Finante-banci

Bogdan Merfea, numit Director General la Banca Carpatica

Bogdan Merfea a fost numit în poziţia de Director General, membru al Comitetului Directorilor al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), în urma implementării fuziunii cu Patria Bank, efectivă de la 1 mai, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.
“Având în vedere implementarea începând cu data de 01.05.2017 a fuziunii prin absorbţie dintre Banca Comercială Carpatica SA şi Patria Bank SA, de la data obţinerii aprobării prealabile a Băncii Naţionale a României pentru domnul Bogdan Neacşu, noua structură a Comitetului Directorilor va fi următoarea: – Bogdan Merfea – Director General; Diana Maria Kallos – Director General Adjunct – Divizia Financiar; Valentin Grigore Vancea – Director General Adjunct – Divizia Operatiuni si IT; Bogdan Neacşu – Director General Adjunct – Divizia Risc”, se arată în raportul citat.
Noua structură a Consiliului de Administraţie va fi următoarea: Horia Dragoş Manda – Preşedinte, Daniela Elena Iliescu, Bogdan Merfea, Nicolae Surdu şi Vasile Iuga , se mai menţionează în comunicatul băncii.
Curtea de Apel Bucureşti a aprobat, recent, dosarul de fuziune dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank.
La finalul lunii ianuarie 2016, Ilie Carabulea a renunţat la controlul băncii, după ce a vândut, alături de alţi patru acţionari, 20% din bancă, pentru 23,1 milioane de lei (5,1 milioane de euro), către Nextebank (actualmente, Patria Bank, deţinută, în proporţie de 98%, de EEAF Financial Services BV).
Patria Bank a ajuns să deţină 64,16% din acţiunile BCC, după încheierea ofertei publice derulate în martie 2016 pentru cumpărarea titlurilor deţinute de acţionarii minoritari, în cadrul căreia a achiziţionat un pachet de 9,37% pentru 21,67 milioane lei. Ilie Carabulea a rămas cu un pachet de 18,46% din acţiuni.

Related posts

Banca Transilvania, planuri ambițioase pentru acest an

Stefana Muresan

Banca Transilvania încheie un parteneriat cu Morphosis Capital pentru a finanţa IMM-uri româneşti

redactia

Banca Transilvania, aproape de finalizarea negocierilor pentru preluarea Bancpost

Stefana Muresan

Leave a Comment