Cluj Turism

Parcul Etnografic din Cluj, revitalizat în urma unui concurs internațional de idei

O firmă de arhitectură din Cluj a câştigat concursul internaţional de soluţii pentru revitalizarea zonei Parcului Etnografic Romulus Vuia – Pădurea Hoia.
La sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj Napoca a avut loc, marți, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, a reprezentanților Asociației Nordice de Design Urban din Norvegia și a membrilor juriului internațional, conferința de presă prilejuită de anunțarea câștigătorului concursului internațional de soluții vizând „Revitalizarea zonei Parcului Etnografic Romulus Vuia – Pădurea Hoia”. În acest context, câștigătoare a premiului I în valoare de 31.500 lei a fost desemnată societatea comercială Alice Florean Arhitectură SRL din Cluj-Napoca, acesteia urmând a-i fi atribuit și contractul de proiectare a lucrărilor de amenajare și extindere a Parcului Etnografic cu o valoare estimată de 535.076 lei fără TVA.
Misiunea jurului internațional, format din experți și arhitecți consacrați proveniți inclusiv din țări precum Norvegia, Suedia sau Austria, a fost una mai mult decât dificilă întrucât soluțiile propuse de cei 10 participanți proveniți din Japonia, Marea Britanie și România au fost de cea mai bună calitate și extrem de creative. Astfel, juriul a ales drept câștigătoare soluția tinerei arhitecte clujence Alice Florean, al cărei proiect a fost unul cu adevărat remarcabil, pe deplin adaptat contextului arhitectural propus în Master Planul de conținut. În ceea ce privește soluția acesteia, juriul a apreciat în special grija pentru peisaj și pentru funcția socială a spațiului, simplitatea, ineditul propunerii și faptul că a avut în vedere în primul rând Muzeul, nefăcând un simplu exercițiu de arhitectură.
„Felicit câștigătoarea acestei competiții deosebit de disputate dar și celelalte societăți de profil care au reușit să impresioneze membrii juriului cu soluțiile ingenioase propuse. Dovedindu-se a fi cu adevărat de succes, Consiliul Județean va continua și cu privire la alte proiecte practica acestor concursuri de soluții, deschise și transparente, prin intermediul cărora pot fi identificate cele mai bune și mai inovative propuneri”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
Anunțarea câștigătoarei competiției a fost făcută de către președintele ales al juriului, Katarina Frost din Suedia, renumit expert internațional în domeniu și președinte al Asociației Europene a Muzeelor în Aer Liber, domnia sa declarându-se încântată de faptul că județul Cluj reușește să implementeze o politică activă de soluții arhitecturale prin intermediul acestui gen de concurs de arhitectură. Tot în acest context, au fost desemnați și câștigătorii premiilor II Și III, acestea revenindu-le firmelor de arhitectură SC Fkm SRL, reprezentată de arhitectul Bogdan Ralu Fodor, respectiv Studio Kim Bucșa Diaconu, reprezentată de arhitectul Tiberiu Bucșa.

Related posts

Prof. dr. Ioan Bolovan, ales membru corespondent al Academiei Române

redactia

Antreprenorul băimărean Mircea Cirţ a deschis la Cluj un nou centru autorizat Mercedes-Benz

redactia

Emag intră pe piața Clujului cu un curierat de mâncare

Nora Dumitrescu

CJ | Creșterea de 12% a traficului aerian pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Erbașu, Concelex și Tera Gaz vor construi “conservatorul” din Mănăștur

Nora Dumitrescu

Cu un an înainte de Centenar, toate unitățile de cazare din Alba Iulia, rezervate în totalitate!

Stefana Muresan

ENGIE Romania : Decarbonizarea economiei incepe prin folosirea combustibilor alternativi

A. I.

Delgaz Grid, investiții de peste 450 milioane lei în rețelele de gaze naturale și energie electrică în 2017

Stefana Muresan

Maramureș: Turiştii preferă pensiunile din satele cu biserici vechi, de Paște

Stefana Muresan

CJ | Hygia Consult aplică cu succes conceptul “patru ochi” în accesarea fondurilor europene

Apel pentru restaurarea monumentelor istorice: 3 milioane de lei pentru intervenții de urgență

Ion Surdu

Banca Transilvania a devenit acţionar al Victoriabank – a treia bancă din Republica Moldova

Stefana Muresan

Sibiu – adding flavour to Europe

Stefana Muresan

Colaborarea e cuvântul cheie: mediul de afaceri transilvănean a devenit un ecosistem

Ligia Voro

Vouchere de vacanță pentru bugetari în valoare de 1.450 lei

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Sovata – a Tourist Resort of Over 140 Years

Transilvania Business

Hub de inovare pe terenurile depoluate din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Tinerii din Transilvania vor fi specializați în ecoturism

Nora Dumitrescu

Va fi lansat primul Thok Rental Center din România

Ligia Voro

Un startup clujean a atras o investiție de 100.000 de euro

Nora Dumitrescu

Companiile din Ardeal, cel mai bine cotate din România pe piața bursieră globală

Nora Dumitrescu

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: “Implică-te! Părerea ta contează! Comisia Europeană lansează consultarea publică privind politica de promovare a produselor agroalimentare!”

Ligia Voro

România, destinaţie pentru 365 de zile de vacanţă pe an

Stefana Muresan

Consiliul Judetean Cluj va reabilita si moderniza peste 156 de km de drumuri judetene din categoria drumurilor de piatra si de pamant

Stefana Muresan

Leave a Comment