Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj: Investiție de 2,5 milioane de euro în prima fabrică de produse de lapte de bivoliţă

Prima fabrică din produse de lapte de bivoliţă din Cluj va fi funcţională de luna viitoare. Investiţia fermierilor din Dej se ridică la 2,5 milioane de euro, din fonduri proprii şi din credite bancare, potrivit ziuadecj.realitatea.net.
Unitatea de producţie din Dej are o capacitate de procesare de 50.000 de litri pe zi, dar producţia va începe cu o cantitate mai mică de lapte de bivoliţă, de 2.000 de litri, iar dacă lucrurile merg bine să ajungă la 5.000 de litri. Planul a fost conceput încă din 2007, însă va fi pus în practică de-abia din 2017 fiindcă, în lipsa subvenţiilor din partea statului pentru această specie, efectivele au scăzut mult în România, de la 60.000 la 16.000 de capete.
Călin Zanc, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Bivoli Transilvania, a declarant pentru sursa citată că investiția în acest proiect s-a ridicat la 2,5 milioane de euro, atât din fonduri proprii, cât şi din credite bancare.
Laptele de bivoliţă are un conţinut în grăsime de 7,5-8%, dublu faţă de cel de vacă, iar conţinutul de colesterol este la jumătate faţă de acesta. O bivoliţă trăieşte până la 30 de ani şi dă lapte timp de 18-20 de ani. Laptele de bivoliţă are cu 40% mai multe proteine, cu 58% mai mult calciu, este bogat în magneziu, potasiu, fosfor, sursă de vitaminele B12, E, A şi riboflavină, necesară pentru formarea anticorpilor, a celulelor pielii şi a celulelor roşii ale sângelui.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ACI Cluj, cifră de afaceri cu 40% mai mare în 2016 și lucrări contractate de 40 mil. de euro în 2017

Articolul următor

Doi furnizori de componente auto, nemții de la PMG și SHW, țintesc Brașovul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share