Cel mai puţin poluate oraşe din România sunt Braşov, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe, potrivit unui studiu realizat de Storia în colaborare cu agenţia de cercetare D&D Research.
Ploieşti, Călăraşi şi Bucureşti au fost desemnate oraşele cu cea mai scăzută calitate a aerului din România, urmate la scurtă distanţă de Focşani, Galaţi, Slatina, Reşiţa, Bacău, Satu Mare şi Brăila. La polul opus se situează oraşele Braşov, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe. Din clasamentul oraşelor cu o calitate bună a aerului nu lipsesc Râmnicu Valcea, Piatra-Neamţ, Sibiu, Cluj-Napoca, Piteşti, Slobozia şi Botoşani.
La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de peste 40.000 de români ca având cea mai bună calitate a aerului, pe când Bucureşti-Ilfov se află pe ultimul loc, cu cea mai scăzută calitate a aerului din România.
În ceea ce priveşte cartierele desemnate ca având cea mai scăzută calitate a aerului din România, acestea sunt Mihai Bravu din Ploieşti, Mureşeni din Târgu Mureş şi Gara din Slatina. La coada clasamentului intră şi patru cartiere din Capitală: Unirii, Gara de Nord, Ştefan cel Mare şi Moşilor, care ocupă poziţiile patru, şase, nouă şi respectiv zece.
La polul opus, cartierele Pajura, Dămăroaia şi Băneasa au fost notate de bucureşteni drept zonele din Capitală cu cea mai bună calitate a aerului. Topul continuă cu Vatra Luminoasă, Aviaţiei, Titan şi Domenii.
Percepţia asupra calităţii aerului în oraşele din România este cea de-a patra temă a studiului amplu realizat de Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research, „Oraşele şi cartiere din România”, ce se va desfăşura până la finalul anului 2017. Până în prezent, 199.621 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.
Pentru realizarea clasamentului, participanţii studiului au fost invitaţi să evalueze oraşele şi cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al calităţii aerului respirat, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar menţiunile care au primit cel puţin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.
Citește și:
4 din 10 angajați, nemulțumiți de salariu
42% cred că o discuție cu managerul pe acest subiect le-ar putea aduce o majorare de maximum 10%.…
22 septembrie 2023
Eveniment EU GREEN la Universitatea Oradea
Prima întâlnire a Grupului de lucru „Accesibilitate, Incluziune, Diversitate”, care funcționează în cadrul EU GREEN, va avea loc…
20 septembrie 2023
Fermierii beneficiari de fonduri europene, verificați de experții OJFIR Bihor
Noi linii de finanțare implementate prin noul Plan Național Strategic (PNS) se vor deschide curând. Piețele din…
20 septembrie 2023
Lecții despre cum să-ți crești afacerea și importanța mentorilor, la ScaleOut Oradea
Acestea au fost oferite în cadrul ScaleOut Oradea 4×10, eveniment organizat de Romanian Business Leaders (RBL) și ING…
15 septembrie 2023
Top 10 companii antreprenoriale din Regiunea Nord-Vest au crescut cu 34%
Cele mai mari 60 de companii din Regiunea Nord-Vest (primele 10 companii din județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș,…
13 septembrie 2023
Despre mecatronică, cercetare, inovare și transfer tehnologic la conferința internațională ICoRSE202
În perioada 7 – 8 septembrie 2023, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării…
13 septembrie 2023
Peste 50% dintre șomerii bihoreni au studii primare sau gimnaziale
La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor erau înregistrați 3.056…
13 septembrie 2023
Importanța unui sol sănătos în cadrul mesei rotunde găzduite de „Salvează Solul”
Importanța unui sol sănătos şi „Deficitul de Cunoștințe despre Soluri” au fost motivele organizării unei mese rotunde online…
11 septembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
