Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cemacon, profit operațional în creștere cu 38% în T1

În primul trimestru al anului 2017, producătorul de materiale de construcții Cemacon a înregistrat o cifră de afaceri netă cu 8% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, cifra de afaceri brută trimestrială depăşind 12 milioane lei. Profitul operaţional (EBITDA) a înregistrat un avans considerabil, fiind cu 38% mai mare decât cel din T1 2016.
„Am pornit în 2017 într-un climat de piaţă favorabil, în creştere, fapt confirmat de primul trimestru al anului. Raportat la T1 2016, am obţinut o creştere cu 8% a cifrei de afaceri nete, cu un avans al EBITDA de 38%, până la 2 milioane de lei. Pentru acest an avem un buget ambiţios, bazat pe o creştere moderată a cifrei de afaceri, dar una substanţială a profitului operaţional”, spune Liviu Stoleru, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Cemacon.
Parte a strategiei de creştere pe termen mediu, compania şi-a diversificat portofoliul de produse, adăugând blocurilor ceramice Evoceramic, coşul de fum şi buiandrugii, produse complementare performante şi competitive în piaţa autohtonă.
Vânzarea de produse complementare
„O altă componentă importantă pentru noi este dezvoltarea vânzării de produse complementare din portofoliu – coşurile de fum şi buiandrugii. Am reuşit ca în trimestrul 1 să creştem cu 35% valoarea vânzării de mărfuri, fapt care ne confirmă nevoia internă de produse noi şi performante şi validează parteneriatele strategice ale companiei cu jucători semnificativi din Europa”, explică Liviu Stoleru.
Rezultatul net a înregistrat o îmbunătăţire de 88% faţă de anul 2016, fiind cu 929,979 lei mai mare.
Pentru 2017, Cemacon îşi propune creşterea cu 5% a cifrei de afaceri, consolidarea poziţiei de lider al pieţei de blocuri ceramice din Transilvania, realizarea de investiţii pentru susţinerea creşterii, fructificarea oportunităţilor de creştere din piaţa materialelor de construcţii şi continuarea valorificării activelor neproductive din portofoliul grupului.
Sursa foto: cemacon.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Internaţional Avram Iancu, menționat de ACI Europe pentru creșterea spectaculoasă

Articolul următor

Lucrările pentru BRUA încep în noiembrie; BERD ”foarte mulțumită” de colaborarea cu Transgaz

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share