În primul trimestru al anului 2017, producătorul de materiale de construcții Cemacon a înregistrat o cifră de afaceri netă cu 8% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, cifra de afaceri brută trimestrială depăşind 12 milioane lei. Profitul operaţional (EBITDA) a înregistrat un avans considerabil, fiind cu 38% mai mare decât cel din T1 2016.
„Am pornit în 2017 într-un climat de piaţă favorabil, în creştere, fapt confirmat de primul trimestru al anului. Raportat la T1 2016, am obţinut o creştere cu 8% a cifrei de afaceri nete, cu un avans al EBITDA de 38%, până la 2 milioane de lei. Pentru acest an avem un buget ambiţios, bazat pe o creştere moderată a cifrei de afaceri, dar una substanţială a profitului operaţional”, spune Liviu Stoleru, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Cemacon.
Parte a strategiei de creştere pe termen mediu, compania şi-a diversificat portofoliul de produse, adăugând blocurilor ceramice Evoceramic, coşul de fum şi buiandrugii, produse complementare performante şi competitive în piaţa autohtonă.
Vânzarea de produse complementare
„O altă componentă importantă pentru noi este dezvoltarea vânzării de produse complementare din portofoliu – coşurile de fum şi buiandrugii. Am reuşit ca în trimestrul 1 să creştem cu 35% valoarea vânzării de mărfuri, fapt care ne confirmă nevoia internă de produse noi şi performante şi validează parteneriatele strategice ale companiei cu jucători semnificativi din Europa”, explică Liviu Stoleru.
Rezultatul net a înregistrat o îmbunătăţire de 88% faţă de anul 2016, fiind cu 929,979 lei mai mare.
Pentru 2017, Cemacon îşi propune creşterea cu 5% a cifrei de afaceri, consolidarea poziţiei de lider al pieţei de blocuri ceramice din Transilvania, realizarea de investiţii pentru susţinerea creşterii, fructificarea oportunităţilor de creştere din piaţa materialelor de construcţii şi continuarea valorificării activelor neproductive din portofoliul grupului.
Sursa foto: cemacon.ro
Citește și:
Piața rezidențială în 2024. Blitz: “Tranzacțiile cu locuințe vor crește”
Sectorul rezidențial va marca o majorare anul viitor ca efect al scăderii preconizate a dobânzii de referință, susțin…
8 decembrie 2023
M Core preia două parcuri de retail din Maramureș
Complexele comerciale din județ fac parte dintr-o tranzacție de 219 milioane de euro între investitori din Belgia și…
7 decembrie 2023
Mizele fondurilor de investiții în 2024: energia și băncile
Administratorii lor vor direcționa banii investitorilor mai ales către sectoarele energetic și financiar-bancar, dar și spre transportul maritim,…
7 decembrie 2023
Grupul Kempinski intră în România cu un prim complex hotelier în Poiana Brașov
Rețeau de hoteluri Kempinski investește 70 de milioane de euro în proiectul care marchează prima incursiune a dezvoltatorului…
5 decembrie 2023
BEROCC and Prahova Chamber of Commerce organize the „5th Real Estate Forum 2023”
The Belgian Luxembourg Romanian Moldovan Chamber of Commerce (BEROCC) and the Prahova Chamber of Commerce and Industry are…
4 decembrie 2023
Bosch Cluj: Un deceniu de inovație și excelență
Amplasate în inima Transilvaniei, cele două facilități Bosch au devenit piloni strategici de inovație și producție. Din 2013,…
29 noiembrie 2023
Hella își extinde biroul din Craiova și consolidează ElectroPutere Parc drept cel mai mare hub IT din Oltenia
Grupul francez de real estate Catinvest anunță consolidarea ElectroPutere Parc ca principal centru de inovație și tehnologie din…
28 noiembrie 2023
MAPIC Awards 2023 – Discover the finalist for BEST NEW DEVELOPMENT PROJECT
Created in 1996, the MAPIC Awards reward excellence, innovation and creativity in the retail real estate industry, celebrating…
21 noiembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
