Auto

BMW caută parteneri în România

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, s-a întâlnit, la sfârșitul săptămânii trecute, la Munchen, cu reprezentanţi ai concernului german BMW, cu care a discutat despre stategia de dezvoltare a BMW Group și despre posibilitățile de implicare a companiilor românești în implementarea acesteia.
„În contextul expansiunii conceptului de mobilitate electrică la nivel global, paradigma competitivității se schimbă. Astfel că, producători de mașini cu tradiție de peste 100 de ani în industrie, precum BMW, își caută noi parteneri, pe noi piețe, companiile din România fiind vizate în context”, a declarat ministrul Petrescu, într-un comunicat.
El spune că noua orientare a producției de mașini spre mașini electrificate, în concordanță cu politica mondială de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, creează mult spațiu de acțiune actorilor români atât din sectorul industrial, IT dar și în cel de creare a infrastructurii necesare utilizării unor astfel de mașini.
„În urma întâlnirilor de la începutul acestui an de la București, BMW a demarat un proiect de selecţie a companiilor de IT românești care vor produce software pentru grupul german”, adaugă ministrul Alexandru Petrescu.
În cadrul discuțiilor a fost prezentată aria domeniilor în care pot fi dezvoltate proiecte de colaborare între concernul bavarez și companiile din România, în deplină concordanță cu trendul global de dezvoltare în materie de conectivitate și mobilitate, domenii în care evoluția industriei telecomunicațiilor, prin iminenta implementare a tehnologiei 5G, este esențială pentru dezvoltarea industriei auto, informează ministerul.
BMW Group este recunoscut drept cel mai important jucător de pe piața românească pe segmentul autovehiculelor electrificate, una din două mașini electrice și unul din trei vehicule plug-in hybrid vândute în 2016 în România fiind produse de grupul german.
De asemenea, ministrul Alexandru Petrescu a vizitat facilitățile de producție Premium Aerotec Augsburg din landul Bavaria, unde s-a întâlnit cu boardul de conducere al companiei bavareze.
„Este cu adevărat impresionant și îmbucurător să descoperi cât de importantă este contribuția angajaților Aerotec Brașov în asamblarea produselor finite ale companiei Premium Aerotec, prin furnizarea de componente ce se regăsesc în toate aeronavele A 350-900. Practic orice călătorie cu acest tip de avion este posibilă cu ajutorul forței de muncă specializată din țara noastră, expertiza în aeronautică aflându-se, deopotrivă, pe lângă Brașov, atât la Baia Mare cât și la Bacău, unde regăsim alți furnizori de top pentru lanțul de producție Airbus”, mai spune Petrescu.
El subliniază că investiția dezvoltată de Premium Aerotec la Brașov este un model de business pe care autorităţile vor să îl multiplice și în alte regiuni ale țării, precum și în alte domenii de activitate.
„În cadrul discuțiilor reprezentanții Aerotec și-au manifestat intenția de extindere a amprentei investiționale în țara noastră în viitorul apropiat, exprimându-și totodată aprecierea față de nivelul profesional ridicat al resursei umane românești, implicarea angajaților din fabrica de la Brașov în dezvoltarea capacităților de producție fiind considerată inspirațională și pentru alte unități de producție ale grupului”, informează Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
Premium Aerotec deținută în proporție 100% de Grupul Airbus produce în România componente de fuselaj pentru industria aeronautică printr-o investiție inițială de 40 de milioane de euro în fabrica din Brașov, beneficiind de un ajutor de stat de 19 milioane de euro.
În prezent, fabrica are 900 de angajați numărul acestora urmând să crească la 1000 de angajați în perioada imediat următoare.

Related posts

O nouă companie în industria auto: joint venture între Elba Timişoara şi americanii de la Varroc Lighting Systems

redactia

AFM: 256 de dosare au fost aprobate pentru achiziţia a 475 de autovehicule prin Programul Rabla, destinat persoanelor juridice

Papuc Irina

Acțiunile Tesla au depășit pragul de 1.000 de dolari după ce Elon Musk a confirmat începerea producției de masă a camioanelor comerciale Tesla Semi

Ion Surdu

Finanțare de 60 milioane lei pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir

Traian Dan

Takata – 400 de noi angajari in fabricile din România și continuarea investițiilor

Stefana Muresan

Renault, parteneriat cu învățământul clujean

Stefana Muresan

Continental România, deocamdată în stand by: aşteptăm evoluţia pieţei auto

Robert Bloancă

Accenture inovează testarea motocicletelor Ducati Corse, prin tehnologia Machine Learning

Stefana Muresan

Coindu, 140 de locuri de muncă disponibile pentru fabrica de lângă Arad

Stefana Muresan

Banca Transilvania intră pe leasingul cu mașini electrice

Nora Dumitrescu

Ioan Lupu, plant manager VCST Alba: Anul 2021 va fi plin de provocări pentru piața automotive, dar trendul ultimelor luni este unul pozitiv

Ion Surdu

ebm-papst, lider mondial în producția de motoare electrice și ventilatoare, mutare strategică la Oradea

redactia

Powertrain pornește ca o companie independentă

Stefana Muresan

Autobuz electric în teste prin mai multe orașe din Transilvania și Banat

Traian Dan

Cartea Verde va fi albă. Precizări făcute de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România

Ion Surdu

Dacia a lansat shoowcar-ul Dacia Spring – maşina 100% electrică

Traian Dan

Bihorenii s-au întâlnit cu mașinile de epocă la Retro Parada Toamnei 2020

Traian Dan

Surse guvernamentale: Iașiul, în calcule pentru o fabrică a grupului Volkswagen

redactia

Dacia, creştere de 7% a autovehiculelor vândute anul trecut. Cea mai bună performanţă comercială din istoria sa

redactia

Surpriză electrică la Transylvania Classic Sibiu – BMW Group România va anunţa un proiect special de motorsport

Papuc Irina

Porsche Engineering își consolidează prezența în România și majorează numărul de angajați

Stefana Muresan

Transilvania Motor Ring, în curs de omologare

redactia

Industria auto: între criza sanitară și provocările tehnologice și de mediu

Transilvania Business

Transfăgărășanul se închide începând cu 4 noiembrie

Ligia Voro

Leave a Comment