Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bistrița-Năsăud vrea să obțină două recorduri mondiale

Ziua Costumului Popular din data de 14 mai 2017 de la Nasaud este ziua în care Județul Bistrița-Năsăud încearcă să obțină două recorduri mondiale pentru: cea mai mare mulțime de oameni îmbrăcați în costum tradițional și cel mai mare dans românesc. Participarea este deschisă tuturor celor care simt românește și, în același timp, sunt dispuși să respecte regulile impuse de prestigioasa organizație care va evalua cele două încercări, potrivit unui comunicat de presa al Asociației ‘Produs în Bistrița-Năsăud’.
Zona Țării Năsăudului și-a câștigat renumele de patrie a costumului popular, atât prin bogăția coloristică și frumusețea straielor populare specifice, cât și prin dăinuirea meșteșugurilor țesutului, cusutului, brodatului, confecționării de clopuri cu pană de păun — unice în lume—, a chimirelor și pieptarelor cu ciucuri, dovadă stând creatorii de costume și accesorii tradiționale care funcționează în județ.
În acest context, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Primăria orașului Năsăud, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Turismului, cu sprijinul partenerilor: Centrul Județean pentru Cultură, Inspectoratul Școlar Județean, C.N.I.P.T. Năsăud, Casa de Cultură Năsăud, Asociația ‘Produs în Bistrița-Năsăud’, A.D.I Turism în Bistrița-Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud organizează Ziua Costumului Popular, eveniment menit să contribuie la promovarea corectă și coerentă a costumului popular românesc, transmiterea tradițiilor populare către tânăra generație, promovarea și susținerea meșteșugurilor și producătorilor de produse tradiționale din județul Bistrița-Năsăud.
Organizatorii preconizează participarea a peste 10.000 de persoane. Maialul elevilor năsăudeni, manifestare culturală cu tradiție de peste 145 de ani, aduce, cu certitudine, plus valoare acestui important eveniment.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Polonezii de la Serinus Energy vor să înceapă exploatarea gazelor în Satu Mare

Articolul următor

Mircea Solovăstru, Guvernatorul Districtului Rotary 2241, premiază ambasadorii României în Tunisia și Republica Moldova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share