Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADR Vest: Cula din Ciacova, finanțare în valoare de 5,1 milioane lei

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), în calitate de Organism Intermediar pentru Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 în Regiunea Vest, și Primăria Orașului Ciacova, în calitate de beneficiar, au semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul „Restaurarea și promovarea Turnului de apărare (cula), monument istoric din orașul Ciacova, județul Timiș”.
Turnul de apărare (cula) orașului Ciacova este un monument istoric din grupa A, fiind un monument istoric de valoare națională.
Finanțarea proiectului se acordă în cadrul Regio-POR 2014-2020, axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural – și prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.
Contractului de finanțare au fost semnat de Petru Filip, primarul orașului Ciacova și de Sorin Maxim, director general, ADR Vest-Organism Intermediar pentru Programul Operațional 2014-2020 în Regiunea Vest.
Finanțarea nerambursabilă acordată proiectului „Restaurarea și promovarea Turnului de apărare (cula) monument istoric din orașul Ciacova, județul Timiș” este de aproximativ 4,9 milioane lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Valoarea totală a acestuia este de aproximativ 5,1 milioane lei.
Proiectul va fi implementat pe parcursul a 24 de luni. Obiectivul final al acestuia este acela de a dezvolta oferta turistică și culturală a orașului Ciacova în vederea asigurării unei dezvoltări urbane viabile.
Proiectul „Restaurarea și promovarea Turnului de apărare (cula), monument istoric din orașul Ciacova, județul Timiș” vizează reabilitarea, consolidarea, restaurarea și dotarea turnului de apărare (culei) cu echipamente specifice (proiector, ecran de proiecții holografice, sistem audio, binoclu panoramic, mobilier) în vederea funcționalizării și utilizării acestuia ca spațiu muzeal și expozitional. Suplimentar, se va amenaja peisager zona din vecinătatea monumentului istoric.
De asemenea, se vor finanța și activitățile de marketing și de promovare turistică, inclusiv digitizarea obiectivului de patrimoniu și a terenului amenajat prin proiect.
După restaurare, se estimează că numărul vizitatorilor va creşte cu 2000 de turiști la finalul primului an după implementarea proiectului (de la 500 de vizitatori pe an înainte de intervenția asupra obiectivului de patrimoniu, la 2500 de vizitatori după intervenția asupra obiectivului).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

tIMOn: Imoteca vinde, zilnic, doua apartamente in Gran Via Park

Articolul următor

Lucrări de asfaltare pe drumurile spre obiectivele turistice din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share