Kastamonu Entegre, producător global în industria panourilor de lemn, proprietar al 16 fabrici din Turcia și străinătate, se pregătește să adauge Italia pe harta unităților de producție ca urmare a investiției efectuate în luna mai. Împreună cu această ultimă achiziție, totalul investițiilor străine ale Kastamonu Entegre depășesc 800 milioane de euro.
Kastamonu Entegre a achiziționat compania Gruppo Trombini, înființată în anul 1962 la Ravenna, în nord-estul Italiei, care deține două fabrici de PAL, una la Pomposa, cu o capacitate de 480 mii metri cubi pe an, iar alta la Frossasco, cu o capacitate de 320 mii metri cubi pe an, realizând o capacitate anuală de 800 mii metri cubi. Kastamonu Entegre, al cărei obiectiv este obținerea unei cote de piață de 20% în Italia, va începe să producă în aceste fabrici în anul 2018.
Directorul executiv al Kastamonu Entegre, Haluk Yildiz, care a subliniat că negocierile de achiziție au început în primul trimestru al anului 2017, a declarat: “Continuăm să creștem capacitatea de producție la scară globală. Prin achiziționarea celui de-al treilea cel mai mare producător de PAL din Italia, am adăugat Italia la investițiile noastre din România, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina și Rusia. Astfel, investițiile străine au atins o sumă totală de 800 de milioane de euro “.
Directorul executiv Haluk Yildiz, care a subliniat faptul că Italia, centru de modă și design, este al patrulea mare producător de mobilă din lume, a declarat: “Dimensiunea pieței de mobila italiene este de 20 miliarde de dolari americani, iar volumul exporturilor de mobilă este de aproximativ 10 miliarde de dolari americani. Fiind unul dintre cei mai mari producători din lume, suntem mândri de faptul că suntem producători în Italia, unde am exportat până acum. Dorim ca această achiziție, care va marca un nou punct de plecare pentru compania noastră, să fie benefică pentru sectorul nostru și compania noastră “.
Despre Kastamonu Entegre
Kastamonu Entegre a fost fondată în anul 1969 sub edificiul Hayat Holding înființată în anul 1937 și a început producția în prima sa fabrică de PAL în anul 1971.
Capacitatea anuală de producție din anul 2016 a fost de 2,4 milioane de metri cubi de MDF, 2,6 milioane de metri cubi de pal, 70 de milioane de metri pătrați de parchet laminat, 19,5 milioane de fețe de uși, toate în total de 5 milioane de metri cubi de panouri din lemn.
Grupul Kastamonu a atins o cifră de afaceri de 1 miliard de euro în 2016, din care 400 milioane euro provenind din operațiuni din străinătate. Pe lângă faptul că este liderul acestui sector de activitate în Turcia, este și al patrulea în Europa și al 7-lea în lume.
Kastamonu Entegre are 16 unități de producție, dintre care din Turcia sunt la Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus și Adana, iar cele din străinătate sunt în România, Bulgaria, Rusia și Bosnia-Herțegovina. Kastamonu Entegre exportă în 96 de țări și are 5700 de angajați.
Kastamonu Entegre are certificări precum Managementul Calității ISO 9001, Managementul Sănătății și Siguranței în Muncă OHSAS 18001, Managementul Energetic ISO 50001, FSC (Forest Stewardsardship Council) iar pentru produsele marca Medepan are certificatul TSE E0 și CARB Phase2 (California Air Resources Board Phase 2) certificat acordat de WKI, una dintre cele mai importante instituții de acreditare din lume, precum și certificatul Turquality. La Kastamonu Entegre producția este realizată în conformitate cu standardele europene.
Citește și:
OMV Petrom externalizează unele servicii către Bonatti S.p.A. Parma
Consiliul Concurenței a autorizat, după analizarea atentă cererii înaintate de OMV Petrom S.A., tranzacția prin care compania intenționează…
6 septembrie 2024
OMV Petrom a abandonat sute de sonde în Bihor și Sălaj anul acesta
OMV Petrom SA a depus solicitări către Agențiile pentru Protecția Mediului din mai multe județe ale țării pentru…
5 septembrie 2024
O nouă companie, Romarketing, în Parcul Științific și Tehnologic Bihor
O nouă companie își va începe activitatea în Parcul Științific și Tehnologic din Oradea, după ce a câștigat…
4 septembrie 2024
Specializări noi la Politehnica Timișoara cerute de piața muncii
Piața muncii este la ora actuală una foarte dinamică, mai ales în domeniile apropiate tehnologiei. Apar multe joburi…
4 septembrie 2024
Mihai Jurca, director general interimar al Agenției de Dezvoltare Locală Oradea
Începând cu 2 septembrie 2024, Mihai Jurca, este director general interimar al Agenție de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO).…
2 septembrie 2024
Sterică Fudulea, noul șef al CNIPMMR, până la Convenția din decembrie
Colegiul Național al CNIPMMR l-a mandatat pe secretarul general, Sterică Fudulea, să preia atribuțiile de coordonare ale CNIPMMR…
27 august 2024
AGROMALIM îi așteptă pe fermieri, și nu numai, la Expo Arad în 5 – 8 septembrie
Toate drumurile fermierilor, și nu numai, duc la Arad în primul weekend din luna septembrie 2024. La Centrul…
27 august 2024
Care sunt cele mai performante firme din Timiș
Revista Transilvania Business continuă să organizeze seria de evenimente B2B – The Voices of Business – regional awards,…
15 august 2024