Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BMW caută parteneri în România

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, s-a întâlnit, la sfârșitul săptămânii trecute, la Munchen, cu reprezentanţi ai concernului german BMW, cu care a discutat despre stategia de dezvoltare a BMW Group și despre posibilitățile de implicare a companiilor românești în implementarea acesteia.
„În contextul expansiunii conceptului de mobilitate electrică la nivel global, paradigma competitivității se schimbă. Astfel că, producători de mașini cu tradiție de peste 100 de ani în industrie, precum BMW, își caută noi parteneri, pe noi piețe, companiile din România fiind vizate în context”, a declarat ministrul Petrescu, într-un comunicat.
El spune că noua orientare a producției de mașini spre mașini electrificate, în concordanță cu politica mondială de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, creează mult spațiu de acțiune actorilor români atât din sectorul industrial, IT dar și în cel de creare a infrastructurii necesare utilizării unor astfel de mașini.
„În urma întâlnirilor de la începutul acestui an de la București, BMW a demarat un proiect de selecţie a companiilor de IT românești care vor produce software pentru grupul german”, adaugă ministrul Alexandru Petrescu.
În cadrul discuțiilor a fost prezentată aria domeniilor în care pot fi dezvoltate proiecte de colaborare între concernul bavarez și companiile din România, în deplină concordanță cu trendul global de dezvoltare în materie de conectivitate și mobilitate, domenii în care evoluția industriei telecomunicațiilor, prin iminenta implementare a tehnologiei 5G, este esențială pentru dezvoltarea industriei auto, informează ministerul.
BMW Group este recunoscut drept cel mai important jucător de pe piața românească pe segmentul autovehiculelor electrificate, una din două mașini electrice și unul din trei vehicule plug-in hybrid vândute în 2016 în România fiind produse de grupul german.
De asemenea, ministrul Alexandru Petrescu a vizitat facilitățile de producție Premium Aerotec Augsburg din landul Bavaria, unde s-a întâlnit cu boardul de conducere al companiei bavareze.
„Este cu adevărat impresionant și îmbucurător să descoperi cât de importantă este contribuția angajaților Aerotec Brașov în asamblarea produselor finite ale companiei Premium Aerotec, prin furnizarea de componente ce se regăsesc în toate aeronavele A 350-900. Practic orice călătorie cu acest tip de avion este posibilă cu ajutorul forței de muncă specializată din țara noastră, expertiza în aeronautică aflându-se, deopotrivă, pe lângă Brașov, atât la Baia Mare cât și la Bacău, unde regăsim alți furnizori de top pentru lanțul de producție Airbus”, mai spune Petrescu.
El subliniază că investiția dezvoltată de Premium Aerotec la Brașov este un model de business pe care autorităţile vor să îl multiplice și în alte regiuni ale țării, precum și în alte domenii de activitate.
„În cadrul discuțiilor reprezentanții Aerotec și-au manifestat intenția de extindere a amprentei investiționale în țara noastră în viitorul apropiat, exprimându-și totodată aprecierea față de nivelul profesional ridicat al resursei umane românești, implicarea angajaților din fabrica de la Brașov în dezvoltarea capacităților de producție fiind considerată inspirațională și pentru alte unități de producție ale grupului”, informează Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
Premium Aerotec deținută în proporție 100% de Grupul Airbus produce în România componente de fuselaj pentru industria aeronautică printr-o investiție inițială de 40 de milioane de euro în fabrica din Brașov, beneficiind de un ajutor de stat de 19 milioane de euro.
În prezent, fabrica are 900 de angajați numărul acestora urmând să crească la 1000 de angajați în perioada imediat următoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

2017 Review - CEEQA Gala & Industry Awards

Articolul următor

28 milioane euro pentru managementul deșeurilor în Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share