Lideri si afaceri

Mirela Pop, noul Director General Teraplast

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre principalii producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor, are, incepand cu data de 09 mai 2017, un nou Director General in persoana Mirelei Pop, dupa ce Consiliul de Administratie a aprobat incetarea, prin acordul partilor, a mandatului acordat lui Mircea Hotoleanu.
Mirela Pop este de profesie economist si face parte din echipa Teraplast de 9 ani. Pop a condus initial diverse departamente din sectorul financiar, iar din 2014 a trecut in zona comerciala, fiind responsabila de managementul liniei de business Instalatii & Amenajari. De anul trecut, a preluat si conducerea liniei de business profile tamplarie si activitatile de logistica. Business-urile gestionate de Mirela Pop genereaza aproximativ 50% din cifra de afaceri consolidata a Grupului Teraplast.
“De-a lungul ultimilor 10 ani, Teraplast a avut mai multe echipe de management nelocate la Bistrita. Acum, odata cu hotararea lui Mircea Hotoleanu de a parasi compania din motive personale, am decis sa promovam in functia de Director General un om cu performante dovedite in cadrul Grupului. Suntem convinsi ca, sub conducerea Mirelei Pop, toate eforturile echipei vor fi canalizate inspre realizarea obiectivelor propuse pentru acest an”, a declarat Dorel Goia, Presedinte al Consiliului de Administratie Teraplast.
Printre responsabilitatile importante ale Mirelei Pop in cadrul Grupului Teraplast a fost crearea departamentului de credit, in vederea recuperarii creantelor. Acest departament a adus compania la un nivel in care valoarea creantelor litigioase este aproape zero.
„In cei 9 ani petrecuti in Teraplast am lucrat in multe proiecte, destul de diferite de ceea ce facusem pana atunci. Nu mi-e teama de provocari, pentru ca nu sunt singura, am in spate o echipa puternica si profesionista. Nu va fi un an usor, dar suntem un Grup mare cu capital romanesc, stabil din punct de vedere financiar, avem un portofoliu de produse care ne permite sa ne reinventam in permanenta, astfel ca suntem increzatori ca vom reusi sa ne atingem tintele de venituri si de profitabilitate bugetate pentru 2017”, a declarat, la randul sau, Mirela Pop, noul Director General al Teraplast.
Grupul Teraplast include compania Teraplast (producator de tevi, granule si profile din PVC), subsidiara TeraSteel (producator de panouri sandwich si structuri metalice zincate), subsidiara Teraglass (producator de ferestre si usi din PVC), subsidiara Teraplast Logistic (incepand cu iunie 2016 coordoneaza activitatile logistice ale Grupului) si Politub (producator de tevi din polietilena).
Grupul Teraplast si-a bugetat pentru anul 2017 o cifra de afaceri de 434,6 milioane lei si un profit net de 38,1 milioane lei. Valoarea EBITDA estimata in 2017 este de 63,3 milioane lei. In primele trei luni din 2017 Grupul Teraplast a realizat o cifra de afaceri de 66,5 mil. lei, un profit net de 1,6 milioane lei si EBITDA de 6,6 milioane lei.
Teraplast activeaza pe pietele de instalatii si amenajari, profile tamplarie, panouri sandwich si structuri metalice zincate, tamplarie termoizolanta si granule PVC si detine pozitii de top pe o mare parte din aceste piete. Compania-mama Teraplast este lider de piata pe segmentele de canalizari exterioare si granule, si este al doilea jucator de pe piata de canalizari interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucator de pe piata de panouri sandwich si, incepand de anul trecut, este liderul pietei de structuri metalice zincate.
Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC
Cu o traditie de 120 de ani, Grupul Teraplast este in prezent cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate si Tamplarie termoizolanta.
Facilitatile de productie ale companiilor din Grup sunt localizate in Parcul Industrial Teraplast, dezvoltat pe o suprafata de peste 200.000 mp, in extravilanul municipiului Bistrita. In perioada 2007-2014 Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei in dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de productie, dar si in extinderea portofoliului de produse. Incepand din 2 iulie 2008 cea mai mare companie din Grup – Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP.
Sursa foto: Teraplast

Related posts

Holcim : Mobilitatea urbana trebuie realizata cu solutii durabile

A. I.

Rafinament francez în ţinutele business de la Alisia Enco

Emil Hurezeanu: Cel mai bogat și generos german, Hasso Platner, creatorul grupului informatic SAP, interesat de Sibiu

Stefana Muresan

Agerpres, în creștere continuă

Stefana Muresan

România pentru a șaptea oară la EXPO REAL München

redactia

Grindeanu, mesaj de stabilitate investitorilor

Stefana Muresan

Bosch Service Solutions își mută operațiunile într-o nouă clădire de birouri din Timișoara

redactia

Noua identitate a mărcii Bosch

Teraplast, credite de investiții și linii de creditare de peste 50 milioane de lei

Stefana Muresan

Topul transportatorilor din Bistrița-Năsăud: BCVO Logistics, Aguaviva, Gazquez Transport și Filadelfia

Stefana Muresan

COMM360: Reputația – greu de construit, ușor de distrus

Transilvania Business

Gala Premiilor ABSL își așteaptă câștigătorii

Ionut Oprea

Piața imobiliară mondială de clădiri comerciale se menține pe creștere

Traian Dan

CTP: peste 150 milioane de euro investitie in CTPark Bucharest West

Ionut Oprea

Transilvania Construcții, câștig net anual de 5,7 milioane lei

Stefana Muresan

Industriaşul Valer Blidar deschide o școală de maiștri la Arad

Stefana Muresan

Avocatul mureșean Vasile Costea: „Dacă vrei să ții pasul cu vremurile, trebuie să ții cont de dezvoltarea economică”

Ligia Voro

Immofinanz, investiție de 1 milion de euro în VIVO! Cluj

Stefana Muresan

Fuziune în industria jocurilor video din România: Scorpius Games se alătură echipei Amber

Papuc Irina

Dimitris Raptis, noul CEO Globalworth Group

Ion Surdu

Forbes: Țiriac, locul 1.795 la nivel mondial

Stefana Muresan

UBER și UBB, parteneriat pentru dezvoltarea economiei digitale și colaborative

Stefana Muresan

#IamWIZZcrew – Cea mai mare campanie de recrutări

Ionut Oprea

Astra Vagoane Călători din Arad caută încă 200 de oameni. Câștigă piața internă

redactia

Leave a Comment