Demarată în urmă cu un an, pe strada Principală nr. 137 din satul mureşean Cund, comuna Bahnea, afacerea sugestiv intitulată „Manufactura de Brânză” produce brânză maturată după metoda de producţie elveţiană, din lapte obţinut din propria fermă, de la vaci furajate prin metode ecologice, doar cu ierburi şi mirodenii. Detalii despre business am obţinut de la Varga István, producător, care poate fi contactat pentru comenzi la numărul de telefon 0749-968.944.
Reporter: Când aţi intrat în business-ul pe care îl desfăşuraţi în prezent?
Varga István: Totul a început în februarie 2015, când am avut onoarea să particip la primul curs de brânză maturată. După acest curs, mi-am dat seama ce potenţial, atât calitativ, cât şi financiar, se ascunde în laptele nostru natural şi mi-am dat seama că găsisem soluţia pentru supravieţuirea fermei aproape falimentare a părinţilor mei.
Rep.: Care era situaţia fermei?
V.I.: Ferma părinţilor mei producea lapte din 1995, şi până la aderarea noastră la Uniunea Europeană au putut trăi, împreună cu cinci angajaţi, din ce produceau vacile. Piaţa comună a făcut imposibil aşa ceva. Astfel, a fost nevoie să ne reorientăm. Părinţii mei sunt deja consumaţi de un sistem stricat şi n-au avut speranţă. Eu în schimb am fost pozitiv, am investit ce am avut şi ce am mai cerut şi în mai 2016 i-am dat drumul micului atelier, aşa numita „manufactură de brânză”.
Rep.: Sub ce deviză vă desfăşuraţi activitatea?
V.I.: Toate sună bine când spunem că facem ceva din pasiune. Ei bine, noi facem brânză din dorinţa de a putea exista în continuare. Prin asta, devenim dependenţi de client, de calitatea produsului şi implicit, ne îndrăgostim. Am reuşit în scurt timp să creăm un produs foarte bun, cu priză la public şi asta ne îndeamnă să continuăm pe calea corectă.
Rep.: Ce ne puteţi spune despre produsele pe care le preparaţi?
V.I.: Facem doar un singur tip de brânză, de diferite vârste şi cu mai multe nuanţe. Avem acum natur, în vin roşu, coniac. De asemenea, vor urma cu rachiu de pere şi cu nuci în coniac, dar la anul. Să treacă primul an şi vom continua.
de Alex Toth
Citește și:
Încă două pasaje subterane în Oradea, unul lână Magazinul Crișul, altul la Gară
Oradea devine din ce în ce mai mult un model de mobilitate urbană. După pasajele subterane pe sub…
26 aprilie 2024
Sibiu și Timișoara, prospectate de companii din Germania pentru potențiale colaborări și investiții
Vizita de informare a unei delegații de oameni de afaceri din Germania în România a constituit o ocazie…
26 aprilie 2024
Launch of a Memorandum of Understanding for Architectural Excellence in Georgia
In a major step forward to promote architectural excellence and technological integration in the construction sector, SHARE Architects,…
26 aprilie 2024
Caravana ADR Nord Vest la Oradea. Bihorul, model de bune practici
O delegația a ADR Nord Vest, în frunte cu directorul general – Csilla Hegedus și Petru Alboi –…
26 aprilie 2024
Schimbare de manager la Purem by Eberspaecher. Jörg Steins este noul CEO
Din motive de sănătate, Marcus Knödler nu își poate continua rolul de CEO al Purem by Eberspaecher și…
26 aprilie 2024
Leoni România va premia copiii performanți ai angajaților
Producătorul de sisteme de cablaje la nivel global a anunțat că susține angajamentul său față de educație. Părinții…
26 aprilie 2024
Banca Transilvania împarte dividende de 1 miliard de lei
Acționarii Băncii Transilvania (BT) au aprobat distribuirea de dividende în de 1 miliard de lei din rezultatul exercițiului…
26 aprilie 2024
3.000 de clujeni la prima expoziție Gustav Klimt de la Cluj
„Gustav Klimt. The Immersive Show” este prima expoziție dedicată lucrărilor celebrului pictor austriac, cunoscut pentru operele sale simboliste…
26 aprilie 2024