Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul international Cluj, expansiune continuă

Aeroportul internaţional din Cluj, al doilea cel mai important aeroport din ţară din punctul de vedere al numărului de pasageri (1,88 milioane anul trecut), îşi va atinge capacitatea maximă în 2018, susțin oficialii instituției, potrivit zf.ro .

„Extinderea şi modernizarea accelerată a Aero¬portului Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca din ultimii ani reprezintă cel mai important factor de sprijin în dezvoltarea nu neapărat doar a oraşului şi a judeţului, ci a întregii zone de nord-vest a României”, au declarat pentru sursa citată reprezentanţii Aeroportului Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca.
Aeroportul are o capacitate anuală de 2 milioane de pasageri pentru terminalul sosiri şi de 1,5 milioane de pasageri pentru plecări. Pentru anul 2017, reprezentaţii aeroportului estimează un trafic de pasageri cuprins între 2,7 şi 3 milioane de pasageri. Astfel, actuala capacitate a terminalelor de pasageri se estimează a fi atinsă în anul 2018.
Creștere a traficului cu 60% în T1
Reamintim că traficul de pasageri pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a crescut în primul trimestru din 2017 cu aproape 60% față de aceeași perioadă a anului trecut. Oficialii Aeroportului precizau recent că în lunile ianuarie, februarie și martie 2017 au fost înregistrați 516.953 pasageri, față de 324.096 în trimestrul I din 2016.
De asemenea, o creștere semnificativă se înregistrează și în ceea ce privește numărul de mișcări aeronave. În trimestrul I din 2017 au decolat / aterizat pe Aeroportul Cluj 5.615 aeronave, cu 55% mai mult față de aceeași perioadă a anului 2016.
Cea mai mare creștere pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj se înregistrează la transportul de marfă. Datele arată o creștere de 79%.
Pentru anul 2017 oficialii Aeroportului estimau un trafic de pasageri cuprins între 2,7-3 milioane. Aeroportul Cluj este al doilea din țară din punct de vedere al pasagerilor transportați, după Aeroportul Internațional “Henri Coandă“ București.
Cele peste 40 de destinaţii operate, la ora actuală, de pe Aeroportul clujean asigură, dintre toate aeroporturile regionale ale României, cea mai eficientă şi rapidă cale spre Europa, Orientul Mijlociu şi nu numai.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AFIR - Ghidurile finale pentru accesarea fondurilor nerambursabile

Articolul următor

Volkswagen-Audi şi Enercon, interesate să demareze afaceri în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share