Industrie

După ce a achiziționat Gruppo Trombini, Kastamonu Entegre va începe producția în Italia

Kastamonu Entegre, producător global în industria panourilor de lemn, proprietar al 16 fabrici din Turcia și străinătate, se pregătește să adauge Italia pe harta unităților de producție ca urmare a investiției efectuate în luna mai. Împreună cu această ultimă achiziție, totalul investițiilor străine ale Kastamonu Entegre depășesc 800 milioane de euro.
Kastamonu Entegre a achiziționat compania Gruppo Trombini, înființată în anul 1962 la Ravenna, în nord-estul Italiei, care deține două fabrici de PAL, una la Pomposa, cu o capacitate de 480 mii metri cubi pe an, iar alta la Frossasco, cu o capacitate de 320 mii metri cubi pe an, realizând o capacitate anuală de 800 mii metri cubi. Kastamonu Entegre, al cărei obiectiv este obținerea unei cote de piață de 20% în Italia, va începe să producă în aceste fabrici în anul 2018.
Directorul executiv al Kastamonu Entegre, Haluk Yildiz, care a subliniat că negocierile de achiziție au început în primul trimestru al anului 2017, a declarat: “Continuăm să creștem capacitatea de producție la scară globală. Prin achiziționarea celui de-al treilea cel mai mare producător de PAL din Italia, am adăugat Italia la investițiile noastre din România, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina și Rusia. Astfel, investițiile străine au atins o sumă totală de 800 de milioane de euro “.
Directorul executiv Haluk Yildiz, care a subliniat faptul că Italia, centru de modă și design, este al patrulea mare producător de mobilă din lume, a declarat: “Dimensiunea pieței de mobila italiene este de 20 miliarde de dolari americani, iar volumul exporturilor de mobilă este de aproximativ 10 miliarde de dolari americani. Fiind unul dintre cei mai mari producători din lume, suntem mândri de faptul că suntem producători în Italia, unde am exportat până acum. Dorim ca această achiziție, care va marca un nou punct de plecare pentru compania noastră, să fie benefică pentru sectorul nostru și compania noastră “.
Despre Kastamonu Entegre
Kastamonu Entegre a fost fondată în anul 1969 sub edificiul Hayat Holding înființată în anul 1937 și a început producția în prima sa fabrică de PAL în anul 1971.
Capacitatea anuală de producție din anul 2016 a fost de 2,4 milioane de metri cubi de MDF, 2,6 milioane de metri cubi de pal, 70 de milioane de metri pătrați de parchet laminat, 19,5 milioane de fețe de uși, toate în total de 5 milioane de metri cubi de panouri din lemn.
Grupul Kastamonu a atins o cifră de afaceri de 1 miliard de euro în 2016, din care 400 milioane euro provenind din operațiuni din străinătate. Pe lângă faptul că este liderul acestui sector de activitate în Turcia, este și al patrulea în Europa și al 7-lea în lume.
Kastamonu Entegre are 16 unități de producție, dintre care din Turcia sunt la Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus și Adana, iar cele din străinătate sunt în România, Bulgaria, Rusia și Bosnia-Herțegovina. Kastamonu Entegre exportă în 96 de țări și are 5700 de angajați.
Kastamonu Entegre are certificări precum Managementul Calității ISO 9001, Managementul Sănătății și Siguranței în Muncă OHSAS 18001, Managementul Energetic ISO 50001, FSC (Forest Stewardsardship Council) iar pentru produsele marca Medepan are certificatul TSE E0 și CARB Phase2 (California Air Resources Board Phase 2) certificat acordat de WKI, una dintre cele mai importante instituții de acreditare din lume, precum și certificatul Turquality. La Kastamonu Entegre producția este realizată în conformitate cu standardele europene.

Related posts

Daimler își extinde rețeaua globală de producție remanufactură prin deschiderea unei noi facilități de remanufacturare în România

redactia

Val de angajări la Hanna Instruments. Fabrică în Sălaj, centru de cercetare la Cluj

Nora Dumitrescu

Lecții de condus pentru mașini: Continental învață vehiculele să parcheze independent

Stefana Muresan

Mihai Aniței, director general AZOMUREȘ: “Este foarte important ca fiecare să realizeze că AZOMUREȘ produce valoare adăugată în România și pentru România” (I)

Ligia Voro

Brașov: Rom Paper investește un milion de euro în amenajarea viitorului sediu, după procurarea Euro Tricot

Papuc Irina

Cum va arăta fabrica elvețienilor de la ALU MENZIKEN

Stefana Muresan

Michelin oprește producția la Zalău. 3.000 de angajați afectați

Nora Dumitrescu

Afacerile Cemacon au urcat cu 86% în primul trimestru, la 21,49 milioane lei

Stefana Muresan

Sistemul de frânare Continental MK C1 reduce emisiile de CO2 la mașinile hibrid cu aproximativ 5 g / km

Stefana Muresan

Dürkopp Adler România își continuă ascensiunea

Stefana Muresan

Sanex vrea materialele de construcții în declarația pe proprie răspundere

Nora Dumitrescu

Sennheiser: inovații în industria audio, produse la Brașov

Papuc Irina

PRIMER: Peste 95% din medicamentele care costa sub 25 lei, folosite de peste 8 milioane de pacienti, sunt fabricate in tara

redactia

FOTO: Prezență record la Simpozionul DAFCOCHIM Agro

Ligia Voro

Amigo&Intercost din Miercurea-Ciuc, 400 mil. lei din producţia şi distribuţia de bău­turi şi cafea

Stefana Muresan

Camera de Comerţ Timiş organizează un Forum Internaţional de Afaceri, în premieră, cu reprezentanţi din mai multe ţări

Robert Bloancă

Ministrul Economiei: Primele elicoptere H215 produse la Ghimbav, în 2019

Stefana Muresan

Bistrița Business Park se promovează în mediul de afaceri local

Stefana Muresan

Managerii din domeniul industriei, comerţului şi serviciilor sunt optimişti

Traian Dan

AZOMUREȘ sprijină achiziția unui echipament complet de testare pentru COVID-19

Ligia Voro

Dacia a demarat la uzina de la Mioveni cea mai mare extindere din ultimii 15 ani. Capacitatea anuală va depăși 400.000 de mașini

redactia

Primăria Iași, contract de peste 38 mil. euro. Invitație lansată producătorilor europeni de tramvaie, inclusiv Astra Vagoane Călători

redactia

Producătorul de vopsele Köber deschide depozite în Sibiu, Timişoara, Cluj şi Mureş

redactia

Demo Metal, Smart Industry 2018

redactia

Leave a Comment