Cel mai puţin poluate oraşe din România sunt Braşov, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe, potrivit unui studiu realizat de Storia în colaborare cu agenţia de cercetare D&D Research.
Ploieşti, Călăraşi şi Bucureşti au fost desemnate oraşele cu cea mai scăzută calitate a aerului din România, urmate la scurtă distanţă de Focşani, Galaţi, Slatina, Reşiţa, Bacău, Satu Mare şi Brăila. La polul opus se situează oraşele Braşov, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe. Din clasamentul oraşelor cu o calitate bună a aerului nu lipsesc Râmnicu Valcea, Piatra-Neamţ, Sibiu, Cluj-Napoca, Piteşti, Slobozia şi Botoşani.
La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de peste 40.000 de români ca având cea mai bună calitate a aerului, pe când Bucureşti-Ilfov se află pe ultimul loc, cu cea mai scăzută calitate a aerului din România.
În ceea ce priveşte cartierele desemnate ca având cea mai scăzută calitate a aerului din România, acestea sunt Mihai Bravu din Ploieşti, Mureşeni din Târgu Mureş şi Gara din Slatina. La coada clasamentului intră şi patru cartiere din Capitală: Unirii, Gara de Nord, Ştefan cel Mare şi Moşilor, care ocupă poziţiile patru, şase, nouă şi respectiv zece.
La polul opus, cartierele Pajura, Dămăroaia şi Băneasa au fost notate de bucureşteni drept zonele din Capitală cu cea mai bună calitate a aerului. Topul continuă cu Vatra Luminoasă, Aviaţiei, Titan şi Domenii.
Percepţia asupra calităţii aerului în oraşele din România este cea de-a patra temă a studiului amplu realizat de Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research, „Oraşele şi cartiere din România”, ce se va desfăşura până la finalul anului 2017. Până în prezent, 199.621 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.
Pentru realizarea clasamentului, participanţii studiului au fost invitaţi să evalueze oraşele şi cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al calităţii aerului respirat, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar menţiunile care au primit cel puţin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.
Citește și:
Sondaj: 60% dintre companiile din România au investit în ultimii ani în programe de well-being pentru angajați
În contextul schimbărilor semnificative pe piața muncii din România, printre care provocările legate de atragerea și retenția talentelor…
8 septembrie 2024
Cea mai mare creștere de pensie în Bihor, 5.125 de lei. Creșterea medie – 626 de lei
Nici o pensie nu va fi mai mică decât în august. Pensionarii a căror pensie rezultă mai mică…
29 august 2024
Care sunt cele mai performante firme din Timiș
Revista Transilvania Business continuă să organizeze seria de evenimente B2B – The Voices of Business – regional awards,…
15 august 2024
Top 25 de firme din județul Arad
Revista Transilvania Business continuă să organizeze seria de evenimente B2B – The Voices of Business – Regional Awards,…
13 august 2024
Mai puțini turiști în Băile Felix. Pierderi de aproape 15 milioane lei la SC Turism Felix
Scăderea numărului de turiști din Băile Felix față de anul trecut se vede cu ochiul liber, dar rezultă…
13 august 2024
Despre A3, DX Arad – Oradea și Calea ferată Cluj Napoca – Episcopia Bihor, cu ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu
Drumul expres Arad – Oradea, Autostrada Transilvania, Calea ferată Cluj Napoca – Episcopia Bihor. Acestea au fost subiectele…
9 august 2024
Topul firmelor din județul Maramureș
Revista Transilvania Business continuă să organizeze seria de evenimente B2B – The Voices of Business – regional awards,…
8 august 2024
Topul firmelor din județul Satu Mare
Revista Transilvania Business continuă să organizeze seria de evenimente B2B – The Voices of Business – Regional Awards,…
6 august 2024