Energie

Ministru: Electrica, ofertă pentru preluarea CEZ Bulgaria

Furnizorul și distribuitorul de energie Electrica a depus o ofertă pentru preluarea companiei pe care CEZ o deține în Bulgaria, a declarat, marți, ministrul Energiei, Toma Petcu, într-un interviu acordat publicației DC News.
“Electrica a depus o ofertă pentru preluarea acțiunilor pe care CEZ le are în Bulgaria. Este vorba despre compania care furnizează energie pentru Sofia și împrejurimile Sofiei, deci avem 3 milioane de clienți, un portofoliu destul de mare acolo. Electrica a depus o ofertă în acest sens și ne-am dori foarte mult să reușim să achiziționăm acest pachet de acțiuni și să devenim jucători regionali. Este foarte important ca aceste companii care au potențial să devină jucători regionali, iar România are această capacitate”, a spus ministrul.
Ministerul Energiei deține 48,7% din acțiunile Electrica, restul fiind tranzacționate pe bursă.
La începutul lunii februarie, agenția bulgară de știri Novinite a relatat că grupul ceh de utilități CEZ AS ia în considerare retragerea de pe piața din Bulgaria și o serie de firme din România, Franța și Turcia sunt interesate de această preluare.
În Bulgaria, CEZ este cea mai mare companie de distribuție a electricității, având peste trei milioane de clienți, venituri de 1,4 miliarde de leva și câteva centrale hidroelectrice.
Grupul CEZ este prezent și pe piața românească încă din anul 2005, odată cu preluarea fostei filiale de distribuție și furnizare Electrica Oltenia.

Related posts

Enel ridică o stație de transformare lângă Timișoara, investiție de 10 milioane de euro

redactia

UPDATE. Nou director general la Romgaz. Management defectuos al fostei conduceri

Ligia Voro

Sectorul energetic și cel bancar, cele mai atractive pe bursă anul viitor

Stefana Muresan

Leave a Comment