Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Polonezii de la Serinus Energy vor să înceapă exploatarea gazelor în Satu Mare

Serinus Energy a anunţat că a angajat Confind Câmpina pentru construcția unei unități de producție gaze la Moftin, județul Satu Mare, pe perimetrul de gaze concesionat de compania poloneză, potrivit portalsm.ro.
Compania poloneză Serinus Energy, cea care a efectuat în ultimii ani mai multe sonde pentru testare, a încheiat un contract cu forma de echipamente și servicii petroliere Confind Câmpina. Contractul prevede proiectarea, achiziția de echipaente, construcții-montaj și punerea în funcțiune a unei unități de producție gaze.
Concesionarul perimetrului de gaze, Serinus Energy, prin societatea Winstar Satu Mare, dorește ca în scurt timp să înceapă construcția unității și a instalațiilor aferente astfel încât în primul trimestru din 2018 să înceapă producția de gaze.
Compania a efectuat până acum două foraje la Moftin, descoperind o rezervă de circa 500 de milioane de metri cubi de gaze.
La începutul anului, Serinus a anunțat că a obținut 25,2 milioane dolari canadieni (19,2 milioane dolari americani) din vânzarea de acțiuni, aceste sume urmând să fie folosite pentru finanțarea proiectelor din România și Tunisia, inclusiv pentru construcția unității de producție de la Moftin.
Perimetrul operat de Serinus în Satu Mare are o suprafață de 2.949 kilometri pătrați. Până în prezent, compania a forat două sonde, ambele în comuna Moftin.
Serinus deţine, prin filiala sa Winstar Satu Mare, 60% din perimetrul din Satu Mare împreună cu KMG International (fosta Rompetrol) (40%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul „Școala de carte și meserii”, demarat de HORNBACH, LIDL şi Penny, sub supravegherea AHK

Articolul următor

Bistrița-Năsăud vrea să obțină două recorduri mondiale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share