Industrie

Airbus Helicopters, angajări masive la Brașov

Compania Airbus Helicopters, prezentă la Brașov de mai bine de 15 ani, printr-un joint-venture încheiat cu IAR Ghimbav, face angajări la Brașov, potrivit site-ului concernului international, citat de bizbrasov.ro.
Compania franceză a mai inaugurat, anul trecut o fabrică de 55 de milioane de euro pentru producția modelului de elicopter Airbus H215, negociindu-se, în prezent, și pentru producerea la Ghimbav a variantei militare a acestui model – H215 M.
În prezent, portivit directorului general al Airbus Helicopters România, Serge Durand, cele două activități ale francezilor folosesc împreună aproape 200 de angajați, urmând ca în fabrica de eliucoptere H215 să se creeze în total 300 de locuri de muncă, precizează sursa citată.
Totuși, în compania creată împreună cu cei de la IAR Ghimbav, care se ocupă de mentenanța elicopterelor Airbus se aștaptă „o creștere a volumului de lucru”, ceea ce duce la un necesar de „consolidare a necesarului de talente, în special în domeniul proiectării, specializate în avionică și structura elicopterelor, navigabilitate și siguranță în domeniul aviației”, mai spune sursa citată.
Airbus este hotărâtă nu doar să producă elicoptere în România, ci şi să transforme România într-un centru de excelenţă pentru producţia elicopterelor H215, după cum a transmis Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus Helicopters, în cursul unei întâlniri avute în februarie la Palatul Victoria cu Premierul României Sorin Grindeanu, se arată într-un comunicat al companiei.
Înaltul oficial Airbus Helicopters a subliniat excelentele relaţii pe care grupul le are de 40 de ani cu România şi a spus că fabrica de la Ghimbav creează o nouă oportunitate, aceea de a porni un ciclu industrial veritabil prin producerea elicopterelor civile şi militare H215.
Afaceri de 1,25 miliarde de lei în România.
România este un partener de încredere pentru Airbus Helicopters. De la înfiinţarea în 2002 a Airbus Helicopters Romania – un joint venture între Airbus şi firma cu capital majoritar de stat IAR Ghimbav -, compania a avut o cifră totată de afaceri de 1,250 miliarde de lei şi un profit net de 72 de milioane de lei.
Prezenţa Airbus Helicopters în România a fost benefică ambelor părţi. Din 2002, cifra de afaceri totală rezultată din achiziţiile pe România a fost de 183 de milioane de lei. Din această sumă, 83 de milioane de lei au revenit IAR, acesta fiind unul dintre furnizorii principali.
Prezenţa Airbus Helicopters în România va avea un impact pozitiv asupra balanţei comerciale, prin adăugarea unui volum de exporturi de aproximativ 80% din cifra de afaceri a companiei.
Noua fabrică de la Ghimbav va găzdui producţia elicopterului H215, un aparat bi-motor, economic, robust şi cu capabilităţi pentru misiuni multiple.
Fabrica de 10.000 de metri pătraţi este finalizată iar echipamentele şi utilajele necesare producţiei şi asamblării elicopterului H215 sunt în curs de instalare. Fabrica va avea 350 de angajaţi când va atinge capacitatea de producţie maximă.
Sursa foto: airbushelicopters.ro

Related posts

Compania Continental şi-a făcut la Timişoara centrală electrică proprie, în valoare de 2,5 milioane de euro

Robert Bloancă

Electrolux Satu Mare își va relua activitatea cu condiții sporite de securitate

Traian Dan

Investitorii germani de la Daimler vor să amenajeze în Sebeș, pe cheltuială proprie, trotuar și pistă de biciclete

Stefana Muresan

Eurostat: printre statele unde industria este cea mai semnificativă activitate economică

Papuc Irina

Energobit, furnizor preferat pentru înlocuirea stațiilor de transformare

Stefana Muresan

Compa Sibiu, producător de componente auto, vrea să intre pe piața hotelurilor

Papuc Irina

Unicarm, un business de sute de milioane de euro, la 20 de ani de activitate

Stefana Muresan

1.100 de viziere de la Silcotub, aduse la “județeanul” din Sălaj

Nora Dumitrescu

Tabla navală produsă de combinatul de la Galaţi, folosită în şantierul Vard din Tulcea pentru construcţia unei nave de explorare polară cu propulsie hibridă

redactia

Apar fabrici austriece de materiale de construcții la Cluj și Arad

Nora Dumitrescu

Compania Canadiană Celestica face concedieri colective la Borş

Traian Dan

Comenzile noi din industria prelucrătoare sunt în creștere

Papuc Irina

Compania Jidvei, în topul Superbrands România

Stefana Muresan

Polonezii de la Blachotrapez ridică a doua fabrică în Baia Mare

Nora Dumitrescu

”Starul” Daimler dă, din nou, lovitura din Vest: Cutii de viteză în opt trepte pentru Mercedes-Benz, produse în Sebeș

redactia

Grigore Nicuşan, artistul care transformă sticla în bijuterii

Stefana Muresan

Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

redactia

Tenaris s-a pus pe angajări masive în România

Nora Dumitrescu

Noi reguli privind drepturile de autor în mediul digital

Stefana Muresan

Scădere a activității în construcții și servicii în noiembrie – ianuarie

Traian Dan

1000 de participanți și 3000 de ore petrecute în programele educaționale Schaeffler România

Ligia Voro

ASA CONS a bugetat 500.000 de euro pentru investiţii în fabrica de la Turda

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. MOȘTENITORII. Horațiu Sebastian Călugăr, proprietar și administrator CIS GAZ SA: „Dacă ţi-ai asumat un lucru, trebuie să ai puterea şi onoarea să îl duci până la capăt, indiferent de rezultat”

Ligia Voro

Astra Vagoane Calatori, contracte pentru urmatorii trei-patru ani

Stefana Muresan

Leave a Comment