Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Energy Challenge 2017 şi-a desemnat câștigătorii!

Ieri, la Tîrgu Mureș, a avut loc marea finală a competiției Energy Challenge – ediția 2017, eveniment în urma căruia au fost desemnate cele mai bune proiecte studențești care au abordat subiecte și perspective inovative pentru domeniul energiei, a informat astăzi Departamentul de Comunicare Corporatistă E.ON România. În competiție au participat opt echipe din București, Cluj Napoca, Iași, Ploiești şi Tîrgu Mureș.
 
Echipele finaliste și-au susținut cu mult aplomb ideile propuse, argumentând în fața juriului soluțiile alese, precum și oportunitatea dezvoltării acestor proiecte în viitorul apropiat.
În urma jurizării lucrărilor de către specialiștii E.ON, câştigătorii sunt:
Locul I: Next Engineering Team (Universitatea Politehnică, București)
Locul II: White Helmets (Universitatea de Petrol și Gaze, Ploiești)
Locul III: Energon (Universitatea Petru Maior, Tîrgu Mureș).
 
IMG_0733_edited
“Este o bucurie pentru noi, cei de la E.ON, să vedem că de la an la an în această competiție se înscriu proiecte, idei, soluții din ce în ce mai interesante și cu șanse reale de aplicabilitate în domeniul energiei. Simțim tot mai puternic, cu fiecare an care trece, spiritul competitiv al participanților precum și dorința de a câștiga. Seriozitatea și inventivitatea voastră, dragi studenți, m-au convins că lumea de mâine a energiei este pe mâini bune și mai mult decât atât, începe chiar astăzi!”, a declarat Ana-Maria Matei, Director General E.ON Servicii.
Cele 8 echipe studențești şi lucrările care au ajuns în marea finală sunt:
D.O.L.A. Energy (Universitatea de Petrol și Gaze din Poiești) – Soluții pentru eficientizarea consumului utilizând pompe de caldură și turboexpandor; CUBIS (Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași) – Aplatizarea curbei de sarcină (încărcarea mașinilor electrice); Energon (Universitatea Petru Maior Târgu Mureș)- Caloriferul viitorului (cu control al temperaturii); White Helmets (Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești) – Încălțăminte și îmbrăcăminte producătoare de energie; NEXT Engineering Team (Universitatea Politehnică București) – Producția de energie electrică din biomasă – Instalația de producere a biogazului; Robo-Shopper (Universitatea Petru Maior Tîrgu Mureș) – Vehicul teleghidat; BIM Team (Universitatea Politehnică București) – Modelarea informațională a clădirilor pentru eficiența energetică; Energy Evolution (Universitatea Tehnica Cluj-Napoca) – Sistem complet de automatizare casnică sau industrială.
Echipele finaliste au participat în perioada 27 februarie-3 martie a.c., la un training specializat – Energy Challenge Academy, ocazie cu care au aflat mai multe informații despre piața de energie și Grupul E.ON în România.
Energy Challenge este o competiţie dedicată studenţilor dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică și în continuă schimbare a energiei. Ediţia 2017 este dedicată tuturor studenților la zi la facultăţile din România, nivelul licenţă şi master.
Pentru mai multe informaţii accesaţi: http://energychallenge.eon-romania.ro/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primarii reședințelor de județ din Regiunea Vest, acorduri prin care vor putea primi finanțări de 150,37 milioane euro

Articolul următor

Specialiști europeni susțin eforturile Regiunii de Vest în dezvoltarea antreprenoriatului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share