Energie Eveniment

PRIA Energy Conference

PRIAevents organizează conferința PRIA Energy — unul dintre cele mai complexe evenimente din România, dedicat sectorului energetic și va avea loc în 25 aprilie 2017, la hotel InterContinental, sala Rondă. Evenimentul reunește cei mai importanți leaderi din energie, consultanți, avocați, investori, bancheri și reprezentanți ai mass media.
Într-o economie din ce în ce mai globalizată, strategia energetică a unei țări se realizează în contextul evoluțiilor și schimbărilor care au loc pe plan mondial. România dispune de o gamă diversificată, dar redusă cantitativ de resurse de energie primară: țiței, gaze naturale, cărbune, minereu de uraniu, precum și un potențial valorificabil de resurse regenerabile relativ modest.
Unul dintre elementele prioritare ale strategiei energetice îl constituie îmbunătățirea eficienței energetice, dar și strategii privind hidroenergia, petrolul și gazele și energia nucleară.
În cadrul conferinței PRIA Energy veți beneficia de aflarea noutăților în domeniul energetic, analize la un nivel înalt, interconectarea dintre activități, noi tehnologii, evoluții, inovații și oportunități de investiții.
Conferința Pria Energy va găzdui lideri și vizionari din industria energetică, autorități, comunitatea științifică și sectorul privat, precum și lideri comunitari, care vor discuta politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact asupra resurselor energetice mondiale; soluții inovatoare strategice și tendințe în industria energetică, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin intermediul și gestionarea mediului. Totodată se vor dezbate subiecte referitoare la dezvoltarea acestor interacțiuni complexe, care redefinesc viitorul energiei la nivel mondial.
Lectorii care au fost invitați sunt: Toma Florin PETCU —Ministrul Energiei; Andrei MAIOREANU — Secretar de Stat, Ministerul Energiei; Sorin GAL — Director General, ANRM; Ovidiu AGLICERU — Președinte Directorat, Hidroelectrica; Niculae HAVRILEȚ — Președinte, ANRE; Daniela LULACHE — Director General, Nuclearelectrica; Corneliu BODEA — Președinte, Centrul Român al Energiei; Cristian COLȚEANU — Președinte & CEO, GE Internaional; Dragos ZACHIA — Președinte Consiliul de Supraveghere, Transelectrica; Silvia VLĂSCEANU — Director General, ACUE; Liviu NISTORAN — Director General, Televoice Grup (Evolio).
Printre temele care vor fi abordate se vor regăsi: Cum ar trebui să arate Strategia Energetică a României valabilă pentru 2017-2030; Ce alegem — securitate energetică sau independență energetică?; Securitatea energetică a României, între dezvoltarea piețelor de energie și provocările geopolitice regionale și globale; Strategia UE de Securitate Energetică (2014) și cum se raportează România la aceasta? Dar la procesul de formare a Uniunii Energetice? Cum putem negocia mai bine? România participă activ la elaborarea obiectivelor europene de diplomație energetică?; Hidroenergia, petrolul și gazele și energia nucleară—elemente prioritare ale strategiei energetice?; Guvernanța corporativă în cadrul companiilor de stat. Cum creștem astfel performanța și valoarea companiilor de stat? Eficiența sistemelor de management la stat; Listarea companiilor din sectorul energetic, despre experiența companiilor deja listate; Înființarea unui fond suveran de dezvoltare și investiții prevăzut în Programul de guvernare 2017-2020; Se poate realiza creșterea ponderii energiei electrice în mixul energetic, creșterea ponderii surselor regenerabile de energie și a măsurilor de eficiență energetică? dar creșterea ponderii producției descentralizate de electricitate?; Care sunt tendințele ultimilor ani în energia românească: producție, consum, import/export?; Transformarea sistemului energetic și tendințe de viitor: tehnologia, politicile climatice, geopolitica, energiile regenerabile; Reducerea emisiilor de carbon. Creșterea energiei electrice în structura consumului total de energie. Cum se pot integra sursele variabile de energie regenerabilă în sistemului electroenergetic? Creșterea eficienței energetice. Cum evoluăm către rețele inteligente?
Conferința PRIA Energy face parte din seria PRIAevents — conferințe ce aduc în atenție, de fiecare dată, cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass — mediei. Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.
Parteneri principali ai evenimentului sunt Hidroelectrica, Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), Centrul Român al Energiei (CRE), Econet România, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, Camera de Comerț și Industrie Româno-Olandeză, Camera de Comerț și Industrie Româno-Britanică, Camera de Comerț și Industrie a României, Camera de Comerț și Industrie România-Israel, Cogen România, Romanian Institute for Energy Development Studies (IRE) și EFdeN.

Related posts

În An Centenar, AGROtrends sărbătorește campionii din sectorul românesc de legume fructe

redactia

Falimentul unei istorii de aproape trei decenii: RAFO Onești. Și totuși…

Ligia Voro

SHIFT. CHANGE MANAGEMENT CONFERENCE

World Credit Congress & Exhibition, ediția a V-a

Transilvania Business

TransLogistica Expo isi deschide portile

Ionut Oprea

Conferințele GastroArt: Identitate gastronomică națională 

Ligia Voro

Festivalul tehnologiei îți dă întâlnire cu viitorul săptămâna aceasta în Bucureşti

Stefana Muresan

BusinessMark prezintă IFRS Forum 2018: Implementarea și dezvoltarea normelor IFRS în România

Stefana Muresan

Primul cyborg oficial din lume vine la IMWorld 2017

Stefana Muresan

Bosch Rexroth, Celestica, Eberspächer, Inteva Products, Plexus, KFC, Kuka Systems, Adecco, la târgul de cariere de la Oradea

Stefana Muresan

Golf. Bal medieval. Conferinţe marca Transilvania Business. Transilvania Open 4 Business 2017 by Transilvania Business Magazine. 18-20 mai 2017, Cluj.

Raluca Ursu

Inscrieri la Safety Awards, editia a II-a

Ionut Oprea

Sales & Marketing Conference: cum se adaptează specialiștii în marketing și vânzări la noile provocări în domeniu

Stefana Muresan

Clujul devine pentru două zile HUB-ul HR-ilor din Transilvania

Stefana Muresan

Președintele Consiliului Concurenței la PRIA Competition Conference

Papuc Irina

tIMOn: Proiectele boutique, noul trend pe piata rezidentiala din Bucuresti

Briza cu inspiratie business

Sfaturi practice de la E.ON: Cum îți poți reduce factura la energie cu ajutorul iluminatului inteligent

Ligia Voro

Transgaz investește 152 milioane de euro în dezvoltarea rețelei în zona Moldovei

redactia

DEVO 2019: proiecte de dezvoltare din 15 țări, investiții de peste 10 miliarde de euro

Ligia Voro

Marius Ghenea si Dragos Popescu vin la Baia Mare cu BusinessDrive

Stefana Muresan

Cum ar fi ca de 1 iunie, peste 3000 tineri să spună în același timp #eusuntdeIMPACT?

Stefana Muresan

Herlitz România, Transylvania College și IȘJ Mureș lansează programul “Profesori fericiți pentru România”

Ligia Voro

Sorin Gal, noul președinte al ANRM

Stefana Muresan

Leave a Comment