Auto

BMW caută parteneri în România

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, s-a întâlnit, la sfârșitul săptămânii trecute, la Munchen, cu reprezentanţi ai concernului german BMW, cu care a discutat despre stategia de dezvoltare a BMW Group și despre posibilitățile de implicare a companiilor românești în implementarea acesteia.
„În contextul expansiunii conceptului de mobilitate electrică la nivel global, paradigma competitivității se schimbă. Astfel că, producători de mașini cu tradiție de peste 100 de ani în industrie, precum BMW, își caută noi parteneri, pe noi piețe, companiile din România fiind vizate în context”, a declarat ministrul Petrescu, într-un comunicat.
El spune că noua orientare a producției de mașini spre mașini electrificate, în concordanță cu politica mondială de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, creează mult spațiu de acțiune actorilor români atât din sectorul industrial, IT dar și în cel de creare a infrastructurii necesare utilizării unor astfel de mașini.
„În urma întâlnirilor de la începutul acestui an de la București, BMW a demarat un proiect de selecţie a companiilor de IT românești care vor produce software pentru grupul german”, adaugă ministrul Alexandru Petrescu.
În cadrul discuțiilor a fost prezentată aria domeniilor în care pot fi dezvoltate proiecte de colaborare între concernul bavarez și companiile din România, în deplină concordanță cu trendul global de dezvoltare în materie de conectivitate și mobilitate, domenii în care evoluția industriei telecomunicațiilor, prin iminenta implementare a tehnologiei 5G, este esențială pentru dezvoltarea industriei auto, informează ministerul.
BMW Group este recunoscut drept cel mai important jucător de pe piața românească pe segmentul autovehiculelor electrificate, una din două mașini electrice și unul din trei vehicule plug-in hybrid vândute în 2016 în România fiind produse de grupul german.
De asemenea, ministrul Alexandru Petrescu a vizitat facilitățile de producție Premium Aerotec Augsburg din landul Bavaria, unde s-a întâlnit cu boardul de conducere al companiei bavareze.
„Este cu adevărat impresionant și îmbucurător să descoperi cât de importantă este contribuția angajaților Aerotec Brașov în asamblarea produselor finite ale companiei Premium Aerotec, prin furnizarea de componente ce se regăsesc în toate aeronavele A 350-900. Practic orice călătorie cu acest tip de avion este posibilă cu ajutorul forței de muncă specializată din țara noastră, expertiza în aeronautică aflându-se, deopotrivă, pe lângă Brașov, atât la Baia Mare cât și la Bacău, unde regăsim alți furnizori de top pentru lanțul de producție Airbus”, mai spune Petrescu.
El subliniază că investiția dezvoltată de Premium Aerotec la Brașov este un model de business pe care autorităţile vor să îl multiplice și în alte regiuni ale țării, precum și în alte domenii de activitate.
„În cadrul discuțiilor reprezentanții Aerotec și-au manifestat intenția de extindere a amprentei investiționale în țara noastră în viitorul apropiat, exprimându-și totodată aprecierea față de nivelul profesional ridicat al resursei umane românești, implicarea angajaților din fabrica de la Brașov în dezvoltarea capacităților de producție fiind considerată inspirațională și pentru alte unități de producție ale grupului”, informează Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
Premium Aerotec deținută în proporție 100% de Grupul Airbus produce în România componente de fuselaj pentru industria aeronautică printr-o investiție inițială de 40 de milioane de euro în fabrica din Brașov, beneficiind de un ajutor de stat de 19 milioane de euro.
În prezent, fabrica are 900 de angajați numărul acestora urmând să crească la 1000 de angajați în perioada imediat următoare.

Related posts

Producția noului Ford Puma, lansată la Craiova

Ligia Voro

Transportatorii vor reducerea TVA la 5% la transporturi și creșterea diurnei

Traian Dan

Continental aduce la Timişoara o investiţie nouă de 33 de milioane de euro

Robert Bloancă

Automotive Expo & B2B Meetings – Constructorii auto au nevoie de mai mulți furnizori care să producă în România

Stefana Muresan

Continental: Tehnologia AllCharge face mașinile electrice să se potrivească la orice tip de stație de încărcare

Stefana Muresan

ebm-papst, lider mondial în producția de motoare electrice și ventilatoare, mutare strategică la Oradea

redactia

Hirschmann, donație importantă pentru o comună mureșeană

Stefana Muresan

Kromberg & Schubert caută chiar și peste graniță 250 de oameni pentru fabrica din Arad

Stefana Muresan

“ALWAYS YES”, filosofia care definește SIXT Group România

Stefana Muresan

CNAIR are un nou director general. Provizoriu

Ligia Voro

Dacia, demonstraţie cu modelul Duster echipat cu şenile, la centrul de cercetare – dezvoltare de la Rânca

redactia

Jerome Olive, numit director general interimar al Automobile Dacia, în locul lui Antoine Doucerain

redactia

Compania portugheză Coindu, furnizor de tapițerii pentru Audi, Volvo, BMW, Mercedes, Saab, 120 de posture vacante

Stefana Muresan

Acțiunile producătorului de piese auto Compa Sibiu au urcat cel mai mult în ultima săptămână

Papuc Irina

Industria auto față în față cu viitorul

redactia

FOTO: Premierul Orban, în vizită la unitatea de producție Star Assembly

Transilvania Business

Autonet Import, cel mai mare furnizor de piese auto din România, cifră de afaceri de peste 277 mil. euro

Stefana Muresan

Vânzările Continental AG, la 40,5 miliarde de euro

Stefana Muresan

Porsche Engineering, program de masterat la UTCN

redactia

Stabilus România, în liga premier a industriei auto

Stefana Muresan

Groupe Renault a livrat în exclusivitate un vehicul Dacia Papei Francisc

Nicolae Pop

MHP – A Porsche Company își extinde prezența internațională cu ocazia inaugurării celui de-al doilea birou din România, la Timișoara

Ligia Voro

Schaeffler va construi la Braşov un centru de testare pentru piaţa automotive

redactia

Învățământul dual, răspuns la criza forței de muncă

redactia

Leave a Comment