Lideri si afaceri

Digi țintește 1,218 miliarde lei din listarea la bursă

Digi Communications, compania mama a RCS&RDS – liderului pietei locale de televiziune prin cablu si internet, va lansa de vineri, 28 aprilie, o oferta publica de vanzare (IPO) a cel putin 21,7% din actiuni. Ultima zi a IPO-ului va fi 10 mai, timp in care compania vrea sa stranga de la investitori o suma cuprinsa intre 38 si 56 lei/actiune. Daca se va inchide cu succes, aceasta va fi cea mai mare oferta publica initiala realizata de o companie privata pe Bursa de Valori Bucuresti.
Acţionarii Digi Communication (DIGI) intenţionează să obţină 1,218 miliarde lei din listarea la bursă a companiei, iar preţul de ofertă aşteptat este între 38-56 lei/acţiune. Oferta se va derula în perioada 28 aprilie – 10 mai. Investitorii de retail vor beneficia de un discount de 7% dacă subscriu până pe 5 mai (primele 5 zile lucrătoare de derulare a ofertei), sau de 3% dacă subscriu după ziua a 5-a de ofertă, reiese din prospectul publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Tranşa Investitorilor Instituţionali se adresează anumitor Investitori Calificaţi din Uniunea Europeană şi din afara Statelor Unite ale Americii. Tranşa va avea alocat un număr iniţial de 18.482.492 acţiuni, reprezentând 85% din numărul iniţial de acţiuni oferite.
“Fiecare acţiune oferită va avea aceleaşi drepturi, inclusiv în ceea ce priveşte drepturile de vot şi la dividende. Acţiunile oferite vor avea aceleaşi drepturi la dividend ca şi acţiunile Clasa A, însă acţiunile oferite vor avea drepturi de vot mai puţine în comparaţie cu drepturile de vot aferente acţiunilor Clasa A, care vor avea 10 drepturi de vot pe acţiune”, menţionează sursa citată.

Related posts

Elvețienii de la Noventa au preluat 60% din Interpart Production

Stefana Muresan

Șerban Țigănaș despre arhitectură, de la zei la pruncii nenăscuți

Ligia Voro

BearingPoint își extinde Centrul de Excelență pentru Consultanță în Securitate Cibernetică din România

Stefana Muresan

Leave a Comment