Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Continental: Electro-Mobility 2017, noul trend auto în varianta studențească – mașina autonomă electrică

• 25 de echipe (100 de studenți) din Suceava, Iași, Cluj, București și Chișinău au concurat în finală
• Premii de 2.700 de euro pentru echipele de pe podium la cea de-a 11 ediție a Electro-Mobility
Noul trend al industriei automotive – maşina autonomă electrică – a fost subiectul ediției din acest an a competiției Electro-Mobility. 25 de echipe (100 de studenți) din Suceava, Iași, Cluj, București și Chișinău au concurat în finala din 13 mai.
Studenții au avut ocazia să lucreze la un produs complex, care i-a trecut prin toate fazele unui proiect de dezvoltare și au făcut echipă cu tineri pasionați de aceleași interese tehnologice. Continental a decontact studenţilor finalişti o mare parte din cheltuielile necesare participării.
„Electro-Mobility crește constant. În acest an am avut cel mai mare număr de echipe înscrise în competiție, 61, din care 25 s-au calificat în finală. Punctajele obținute de acestea au fost cele mai mari din istoria de 11 ani a concursului. Participanții la Electro-Mobility sunt specialiștii de mâine, oameni care setează noile trenduri, viitori colegi care, prin intermediul Continental, dezvoltă noile idei din automotive și generează creșterea industriei prin ideile lor inovative“, a spus Marian Petrescu, directorul locației Continental din Iași.
Câștigătorii ediției din acest an au fost:
Locul III: HBFS Juniors, din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică, formată din Sirbu Octavian Tiberiu, Nicula Constantin, Menzopol Andrei, profesor coordonator Mihai Craciunescu.
Primele două locuri au fost ocupate de echipe din Suceava, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava:
Locul II: Electro Racers, formată din Mitricioaei Madalina Maria, Sandru Petru Ionut, Bilius Alexandru, profesor coordonator Adrian-Ioan Petrariu.
Locul I și unul din premiile speciale au fost câștigate de InelX, formată din Gherasim David, Maciuc Alexandru, Prodan Dragoș Mihai, Dumitru Chislii, profesor coordonator Remus Prodan.
Premii speciale: Robots Inside si InelX.
Câstigători Hardware:
Locul III: Toderita Andrei-Valentin
Locul II: Perietanu Alexandru
Locul I: Dudun Anjelo
Câstigători Software:
Locul III: Tudor Andrei Vrabie
Locul II: George Iulian Uleru
Locul I: Cristian Rotaru
Premiile au fost următoarele:
Locul I – 1100 euro pentru echipă
Locul II – 800 euro pentru echipă
Locul III – 500 euro pentru echipă
Premii speciale – 300 euro.
În paralel au avut loc două componente speciale ale competiţiei: Electro-Mobility Hardware în care studenţi ieşeni au fost provocați să construiască pe loc un circuit electric şi Electro-Mobility Software, în care un alt grup de studenţi a avut avea sarcina de a programa în mai puţin de 8 ore un program 100% funcţional.
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 227.000 de angajați în 56 de țări.
In perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an în România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Carl Widell, liderul ECOLOR, consul onorific al Suediei la Cluj

Articolul următor

Teraplast, dividend de 0,0169 lei și acțiuni gratuite

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Ebm-past Oradea, preluată de Siemens

Acordul de vânzare a diviziei Industrial Drive Technology (IDT) a ebm-papst către Siemens a fost semnat miercuri, 21…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share