Lideri si afaceri

Volkswagen-Audi şi Enercon, interesate să demareze afaceri în România

Volkswagen-Audi şi Enercon sunt interesate să demareze business-uri sau să dezvolte parteneriate în România, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat remis miercuri Agerpres.
Ministrul de resort, Alexandru Petrescu, a vizitat în Germania standurile companiilor româneşti aflate la Târgul de la Hanovra – ‘Hanovra Messe’ – unul dintre evenimentele din domeniul tehnologiei industriale.
Conform comunicatului, ziua a fost dedicată şi întâlnirilor cu mediul de afaceri german, fiind programate discuţii atât cu reprezentanţii unor companii prezente deja cu investiţii consistente pe piaţa românească şi care doresc să îşi extindă amprenta investiţională (Schaeffler, Rittal GmbH), cât şi cu boardul de conducere al unor firme care sunt interesate să demareze afaceri sau să dezvolte parteneriate în România (Volkswagen – Audi, Enercon GmnH).
‘Firmele germane prezente în România sunt preponderent angrenate în activităţi de producţie şi de R&D (cercetare şi dezvoltare – n. r.), strategiile de dezvoltare a acestora fiind convergente cu măsurile Guvernului de reindustrializare a României, accentuând tranziţia de la exportul de resurse prime la exportul de produse cu valoare adăugată mare’, a spus ministrul Petrescu.
În ceea ce priveşte târgul, faptul că la ediţia din acest an prezenţa sectorului IT românesc constituie o premieră, spune ministrul, indică importanţa şi potenţialul de creştere şi de internaţionalizare a companiilor româneşti din domeniu.
‘Îmi doresc pentru anii viitori o prezenţă mai consistentă la acest eveniment a companiilor româneşti din mai multe sectoare, pentru că Hanover Messe este locul în care firmele producătoare de tehnologii de vârf din întreaga lume se întâlnesc şi se conectează. De asemenea, o participare mai numeroasă la Hanover Messe reprezintă şi o modalitate prin care putem creşte contribuţia României în valoarea totală a importurilor germane de la 1,26% la 3%’, a mai arătat Petrescu.
Hannover Messe este un eveniment ce înglobează peste 10 expoziţii care acoperă diverse ramuri ale industriei, precum automatizare, energie, soluţii IT sau furnizarea de energie eoliană. România este un partener tradiţional al târgului Hannover Messe, anul acesta participând un număr de 37 de companii româneşti, pentru 20 dintre ele participarea fiind asigurată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în colaborare cu patronatele din industrie (FEPA-CM, APREL, ARIES), prin Programul de promovare a exporturilor.

Related posts

Craciun Fericit & La multi ani!

Ionut Oprea

COS Romania la 20 de ani

redactia

Expansiunea ZOOT in Romania continua. De astazi si in Timisoara

Cunoscuta companie italiană RINA lansează certificarea de încredere în biosecuritate, o schemă de certificare inovatoare pentru prevenirea și controlul răspândirii infecțiilor.

Nicolae Pop

Theodora Golf Club, cel mai mare resort de golf din România, se deschide în Teleac

Ligia Voro

Clinica Dental Experts Timișoara, fondată de familia de medici Bratu – 10 ani de performanță de vârf

redactia

Peste 1 milion de numere de telefonie, în rețeaua Digi Mobil

Stefana Muresan

FOTO: Golf, soare și tentația hole-in-one la Transilvania Business Challenger

Ligia Voro

POZITIV TB: Mihaela Pușcașu, Managing Partner Vital HR – „Această pandemie ne-a făcut să conștientizăm că digitalizarea este un must ce nu poate fi amânat”

Ion Surdu

Cele mai importante aspecte fiscale pentru mediul de afaceri, dezbătute la ‘Tax & Finance Forum, București’

redactia

BuildGreen depășește 3 milioane m2 asistați pentru certificare sustenabilă

Nicolae Pop

Fondatorii Delaco au cumpărat, cu 4 mil. euro, centrul comercial Magnolia din Braşov

Stefana Muresan

ALISIA ENCO, colecție unicat de accesorii pentru cămăși

Ionut Oprea

eMAG, cel mai mare showroom din provincie, la Sibiu

Stefana Muresan

Bayern meets Romania

Ediția a IV-a a Elite Business Club la Sibiu, antreprenoriat la puterea feminin

redactia

McGuireWoods Consulting, nouă conducere a biroului din România

redactia

Topul transportatorilor din Bistrița-Năsăud: BCVO Logistics, Aguaviva, Gazquez Transport și Filadelfia

Stefana Muresan

Jean Valvis, proprietarul Aqua Carpatica şi Sâmbureşti, ar putea deschide un spital privat: ”Nu poţi sta bogat şi fericit, iar oamenii de lângă tine să fie săraci, nefericiţi şi bolnavi”

redactia

Grupul Leonardo aduce filozofia Lean în afaceri

Tirdea Ionut

Kozma Mónika, strategul din spatele Fundației Pro Economica. 300 de milioane de euro investiții în Transilvania  

Ligia Voro

Asociația de afaceri Belgia-România "BEROBA" devine Cameră de Comerț Bilaterală

Ionut Oprea

Bosch continuă programele educaționale dedicate studenților și publicului pasionat de tehnologie

Stefana Muresan

Premii naţionale majore pentru compania clujeană Arhivatorul

Ionel Albu

Leave a Comment