Industrie

După ce a achiziționat Gruppo Trombini, Kastamonu Entegre va începe producția în Italia

Kastamonu Entegre, producător global în industria panourilor de lemn, proprietar al 16 fabrici din Turcia și străinătate, se pregătește să adauge Italia pe harta unităților de producție ca urmare a investiției efectuate în luna mai. Împreună cu această ultimă achiziție, totalul investițiilor străine ale Kastamonu Entegre depășesc 800 milioane de euro.
Kastamonu Entegre a achiziționat compania Gruppo Trombini, înființată în anul 1962 la Ravenna, în nord-estul Italiei, care deține două fabrici de PAL, una la Pomposa, cu o capacitate de 480 mii metri cubi pe an, iar alta la Frossasco, cu o capacitate de 320 mii metri cubi pe an, realizând o capacitate anuală de 800 mii metri cubi. Kastamonu Entegre, al cărei obiectiv este obținerea unei cote de piață de 20% în Italia, va începe să producă în aceste fabrici în anul 2018.
Directorul executiv al Kastamonu Entegre, Haluk Yildiz, care a subliniat că negocierile de achiziție au început în primul trimestru al anului 2017, a declarat: “Continuăm să creștem capacitatea de producție la scară globală. Prin achiziționarea celui de-al treilea cel mai mare producător de PAL din Italia, am adăugat Italia la investițiile noastre din România, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina și Rusia. Astfel, investițiile străine au atins o sumă totală de 800 de milioane de euro “.
Directorul executiv Haluk Yildiz, care a subliniat faptul că Italia, centru de modă și design, este al patrulea mare producător de mobilă din lume, a declarat: “Dimensiunea pieței de mobila italiene este de 20 miliarde de dolari americani, iar volumul exporturilor de mobilă este de aproximativ 10 miliarde de dolari americani. Fiind unul dintre cei mai mari producători din lume, suntem mândri de faptul că suntem producători în Italia, unde am exportat până acum. Dorim ca această achiziție, care va marca un nou punct de plecare pentru compania noastră, să fie benefică pentru sectorul nostru și compania noastră “.
Despre Kastamonu Entegre
Kastamonu Entegre a fost fondată în anul 1969 sub edificiul Hayat Holding înființată în anul 1937 și a început producția în prima sa fabrică de PAL în anul 1971.
Capacitatea anuală de producție din anul 2016 a fost de 2,4 milioane de metri cubi de MDF, 2,6 milioane de metri cubi de pal, 70 de milioane de metri pătrați de parchet laminat, 19,5 milioane de fețe de uși, toate în total de 5 milioane de metri cubi de panouri din lemn.
Grupul Kastamonu a atins o cifră de afaceri de 1 miliard de euro în 2016, din care 400 milioane euro provenind din operațiuni din străinătate. Pe lângă faptul că este liderul acestui sector de activitate în Turcia, este și al patrulea în Europa și al 7-lea în lume.
Kastamonu Entegre are 16 unități de producție, dintre care din Turcia sunt la Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus și Adana, iar cele din străinătate sunt în România, Bulgaria, Rusia și Bosnia-Herțegovina. Kastamonu Entegre exportă în 96 de țări și are 5700 de angajați.
Kastamonu Entegre are certificări precum Managementul Calității ISO 9001, Managementul Sănătății și Siguranței în Muncă OHSAS 18001, Managementul Energetic ISO 50001, FSC (Forest Stewardsardship Council) iar pentru produsele marca Medepan are certificatul TSE E0 și CARB Phase2 (California Air Resources Board Phase 2) certificat acordat de WKI, una dintre cele mai importante instituții de acreditare din lume, precum și certificatul Turquality. La Kastamonu Entegre producția este realizată în conformitate cu standardele europene.

Related posts

FOTO: Tradiția ”Zilei Porumbului” inițiată de DAFCOCHIM şi Cereal Prod

Ligia Voro

Proiect în premieră pentru Azomureș dedicat creșterii eficienței energetice a motoarelor electrice

redactia

Orădenilor li se va lua temperatura la intrarea în piețe și la sosirea la muncă

Traian Dan

Unilact Transilvania exportă jumătate din producţie pe zece pieţe europene

Stefana Muresan

Michelin România vrea să angajeze 400 de specialişti şi operatori

Stefana Muresan

Nuclearelectrica vrea să cumpere Compania Nationala a Uraniului pentru a salva uzina de procesare a uraniului de la Feldioara

Stefana Muresan

Zona Industrială Vest Sibiu: Grupo Antolin – cea mai mare creștere a cifrei de afaceri, Marquardt – cea mai mare creștere a profitului

Stefana Muresan

Noul Consiliu Director pentru Camera franceza de comert si industrie din Romania (CCIFER)

Stefana Muresan

Cât importă și cât exportă fiecare județ din țară

Stefana Muresan

Hirschmann România. 10 ani de performanțe

Ligia Voro

Condmag Braşov, afaceri de 3,3 mil. lei în 2018

redactia

Inginerii din Cluj se mută la Brașov pentru salariile de la Autoliv

redactia

De’Longhi caută să facă încă 100 de angajări în Cluj

Stefana Muresan

Azerii de la Socar vor construi prima benzinărie în municipiul Sibiu

Papuc Irina

Carmangeria Pasini – atelier de cârnați și salamuri crud-uscate după rețete italiene

Stefana Muresan

Dacia a lansat shoowcar-ul Dacia Spring – maşina 100% electrică

Traian Dan

Cele mai mari zece companii din industrie –printre care Continental, Autoliv, Takata şi Michelin – afaceri de 53 de miliarde de lei

Stefana Muresan

Ford România reia programul de conducere preventivă „BeCool – Gândește înainte!”

Ligia Voro

O nouă campanie anticontrabandă și o nouă donație pentru echipele canine

Ligia Voro

Asahi vizează extinderea brandurilor premium locale pe pieţele internaţionale

Stefana Muresan

Ford România- investiții de peste 200 mil. euro și crearea a 1500 de locuri de muncă noi, rezervate muncitorilor români

Stefana Muresan

Tenaris va produce oțel cu ajutorul hidrogenului verde

Nora Dumitrescu

Concernul Universal Alloy a dotat cu ventilatoare două spitale băimărene

Nora Dumitrescu

PGA Electric își face o hală de 5 milioane de euro pe fonduri europene

Nora Dumitrescu

Leave a Comment