Antreprenori Mureș

Reţetele elveţiene, reinventate la „Manufactura de Brânză”

Demarată în urmă cu un an, pe strada Principală nr. 137 din satul mureşean Cund, comuna Bahnea, afacerea sugestiv intitulată „Manufactura de Brânză” produce brânză maturată după metoda de producţie elveţiană, din lapte obţinut din propria fermă, de la vaci furajate prin metode ecologice, doar cu ierburi şi mirodenii. Detalii despre business am obţinut de la Varga István, producător, care poate fi contactat pentru comenzi la numărul de telefon 0749-968.944.
C varga istvan
Reporter: Când aţi intrat în business-ul pe care îl desfăşuraţi în prezent?
Varga István: Totul a început în februarie 2015, când am avut onoarea să particip la primul curs de brânză maturată. După acest curs, mi-am dat seama ce potenţial, atât calitativ, cât şi financiar, se ascunde în laptele nostru natural şi mi-am dat seama că găsisem soluţia pentru supravieţuirea fermei aproape falimentare a părinţilor mei.
Rep.: Care era situaţia fermei?
V.I.: Ferma părinţilor mei producea lapte din 1995, şi până la aderarea noastră la Uniunea Europeană au putut trăi, împreună cu cinci angajaţi, din ce produceau vacile. Piaţa comună a făcut imposibil aşa ceva. Astfel, a fost nevoie să ne reorientăm. Părinţii mei sunt deja consumaţi de un sistem stricat şi n-au avut speranţă. Eu în schimb am fost pozitiv, am investit ce am avut şi ce am mai cerut şi în mai 2016 i-am dat drumul micului atelier, aşa numita „manufactură de brânză”.
Rep.: Sub ce deviză vă desfăşuraţi activitatea?
V.I.: Toate sună bine când spunem că facem ceva din pasiune. Ei bine, noi facem brânză din dorinţa de a putea exista în continuare. Prin asta, devenim dependenţi de client, de calitatea produsului şi implicit, ne îndrăgostim. Am reuşit în scurt timp să creăm un produs foarte bun, cu priză la public şi asta ne îndeamnă să continuăm pe calea corectă.
Rep.: Ce ne puteţi spune despre produsele pe care le preparaţi?
V.I.: Facem doar un singur tip de brânză, de diferite vârste şi cu mai multe nuanţe. Avem acum natur, în vin roşu, coniac. De asemenea, vor urma cu rachiu de pere şi cu nuci în coniac, dar la anul. Să treacă primul an şi vom continua.
de Alex Toth

Related posts

POZITIV TB: Vlad Sarca – Director EGV International – „Este nevoie de o infuzie masivă de capital în economie”

Traian Dan

Tirrena, Astaldi şi Strabag, constructorii care au avansat cel mai mult în ultima lună

Stefana Muresan

Gala Women in Economy 2020 premiază excelența în business

Ligia Voro

Comerțul cu amănuntul, în creștere în România, față de statele UE

Papuc Irina

GAL Timişul de Centru a deschis un magazin virtual pentru producătorii de alimente

Robert Bloancă

Paza automatizată reduce substanțial cheltuielile firmelor. Soluția oferită de Gombos Security

redactia

Sălajul și Satu Mare vor face pachete turistice comune

Nora Dumitrescu

Cea mai mare pepinieră de goji se află la Brașov. Plantele, folosite în Franța, Spania, Italia și Republica Moldova

redactia

Valentin Mărginean sau noua revoluție verde a agriculturii mureșene

Stefana Muresan

În Sălaj se vor produce lactate bio

Nora Dumitrescu

Aliz Kosza şi dimensiunile echilibrului în leadership

redactia

IMM-urile din Regiunea Vest au depus proiecte de finanţare prin POR în valoare de 90 de milioane de euro

Robert Bloancă

Compania Astor-Valpet a împlinit 25 de ani

Stefana Muresan

Neamțul Ludger Thol continuă în România cu LMT Ingenieure

Stefana Muresan

Specialiști europeni susțin eforturile Regiunii de Vest în dezvoltarea antreprenoriatului

Stefana Muresan

Kozma Mónika, strategul din spatele Fundației Pro Economica. 300 de milioane de euro investiții în Transilvania  

Ligia Voro

Afacerea unei clujence, apreciată de Prințul de Wales

Stefana Muresan

DAW Bența a deschis un nou Centru Caparol în Republica Moldova

Ligia Voro

Stables, co-working în stil art-deco pentru succes la Cluj

Ionut Oprea

MUREȘ: Green Residence – un proiect rezidențial la cel mai înalt nivel!

Ligia Voro

Businessmenii Zalăului fac donații consistente în criză

Nora Dumitrescu

Au fost desemnați finaliştii competiţiei E.ON Energy Globe Award România 2017

Ligia Voro

Silvian Cențiu, fondatorul companiei Transiris, din Silicon Valley la GoTech World

Ligia Voro

Servicii IoT personalizate pentru Transilvania: Navigator Cloud

Transilvania Business

Leave a Comment