Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea – parc ştiinţific şi tehnologic în valoare de 10 mil. euro

Compania Parcuri Industriale Bihor, subordonată Consiliului Judeţean Bihor, a demarat un proiect estimat la 44,7 mil. lei (aproximativ 10 mil. euro) pentru dezvoltarea unui parc ştiinţific şi tehnologic pe un teren de circa 5 hectare, situat în vecinătatea Universităţii din Oradea, scrie zf.ro.
Parcul Ştiinţific şi Tehnologic (PST) Bihor MedTech, o entitate fără personalitate juridică, bazată pe asocierea în participaţiune a judeţului Bihor (Consiliul Judeţean Bihor), a Universităţii din Oradea şi a companiei Parcuri Industriale Bihor, va fi realizat într-o perioadă de doi ani şi va crea minimum 500 de noi locuri de muncă.
Potrivit sursei citate, CJ Bihor deţine în proprietate o suprafaţă de teren de peste 48.000 mp, aflat în apropierea Universităţii din Oradea, pe Str. Universităţii, unde va fi construită o clădire multifuncţională (Bihor MedTech Innovation & Business Center), cu o suprafaţă de 7.000 mp de spaţii de birouri clasa A. Clădirea va găzdui un centru de conferinţe de 500 de persoane (Bihor MedTech Conference Center), 1.000 mp de birouri de tip serviced office, centrul de prototipare FabLab, data center şi o platformă cloud integrată. Investiţia în construcţia clădirii este estimată la 5,6 mil. euro.
Consiliul Judeţean Bihor, prin intermediul companiei Parcuri Industriale Bihor, a urmat exemplul colegilor de la Cluj, care derulează în prezent un proiect de 50 mil. euro, pentru construirea Parcului Ştiinţific şi Tehnologic Tetapolis, pe un teren de peste 8,6 hectare, în parcul industrial Tetarom I.
PST Bihor MedTech va obţine acreditarea pe parcursul implementării proiectului, urmărindu-se prin acesta dezvoltarea următoarelor domenii de specializare inteligentă: sănătate, eco-nano-tehnologii şi materiale avansate, tehnologii informaţionale şi de comunicaţii. Oficialii Parcuri Industriale Bihor estimează că parcul tehnologic de la Oradea va atrage minimum 50 de companii, care vor beneficia de infrastructura de cercetare pusă la dispoziţie prin contract, mai notează zf.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sonae Sierra câștigă 3 premii europene pentru ParkLake

Articolul următor

Oradea și Cluj Napoca, exemple pentru Comisia Europeană

Citește și:
Populaţia rezidentă a județului Cluj, conform rezultatelor definitive ale RPL 2021, este de 679.141 persoane, în scădere cu 11.965 față de recensământul din octombrie 2011.
Citeste mai mult

Clujul a pierdut 12.000 de locuitori

Institutul Naţional de Statistică a publicat primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL), runda 2021. Populaţia…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share