Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mircea Hoţoleanu: "Teraplast, plan agresiv de investiţii"

Grupul Teraplast investeşte masiv în cercetare şi dezvoltare, în ultimii zece ani investiţiile în acest segment ajungând la 62 milioane de euro, a declarat Mircea Hoţoleanu, CEO în cadrul grupului, citat de bursa.ro. Potrivit lui Hoţoleanu, Teraplast are un plan agresiv de investiţii.
Pentru anul în curs, Teraplast şi-a propus să investească 84 de milioane de lei în diverse proiecte, printre cele mai importante fiind obiectivul de a investi într-o nouă linie de producţie în domeniul produselor reciclate, din PVC. Totodată, pe langă investiţiile financiare cum ar fi achiziţia Depaco – societate pentru achiziţia căreia Teraplast aşteaptă avizul Consiliului Concurenţei -, compania intenţionează să deschidă o noua linie de producţie în zona de granule, să se extindă pe piaţa de ţigle metalice, să-şi crească exporturile şi să investească în retehnologizare, preizează sursa citată.
În ceea ce priveşte exporturile, anul trecut, 22% din vânzările Teraplast au fost făcute pe piaţa externă, cu 24% mai mult decât în anul precedent, în primul trimestru al anului în curs exporturile fiind cu 9% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2016. În acest context, Teraplast a deschis două companii de sine stătătoare în Ungaria şi Serbia, la care deţine 100% din acţionariat, astfel încât comerţul să fie realizat cu mai multă uşurinţă în respectivele ţări.
Cifra de afaceri a grupului s-a ridicat, anul trecut, la 100 de milioane de euro, cifră care include rezultatele Politub, dar nu şi pe cele ale Depaco.
Facilităţile grupului, situate pe o suprafaţă de 230.000 de metri pătraţi însumează 650 de angajaţi, fără să fie luaţi în calcul cei peste 200 de salariaţi de la Depaco. Grupul deţine 7 unităţi de producţie, care fabrică, printre altele, produse din PVC, profile zincate, ţiglă metalică, panouri sandwich.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bogdan Merfea, numit Director General la Banca Carpatica

Articolul următor

Iulian-Robert Tudorache, numit preşedinte al CA al Nuclearelectrica

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share