Finante-banci

Sergiu Manea, CEO al BCR, noul Preşedinte al Consiliului Patronatelor Bancare

Sergiu Manea, CEO al BCR, devine noul Preşedinte al Consiliului Patronatelor Bancare, şi îl va înlocui pe Steven van Groningen, la finalul mandatului său de trei ani, potrivit unui anunţ al CPBR.
Membrii Consiliului Director al CPBR au mai decis reînnoirea mandatului de vicepresedinte al lui Răsvan Radu, CEO al UniCredit Bank. Steven van Groningen, Preşedinte al Raiffeisen Bank, rămâne membru al Consiliului Director al CPBR, alături de Philippos Karamanolis (CEO Bancpost) si Michal Szczurek (CEO ING Bank), cel din urma fiind numit si Trezorier al CPBR.
„Doresc în primul rând să mulţumesc membrilor pentru încrederea acordată la numirea în funcţia de Preşedinte al CPBR, organizaţie prin care promovăm o cooperare cât mai largă cu toate părţile interesate pentru un sector financiar cât mai solid şi mai responsabil faţă de clienţi, angajaţi, acţionari şi întregul mediu economic în ansamblul sau”, a declarat Sergiu Manea. „Voi urmari consolidarea rolului CPBR ca entitate patronală, ca promotor al unui dialog consistent pentru dezvoltare prin reprezentarea prioritatilor sectorului financiar-bancar inclusiv în cadrul mai larg oferit de Confederaţia Patronală CONCORDIA, ai carei membri suntem”.
CPBR este parte a Federatiei Patronale a Serviciilor Financiare „FINBAN Romania”, prin intermediul careia este afiliata la Confederatia Patronala CONCORDIA, ce reuneste 7 federaţii patronale din diverse sectoare de activitate, patru dintre cei mai mari angajatori din economia nationala si cinci dintre primele cele mai mari 10 companii raportat la cifra de afaceri. CPBR participa, prin intermediul Confederatiei Patronale CONCORDIA, la dialogul social pe toate nivelurile: Consiliul Economic şi Social – CES, Consiliul Naţional Tripartit de Dialog Social – CNDTS, Comisiile de Dialog Social de la nivelul ministerelor, autorităţilor publice centrale şi locale, având o contribuţie activă la perfecţionarea legislaţiei şi la deciziile autorităţilor publice.
Cele cinci banci care compun CPBR in prezent detin peste o treime din totalul activelor bancare din sistem, angajatii acestora reprezintand circa 30% din totalul lucratorilor din sectorul bancar. Membrii CPBR sunt Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, ING Bank si Bancpost.
„Sunt multumit că, dupa trei ani de la înfiintarea CPBR, sistemul bancar a facut paşi importanţi şi în sensul dialogului social structurat, beneficiind de expertiza unor banci care sunt si angajatori mari in economia romaneasca. Implicarea mea in sprijinirea CPBR si a sectorului financiar-bancar in general va continua inclusiv din pozitia mea de Presedinte al Consiliului Director al Federatiei FINBAN”. El a adaugat ca prin numirea unui nou presedinte al Consiliului Director al CPBR, se respecta principiul democratic de guvernanta al CPBR, anume „rotatia conducerii patronatului bancar la finalul primului mandat”, a spus Steven van Groningen, Preşedinte si CEO al Raiffeisen Bank şi unul dintre fondatorii CPBR.

Related posts

BCR, Banca Transilvania şi BRD controlează circa 40% din activele bancare şi din creditare

Stefana Muresan

2016, cel mai bun an din ultimul deceniu pentru NN

Stefana Muresan

Ziua Națională a Contabilului Român, la cea de-a XV-a ediție 

Ligia Voro

Oradea prelungește plata taxelor cu bonificație până la 30 aprilie 2020

Traian Dan

Bursa de Valori București, în 2020: Valoarea medie zilnică a tranzacțiilor a ajuns la recordul istoric de 14,4 milioane de euro

Ion Surdu

CEC Bank, o nouă facilitate de credit

Stefana Muresan

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri acordă sprijin companiilor şi sectorului financiar prin preluarea parţială a riscurilor de credit

Papuc Irina

Acces la finanțare pentru IMM-uri, autorități locale sau proiecte de infrastructură. Statul vrea să creeze Banca Națională de Dezvoltare

Ion Surdu

Popririle pe conturile bancare trebuie ridicate imediat după plata sumelor

Traian Dan

Fermierii vor declararea stării de calamitate și amânarea ratelor prin două ordonanțe

Traian Dan

Peste 1.000 de studenți, la seminariile de educație financiară ale ASF

Ligia Voro

Peste 190 de milioane de lei pentru investiții în comunitățile locale: o treime din bani ajung în localitățile din Transilvania și Banat

Ion Surdu

Sobolewski: România, primii pași spre o Zi Națională a Investițiilor

Stefana Muresan

Banca Transilvania, lovită cu manta

Stefana Muresan

1,4 miliarde de lei investiți de români în prima ofertă din 2021 de titluri de stat

redactia

Cei mai doriți angajatori din România

Stefana Muresan

Credite garantate de stat, dobândă zero, plafon de un miliard de lei

redactia

BVB urmează trendul internațional și urcă la maxime istorice

Ligia Voro

BT și Fondul European de Investiții, finanțări cu garanții europene pentru IMM-uri în valoare de 100 de mil. de euro

Stefana Muresan

Banca Transilvania vrea să preia restul de 33,23% din acţiunile Victoriabank

Stefana Muresan

BRD lansează o alternativă pentru Prima Casă

Stefana Muresan

Deschiderea unui cont online la Banca Transilvania, cu livrarea cardului acasă. „Îți ia maxim 10 minute”

Ion Surdu

UniCredit, operațiune de majorare a capitalului

Stefana Muresan

Banca Transilvania va lansa un documentar despre Simona Halep

Nora Dumitrescu

Leave a Comment