Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Airbus Helicopters, angajări masive la Brașov

Compania Airbus Helicopters, prezentă la Brașov de mai bine de 15 ani, printr-un joint-venture încheiat cu IAR Ghimbav, face angajări la Brașov, potrivit site-ului concernului international, citat de bizbrasov.ro.
Compania franceză a mai inaugurat, anul trecut o fabrică de 55 de milioane de euro pentru producția modelului de elicopter Airbus H215, negociindu-se, în prezent, și pentru producerea la Ghimbav a variantei militare a acestui model – H215 M.
În prezent, portivit directorului general al Airbus Helicopters România, Serge Durand, cele două activități ale francezilor folosesc împreună aproape 200 de angajați, urmând ca în fabrica de eliucoptere H215 să se creeze în total 300 de locuri de muncă, precizează sursa citată.
Totuși, în compania creată împreună cu cei de la IAR Ghimbav, care se ocupă de mentenanța elicopterelor Airbus se aștaptă „o creștere a volumului de lucru”, ceea ce duce la un necesar de „consolidare a necesarului de talente, în special în domeniul proiectării, specializate în avionică și structura elicopterelor, navigabilitate și siguranță în domeniul aviației”, mai spune sursa citată.
Airbus este hotărâtă nu doar să producă elicoptere în România, ci şi să transforme România într-un centru de excelenţă pentru producţia elicopterelor H215, după cum a transmis Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus Helicopters, în cursul unei întâlniri avute în februarie la Palatul Victoria cu Premierul României Sorin Grindeanu, se arată într-un comunicat al companiei.
Înaltul oficial Airbus Helicopters a subliniat excelentele relaţii pe care grupul le are de 40 de ani cu România şi a spus că fabrica de la Ghimbav creează o nouă oportunitate, aceea de a porni un ciclu industrial veritabil prin producerea elicopterelor civile şi militare H215.
Afaceri de 1,25 miliarde de lei în România.
România este un partener de încredere pentru Airbus Helicopters. De la înfiinţarea în 2002 a Airbus Helicopters Romania – un joint venture între Airbus şi firma cu capital majoritar de stat IAR Ghimbav -, compania a avut o cifră totată de afaceri de 1,250 miliarde de lei şi un profit net de 72 de milioane de lei.
Prezenţa Airbus Helicopters în România a fost benefică ambelor părţi. Din 2002, cifra de afaceri totală rezultată din achiziţiile pe România a fost de 183 de milioane de lei. Din această sumă, 83 de milioane de lei au revenit IAR, acesta fiind unul dintre furnizorii principali.
Prezenţa Airbus Helicopters în România va avea un impact pozitiv asupra balanţei comerciale, prin adăugarea unui volum de exporturi de aproximativ 80% din cifra de afaceri a companiei.
Noua fabrică de la Ghimbav va găzdui producţia elicopterului H215, un aparat bi-motor, economic, robust şi cu capabilităţi pentru misiuni multiple.
Fabrica de 10.000 de metri pătraţi este finalizată iar echipamentele şi utilajele necesare producţiei şi asamblării elicopterului H215 sunt în curs de instalare. Fabrica va avea 350 de angajaţi când va atinge capacitatea de producţie maximă.
Sursa foto: airbushelicopters.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Autoliv

Autoliv se extinde

Articolul următor

Capitalul social al BVB va urca la 80,7 milioane lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share