Compania Parcuri Industriale Bihor, subordonată Consiliului Judeţean Bihor, a demarat un proiect estimat la 44,7 mil. lei (aproximativ 10 mil. euro) pentru dezvoltarea unui parc ştiinţific şi tehnologic pe un teren de circa 5 hectare, situat în vecinătatea Universităţii din Oradea, scrie zf.ro.
Parcul Ştiinţific şi Tehnologic (PST) Bihor MedTech, o entitate fără personalitate juridică, bazată pe asocierea în participaţiune a judeţului Bihor (Consiliul Judeţean Bihor), a Universităţii din Oradea şi a companiei Parcuri Industriale Bihor, va fi realizat într-o perioadă de doi ani şi va crea minimum 500 de noi locuri de muncă.
Potrivit sursei citate, CJ Bihor deţine în proprietate o suprafaţă de teren de peste 48.000 mp, aflat în apropierea Universităţii din Oradea, pe Str. Universităţii, unde va fi construită o clădire multifuncţională (Bihor MedTech Innovation & Business Center), cu o suprafaţă de 7.000 mp de spaţii de birouri clasa A. Clădirea va găzdui un centru de conferinţe de 500 de persoane (Bihor MedTech Conference Center), 1.000 mp de birouri de tip serviced office, centrul de prototipare FabLab, data center şi o platformă cloud integrată. Investiţia în construcţia clădirii este estimată la 5,6 mil. euro.
Consiliul Judeţean Bihor, prin intermediul companiei Parcuri Industriale Bihor, a urmat exemplul colegilor de la Cluj, care derulează în prezent un proiect de 50 mil. euro, pentru construirea Parcului Ştiinţific şi Tehnologic Tetapolis, pe un teren de peste 8,6 hectare, în parcul industrial Tetarom I.
PST Bihor MedTech va obţine acreditarea pe parcursul implementării proiectului, urmărindu-se prin acesta dezvoltarea următoarelor domenii de specializare inteligentă: sănătate, eco-nano-tehnologii şi materiale avansate, tehnologii informaţionale şi de comunicaţii. Oficialii Parcuri Industriale Bihor estimează că parcul tehnologic de la Oradea va atrage minimum 50 de companii, care vor beneficia de infrastructura de cercetare pusă la dispoziţie prin contract, mai notează zf.ro.
Citește și:
Înfățișare nouă pentru Pivnița Misterelor din Cetatea Ardud
Pivnița Misterelor a Cetății Ardud capătă o nouă înfățișare printr-un proiect finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul…
9 iunie 2023
10 iunie – Ziua Mondială Art Nouveau – show cu drone pe cerul Oradiei
Oradea celebrează anual patrimoniul Art Nouveau printr-o serie de evenimente inedite. Anul acesta, în premieră, pentru Oradea, Fundația…
9 iunie 2023
Economia circulară, educația și pasiunea, ingredientele pentru succesul Tenrom
Încă din 2013 Tenrom a dezvoltat un centru de recondiționare pentru mașini de curățenie Tennant în Cluj, unic…
8 iunie 2023
Seria de evenimente „Secretele antreprenorului de succes” (SAS) ajunge la Cluj Napoca
SAS ajunge la Cluj Napoca după un periplu prin Oradea, Alba Iulia și București. Ziua de 13 iunie…
8 iunie 2023
Cașcaval de capră cu mirodenii și dragoste făcut de un fost manager în imobiliare în UK
O familie tânăra din Bihor a început producția de brânzeturi, din lapte de la propria fermă de capre,…
8 iunie 2023
“Silicon Valley de Cluj”, luat cu asalt. Desant Google pe Dealul Lombului
Mii de pasionați ai tehnologiei se adună, în aceste zile, la Cluj-Napoca, în cadrul unei avalanșe de evenimente…
7 iunie 2023
Lucrările la pasajele din Piața Emanuil Gojdu din Oradea au ajuns la 50%
Gradul de realizare a lucrărilor de amenajare a celor cinci pasaje rutiere subterane din Piața Emanuil Gojdu a…
7 iunie 2023
Clujul a pierdut 12.000 de locuitori
Institutul Naţional de Statistică a publicat primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL), runda 2021. Populaţia…
7 iunie 2023
Zi de Zi știri economice:
