Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mircea Solovăstru, Guvernatorul Districtului Rotary 2241, premiază ambasadorii României în Tunisia și Republica Moldova

Ambasadorii României în Tunisia și Republica Moldova, Dan Stoenescu și Daniel Ioniță, au primit cea mai înaltă distincție Rotary pentru sprijinul acordat românilor din afara granițelor și proiectelor internaționale ale Fundației Rotary.
Rotary International District 2241 România-Republica Moldova a oferit distincția Paul Harris Fellow ambasadorului României în Tunisia, Dan Stoenescu, și ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în cadrul Conferinței Districtuale desfășurate la Tulcea, în perioada 11-14 mai 2017.
Prestigioasa distincție a fost acordată diplomaților români la propunerea Guvernatorului Districtului 2241, Mircea Solovăstru, pentru sprijinul acordat românilor din afara granițelor și proiectelor internaționale ale Fundației Rotary”, se arată într-un comunicat al Rotary District 2241.
Distincția “Paul Harris Fellow” poartă numele celui care, în 1905, a înființat primul Club Rotary la Chicago, iar mai târziu a devenit primul președinte al Rotary International. Deviza fundamentală a membrilor Rotary este “A servi mai presus de sine”.
Ambasadorul României în Republica Tunisiană este diplomat din 2007. În perioada 2015-2016, Dan Stoenescu a deținut funcția de ministru delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni în Ministerul Afacerilor Externe. Este membru fondator al Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni și al Centrului pentru Educație Democratică, dezvoltând proiecte în sprijinul românilor din vecinătatea apropiată. În perioada 2004-2005 a fost ambasador Rotary al Districtului 5810 (Texas, SUA) în Marea Britanie.
Daniel Ioniță este diplomat de carieră. Și-a început activitatea în MAE în iunie 1996, parcurgând toate treptele diplomatice, de la atașat la ministru plenipotențiar. Din ianuarie 2015 până în iulie 2016 a ocupat funcția de secretar de stat pentru afaceri strategice la Ministerul Afacerilor Externe. Din octombrie 2011 și până la data preluării funcției de secretar de stat a fost Ambasador al României în Regatul Norvegiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bistrița-Năsăud vrea să obțină două recorduri mondiale

Articolul următor

ACI Cluj, cifră de afaceri cu 40% mai mare în 2016 și lucrări contractate de 40 mil. de euro în 2017

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share