Lideri si afaceri

Volkswagen-Audi şi Enercon, interesate să demareze afaceri în România

Volkswagen-Audi şi Enercon sunt interesate să demareze business-uri sau să dezvolte parteneriate în România, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat remis miercuri Agerpres.
Ministrul de resort, Alexandru Petrescu, a vizitat în Germania standurile companiilor româneşti aflate la Târgul de la Hanovra – ‘Hanovra Messe’ – unul dintre evenimentele din domeniul tehnologiei industriale.
Conform comunicatului, ziua a fost dedicată şi întâlnirilor cu mediul de afaceri german, fiind programate discuţii atât cu reprezentanţii unor companii prezente deja cu investiţii consistente pe piaţa românească şi care doresc să îşi extindă amprenta investiţională (Schaeffler, Rittal GmbH), cât şi cu boardul de conducere al unor firme care sunt interesate să demareze afaceri sau să dezvolte parteneriate în România (Volkswagen – Audi, Enercon GmnH).
‘Firmele germane prezente în România sunt preponderent angrenate în activităţi de producţie şi de R&D (cercetare şi dezvoltare – n. r.), strategiile de dezvoltare a acestora fiind convergente cu măsurile Guvernului de reindustrializare a României, accentuând tranziţia de la exportul de resurse prime la exportul de produse cu valoare adăugată mare’, a spus ministrul Petrescu.
În ceea ce priveşte târgul, faptul că la ediţia din acest an prezenţa sectorului IT românesc constituie o premieră, spune ministrul, indică importanţa şi potenţialul de creştere şi de internaţionalizare a companiilor româneşti din domeniu.
‘Îmi doresc pentru anii viitori o prezenţă mai consistentă la acest eveniment a companiilor româneşti din mai multe sectoare, pentru că Hanover Messe este locul în care firmele producătoare de tehnologii de vârf din întreaga lume se întâlnesc şi se conectează. De asemenea, o participare mai numeroasă la Hanover Messe reprezintă şi o modalitate prin care putem creşte contribuţia României în valoarea totală a importurilor germane de la 1,26% la 3%’, a mai arătat Petrescu.
Hannover Messe este un eveniment ce înglobează peste 10 expoziţii care acoperă diverse ramuri ale industriei, precum automatizare, energie, soluţii IT sau furnizarea de energie eoliană. România este un partener tradiţional al târgului Hannover Messe, anul acesta participând un număr de 37 de companii româneşti, pentru 20 dintre ele participarea fiind asigurată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în colaborare cu patronatele din industrie (FEPA-CM, APREL, ARIES), prin Programul de promovare a exporturilor.

Related posts

Prima jumătate de an la BVB: creșteri de 11 %, două listări și sezonul dividendelor

Ligia Voro

Horváth & Partners a lansat în România Steering Lab

Ligia Voro

Bucharest Stock Exchange and MedLife awarded in Warsaw

Ligia Voro

Şcoala de Carte şi Meserii își deschide porțile

Ionut Oprea

Extinderea Prezidiului și a Listei de arbitri din cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă AHK România

Ionut Oprea

Florin Segărceanu: “Golful este un sport care te solicită foarte mult mental”

Ligia Voro

Teraplast a inaugurat fabrica de producţie de panouri sandwich din Serbia, singura deţinută de o firmă românească în afara graniţelor ţării

Stefana Muresan

Aviz favorabil pentru un proiect imobiliar situat în actuala parcare a Cluj Business Center

Stefana Muresan

Oblio, pași îndrăzneți în producție

Stefana Muresan

Cum arată sectorul imobiliar în 2019 și în viitor?

Stefana Muresan

TB 100: AVIS 3000 SA – 20 de ani de dezvoltare echilibrată

Ioan Sandor

Werner-Wilhelm Wolff, timișoreanul care conduce Tarom, primii pași pentru a aduce compania pe profit

Stefana Muresan

Gala ANIS 2021 – Câștigătorii premiilor industriei IT

Nicolae Pop

Dedeman, nouă identitate vizuală, la împlinirea a 25 de ani

Stefana Muresan

Cum își revine din criză principalul angajator din Blaj și ce măsuri ia pentru a-și păstra angajații

Ion Surdu

Obligativitatea de raportare către ANRE, până la 30 aprilie 2019, a Declarației de Consum și serviciile reglementate de Manager Energetic

Stefana Muresan

ELITE ÎN BUSINESS Banat-Transilvania. Top 220 companii cu capital străin: locurile 51-75

Ion Surdu

Adaconi – Universul nuanțat al papetăriei

Ioan Sandor

11 startup-uri, dintre care trei din Transilvania, selectate de Techcelerator pentru un program de accelerare dedicat industriei FinTech

Ion Surdu

We are more than work! – Falk Pruscha, fost CEO al Star Transmission şi Star Assembly, ne împărtăşeşte impresiile experienţei sale în România

redactia

Aur'a, apa plată din Munţii Banatului, la petrecerile private de la Festivalul de Film de la Cannes

Stefana Muresan

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA: Investiții strategice în centrul țării

Ligia Voro

Investiții străine în Transilvania: DS Smith vrea să dezvolte o stație modernă de tratare a apelor tehnologice

Ion Surdu

Aquaphor: Apă minerală direct de la robinetul din bucătărie

Stefana Muresan

Leave a Comment