O firmă de arhitectură din Cluj a câştigat concursul internaţional de soluţii pentru revitalizarea zonei Parcului Etnografic Romulus Vuia – Pădurea Hoia.
La sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj Napoca a avut loc, marți, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, a reprezentanților Asociației Nordice de Design Urban din Norvegia și a membrilor juriului internațional, conferința de presă prilejuită de anunțarea câștigătorului concursului internațional de soluții vizând „Revitalizarea zonei Parcului Etnografic Romulus Vuia – Pădurea Hoia”. În acest context, câștigătoare a premiului I în valoare de 31.500 lei a fost desemnată societatea comercială Alice Florean Arhitectură SRL din Cluj-Napoca, acesteia urmând a-i fi atribuit și contractul de proiectare a lucrărilor de amenajare și extindere a Parcului Etnografic cu o valoare estimată de 535.076 lei fără TVA.
Misiunea jurului internațional, format din experți și arhitecți consacrați proveniți inclusiv din țări precum Norvegia, Suedia sau Austria, a fost una mai mult decât dificilă întrucât soluțiile propuse de cei 10 participanți proveniți din Japonia, Marea Britanie și România au fost de cea mai bună calitate și extrem de creative. Astfel, juriul a ales drept câștigătoare soluția tinerei arhitecte clujence Alice Florean, al cărei proiect a fost unul cu adevărat remarcabil, pe deplin adaptat contextului arhitectural propus în Master Planul de conținut. În ceea ce privește soluția acesteia, juriul a apreciat în special grija pentru peisaj și pentru funcția socială a spațiului, simplitatea, ineditul propunerii și faptul că a avut în vedere în primul rând Muzeul, nefăcând un simplu exercițiu de arhitectură.
„Felicit câștigătoarea acestei competiții deosebit de disputate dar și celelalte societăți de profil care au reușit să impresioneze membrii juriului cu soluțiile ingenioase propuse. Dovedindu-se a fi cu adevărat de succes, Consiliul Județean va continua și cu privire la alte proiecte practica acestor concursuri de soluții, deschise și transparente, prin intermediul cărora pot fi identificate cele mai bune și mai inovative propuneri”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
Anunțarea câștigătoarei competiției a fost făcută de către președintele ales al juriului, Katarina Frost din Suedia, renumit expert internațional în domeniu și președinte al Asociației Europene a Muzeelor în Aer Liber, domnia sa declarându-se încântată de faptul că județul Cluj reușește să implementeze o politică activă de soluții arhitecturale prin intermediul acestui gen de concurs de arhitectură. Tot în acest context, au fost desemnați și câștigătorii premiilor II Și III, acestea revenindu-le firmelor de arhitectură SC Fkm SRL, reprezentată de arhitectul Bogdan Ralu Fodor, respectiv Studio Kim Bucșa Diaconu, reprezentată de arhitectul Tiberiu Bucșa.
Citește și:
Delia Ungur, manager EBM-PAPST: Tot mai multe companii vor aplica strategia „local-for-local”
În contextul scumpirilor de pe piața energiei și a crizei semiconductorilor și a plasticului, precum și a războiului…
29 mai 2022
Profesorii școlilor din Sălaj, aduși în halele Silcotub
Un grup de profesori ai Liceului Tehnologic Mihai Viteazul (LTMV) a fost pus la curent cu noile tehnologii…
29 mai 2022
De la Satu Mare, la nivel național
Samus Lact vrea să rezolve problemele din sectorul taurin de la nivel național prin înființarea UNCST – BOVICOOP.…
29 mai 2022
Drumul expres M44 din Ungaria va fi conectat cu Drumul expres Oradea – Arad
Ungurii vor să conecteze Drumul expres M44 cu Drumul expres Oradea – Arad. Acordul privind prelungirea drumului expres…
28 mai 2022
Sibiul, Brașovul și Oradea în topul scumpirii locuințelor în trimestrul I 2022
Datele Indexului imobiliar național Kiwi Finance, bazat pe informațiile de tranzacționare reale ale imobilelor, arată că imobilele din…
28 mai 2022
Tehnologia multimedia pătrunde în Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET) a introdus tehnologia multimedia și aparatura de realitate virtuală (VR) în cadrul instituției.…
28 mai 2022
Bio Culture trece la ambalajele exclusiv biodegradabile
Producătorul clujean de tomate Bio Culture va schimba ambalajele clasice cu unele biodegradabile, a anunțat fondatoarea Alina Nedeluș.…
28 mai 2022
Parcare subterană cu 111 locuri în centrul municipiului Satu Mare
Primăria Satu Mare va scoate la licitație construirea unei parcări subterane în centrul municipiului Satu Mare. Parcarea ar…
28 mai 2022
Zi de Zi știri ecoomice:
Un nou proiect imobiliar prinde contur în Sâncraiu de Mureș
Alexandru Sărmășan, în calitate de titular, […]
29 mai 2022
Bilanțul financiar al Aeroportului ”Transilvania” pe anul 2021
Consilierii județeni au aprobat joi, 26 mai, cu […]
28 mai 2022
Comercianții își reiau activitatea la Platoul Cornești
Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au […]
28 mai 2022
Blocuri noi de locuințe, în pregătire la Târgu Mureș
Alin Mureșan-Florea, titular al proiectului […]
28 mai 2022
Premiu important pentru Maurer Imobiliare
Compania Maurer Imobiliare a primit miercuri, 25 […]
28 mai 2022
Reautorizare pentru un complex de porcine mureșean
Conducerea Agenţiei pentru Protectia Mediului […]
28 mai 2022
Leco Impex. Pion de bază în agricultură și industrie, de 30 de ani!
O afacere de familie bazată de încredere, […]
27 mai 2022
ULTIMA ORĂ! Statul român, negocieri pentru cumpărarea Fabricii de zahăr din Luduș!
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, […]
26 mai 2022