Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectul „Școala de carte și meserii”, demarat de HORNBACH, LIDL şi Penny, sub supravegherea AHK

Hornbach, LIDL România şi Penny Market demarează, sub sloganul „Creştem profesioniști”, proiectul „Școala de carte și meserii” ce oferă tinerilor accesul la învățământ profesional în sistem dual pentru calificarea de comerciant-vânzător.
Şcoala de Carte şi Meserii este un program de formare profesională realizat după metoda germană, adică o îmbinare bine echilibrată între teorie şi practică.
Programul durează trei ani și este realizat în parteneriat cu cinci licee din ţară: Colegiul Tehnic Mircea cel Bătrân – București, Liceul Economic Barbu A. Știrbey – Buftea, Colegiul Economic G. Barițiu – Sibiu, Colegiul Național Economic Andrei Bârseanu – Brașov și Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu – Timișoara.
La finalizarea cursurilor, elevii primesc o diplomă recunoscută internaţional în meseria de comerciant-vânzător, precum şi oportunitatea de angajare într-una din cele trei companii partenere.
Totul se desfăşoară sub atenta supraveghere a Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), în baza unui contract între elev, părinte, companie şi şcoală.
Elevii care vor opta pentru această formă de învățământ începând din septembrie 2017 vor beneficia de bursă de 400 de lei în timpul lunilor de școală, decontarea transportului și asigurarea mesei de prânz în timpul stagiilor de practică, diplomă de calificare în meseria comerciant-vânzător, dobândirea de experiență profesională de pe băncile școlii și oportunitatea de angajare la finalizarea școlii în cadrul Hornbach România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Programele "Rabla Clasic" și "Rabla Plus", accesibile din 18 mai

Articolul următor

Polonezii de la Serinus Energy vor să înceapă exploatarea gazelor în Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share