Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Programele "Rabla Clasic" și "Rabla Plus", accesibile din 18 mai

Potrivit anunţului făcut de ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, programele de stimulare a înnoirii Parcului auto național vor putea fi accesate de către persoanele fizice și juridice începând din 18 mai, cu o lună mai devreme decât în 2016.
Pentru programul “Rabla Plus” valoarea voucherului acordat în 2017 rămâne la 6.500 de lei, similar cu cel din 2016 și 2015, iar subvenția acordată în cadrul programului “Rabla Plus” pentru mașinile sută la sută electrice este de 10.000 de euro.
“Noutatea în acest program este că persoanele care vor să acceseze finanțare prin “Rabla Plus” și au acasă o mașină mai veche de 8 ani nu trebuie neapărat să o caseze. Ei pot merge direct la dealer și să solicite subvenția de 10.000 de euro. În schimb, cetățenii care au acasă o mașină mai veche de 8 ani și vor să o caseze, pot adăuga la cei 10.000 de euro, încă 6.500 de lei obținuți din casare”, a explicat ministrul Mediului. Oficialul a precizat, totodată, că în cazul achiziției de mașini ecologice hibrid plug-in se va acorda în acest an o subvenție de 4.500 de lei. La această sumă se poate adăuga încă 6.500 de lei în cazul în care beneficiarul dorește să își caseze mașina mai veche de 8 ani”, a menționat ministrul Mediului, potrivit Agerpres.
Bugetul alocat pentru acest an în cazul programului “Rabla Clasic” se situează la 180 de milioane de lei iar pentru “Rabla Plus” la 45 de milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mai sunt 7 zile până la evenimentele Transilvania Open 4 Business 2017

Articolul următor

Proiectul „Școala de carte și meserii”, demarat de HORNBACH, LIDL şi Penny, sub supravegherea AHK

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

ZF lansează Employer Branding Metaverse

ZF anunță lansarea Employer Branding Metaverse. Acest mediu virtual de ultimă oră redefinește standardele privind achiziția de talente…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share