Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Unicarm, Agricola Internațional, Elit Cugir, cei mai mari angajatori din industria cărnii

Cei mai mari zece angajatori din industria prelucrării cărnii şi fabricării produselor din carne aveau la finalul anului trecut peste 12.700 de salariaţi.
Compania cu cei mai mulţi angajaţi din industria cărnii era la finalul anului trecut Unicarm din Satu Mare, afacere controlată de antreprenorul român Vasile Lucuţ.
Antreprenorul şi-a construit „imperiul” în apropierea oraşului Satu Mare, acolo unde deţine mai multe fabrici, linii de abatorizare, ferme care au necesitat investiţii de peste 30 milioane de euro, potrivit datelor anterioare. Pe lângă producţia de carne, afacerea deţinută de Vasile Lucuţ realizează şi lactate, produse de panificaţie şi îngheţată. Antreprenorul a clădit un business care a ajuns la un rulaj de 145 milioane de euro anual.
Al doilea cel mai mare angajator din industria cărnii a fost anul trecut Agricola International, parte a grupului Agricola Bacău. Compania avea peste 1.900 de salariaţi. Agricola produce atât produse din carne, cât şi ouă de consum sau mâncare gata preparată. La rândul ei, Agricola International este deţinută de antreprenori locali. Podiumul este completat de Elit Cugir, care la finalul anului trecut avea aproape 1.300 de salariaţi.
Potrivit bizbrasov, grupul brașovean Sergiana, cu activităţi în industria alimentară, a avut anul trecut vânzări totale de aproape 45 milioane de euro, din care 65% din business sunt generate de Sergiana Prodimpex, fabrica de preparate din carne a grupului. Pentru anul 2017 vânzările sunt bugetate să crească cu 10%, până la 50 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania cu ochii pe achiziții

Articolul următor

Draxlmaier Automotive, noi angajări în Hunedoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share