Cluj Turism

Parcul Etnografic din Cluj, revitalizat în urma unui concurs internațional de idei

O firmă de arhitectură din Cluj a câştigat concursul internaţional de soluţii pentru revitalizarea zonei Parcului Etnografic Romulus Vuia – Pădurea Hoia.
La sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj Napoca a avut loc, marți, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, a reprezentanților Asociației Nordice de Design Urban din Norvegia și a membrilor juriului internațional, conferința de presă prilejuită de anunțarea câștigătorului concursului internațional de soluții vizând „Revitalizarea zonei Parcului Etnografic Romulus Vuia – Pădurea Hoia”. În acest context, câștigătoare a premiului I în valoare de 31.500 lei a fost desemnată societatea comercială Alice Florean Arhitectură SRL din Cluj-Napoca, acesteia urmând a-i fi atribuit și contractul de proiectare a lucrărilor de amenajare și extindere a Parcului Etnografic cu o valoare estimată de 535.076 lei fără TVA.
Misiunea jurului internațional, format din experți și arhitecți consacrați proveniți inclusiv din țări precum Norvegia, Suedia sau Austria, a fost una mai mult decât dificilă întrucât soluțiile propuse de cei 10 participanți proveniți din Japonia, Marea Britanie și România au fost de cea mai bună calitate și extrem de creative. Astfel, juriul a ales drept câștigătoare soluția tinerei arhitecte clujence Alice Florean, al cărei proiect a fost unul cu adevărat remarcabil, pe deplin adaptat contextului arhitectural propus în Master Planul de conținut. În ceea ce privește soluția acesteia, juriul a apreciat în special grija pentru peisaj și pentru funcția socială a spațiului, simplitatea, ineditul propunerii și faptul că a avut în vedere în primul rând Muzeul, nefăcând un simplu exercițiu de arhitectură.
„Felicit câștigătoarea acestei competiții deosebit de disputate dar și celelalte societăți de profil care au reușit să impresioneze membrii juriului cu soluțiile ingenioase propuse. Dovedindu-se a fi cu adevărat de succes, Consiliul Județean va continua și cu privire la alte proiecte practica acestor concursuri de soluții, deschise și transparente, prin intermediul cărora pot fi identificate cele mai bune și mai inovative propuneri”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
Anunțarea câștigătoarei competiției a fost făcută de către președintele ales al juriului, Katarina Frost din Suedia, renumit expert internațional în domeniu și președinte al Asociației Europene a Muzeelor în Aer Liber, domnia sa declarându-se încântată de faptul că județul Cluj reușește să implementeze o politică activă de soluții arhitecturale prin intermediul acestui gen de concurs de arhitectură. Tot în acest context, au fost desemnați și câștigătorii premiilor II Și III, acestea revenindu-le firmelor de arhitectură SC Fkm SRL, reprezentată de arhitectul Bogdan Ralu Fodor, respectiv Studio Kim Bucșa Diaconu, reprezentată de arhitectul Tiberiu Bucșa.

Related posts

Afacerile Wetterbest, creștere de 45%

Ligia Voro

Sibiul, destinație culinară recomandată pentru 2019 de National Geographic Traveller

redactia

Al patrulea oraș din țară în care Astra Vagoane Călători nu are competitor

redactia

Leave a Comment