Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Majoritatea subgrupurilor de întreprinderi, controlate din Germania, Franța și Italia

Un număr de 73.663 grupuri de întreprinderi au fost identificate în România în anul 2015, 68.194 dintre acestea fiind multinaționale, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică referitor la statistica întreprinderilor.
Raportat la ponderea numărului de salariați, majoritatea subgrupurilor de întreprinderi din România sunt controlate din Germania, Franța și Italia.
În anul 2015, din totalul grupurilor de întreprinderi multinaționale străine identificate în România, 14.723 sunt grupuri controlate de persoane juridice străine, iar 53.319 sunt grupuri controlate de persoane fizice străine.
În funcție de ponderea numărului de salariați, pe primul loc se află subgrupurile de întreprinderi controlate de persoane juridice sau persoane fizice din Germania (18%), pe locul doi sunt cele controlate din Franța (10,5%), iar pe locul trei sunt cele controlate din Italia (10,5%).
Subgrupurile de întreprinderi controlate din Germania predomină în industria prelucrătoare (9,1%), comerț cu ridicata și cu amănuntul (2,6%), intermedieri financiare și asigurări (1,8%) și în agricultură (1,1%).
Cele controlate din Franța se regăsesc în industria prelucrătoare (4%) și în comerț (3,2%) iar cele controlate din Italia domină în industria prelucrătoare (6,6%).
Potrivit INS, din numărul total al grupurilor de întreprinderi (73.663), 5.469 (9%) erau rezidente.
Grupurile de întreprinderi rezidente activează preponderent în comerțul cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor — 20%, alte activități de servicii — 17%, activități profesionale, științifice și tehnice — 12%, industria prelucrătoare — 10% și construcții — 10%.
În anul 2015, 34% din totalul grupurilor de întreprinderi activau în sectorul de comerț cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor, 11% în construcții, 11% în industria prelucrătoare, 9% în sectorul activităților profesionale, științifice și tehnice și 8% în tranzacții imobiliare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

680 de milioane de euro fonduri UE, pentru fermieri, prin PNDR 2020

Articolul următor

Wizz Air, 15 milioane de pasageri transportaţi din Bucureşti

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share