Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alba: Producătorul Agra’s țintește 20 mil. de euro din mezeluri

Producătorul Agra’s din judeţul Alba mizează pe afaceri de 20 mil. euro în acest an, în creştere faţă de nivelul de 17 milioane de euro înregistrat anul trecut, scrie zf.ro. Compania vinde produsele sub brandurile Mezeluri Domneşti, Mezeluri Avantaj sau Mezeluri Wardein.
Potrivit sursei citate, Dan Sărmăşan, de profesie jurist, a pus bazele afacerii în 2000, când a achiziţionat o unitate de producţie de la societatea Agra Alba SA (companie specializată în procesarea cărnii). Ulterior, el a demarat construcţia unei fabrici de mezeluri cu o capacitate de producţie de 4.500 de tone anual.
Investiţia totală în fabrica din Oarda (localitate lângă Alba Iulia) s-a ridicat la 4 mil. euro, din care 2 milioane de euro au provenit din fonduri Sapard, accesate în 2005-2006. Producătorul de mezeluri Agra’s trimite 18% din mezeluri la export, în ţări precum Spania, Italia şi Cipru, circa 15% vinde prin propria reţea de distribuţie, formată din opt magazine, iar restul merge în hoteluri şi restaurante din Bucureşti, dar şi în magazine din alte zone, precum Prahova sau Dâmboviţa.
Compania va investi 2 mil. euro în dublarea capacităţii de producţie pentru mezeluri crud-uscate şi în dezvoltarea unui depozit pentru produse congelate, dar are în plan să extindă şi propria reţea de retail cu încă două magazine. Compania a intrat şi pe piaţa de retail în 2010, când a deschis primele magazine.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Reţetele elveţiene, reinventate la „Manufactura de Brânză”

Articolul următor

Cluj: EVW Holding, cifră de afaceri de 24,7 mil. euro în T1

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share