București Eveniment

Asociaţia "Hai cu noi în Horă" deschide programul de dezvoltare personală “Joyful Teaching”

Asociaţia Hai cu noi în Horă ora deschide programul de dezvoltare personală “Joyful Teaching” pentru învățători din Braşov, Covasna, Harghita și Mureş
Hora a deschis miercuri, 17 mai, procesul de înscriere pentru învățători din școală primară și consilieri școlari la Academia de vară. La al doila ediție a proiectului vor participa 24 învățători şi consilieri şcolari. Atelierele de dezvoltare personală se vor desfășura în perioada 10-14 iulie 2017, în Izvoare (Harghita).
“Dupa suces enorm al anului trecut, lansăm astăzi open call-ul, invitând candidații să ne trimită dosarul lor de înscriere până la data de 7 iunie. Cele 24 locuri vizează participarea oamenilor motivați de pe aria  județelor Covasna, Braşov, Harghita şi Mureş. Procesul de selecționare va fi unul riguros,” indică Ilse Baekelandt-Luyten, soția ambasadorului Belgiei în România şi Preşedinte Onorific al Asociației Hora. “Avem nevoie de învățători şi consilieri care sunt extrem de motivați, care au experiență dovedită în implicarea socială şi care au o înțelegere optimă a limbii engleze, întrucât workshop-urile vor fi susținute în limba engleză de câtre traineri străini. Ne dorim ca proiectul nostru să aibă impact direct asupra comunității – căutăm lideri/facilitatori care, după săptămâna petrecută, să dea mai departe în mediul lor cotidian abilitățile, deprinderile nou dobândite”
Hora lucrează sub patronajul Ambasadei Belgiei în România, cu sprijinul Ministerului ale educatiei şi Institutului de Ştiinte ale Educației.
Pentru ca informația transmisă în cadrul sesiunilor de lucru să fie practică, aplicată, Hora a invitat la Izvoare 3 traineri din Academia Educațională din Belgia, specialiști în predare de cursuri de dezvoltare personală adresate învățătorilor, profesorilor.  “Programul de dezvoltare personală desfașurat pe durata celor 5 zile ale Academiei de vară este adaptat nevoilor cadrelor didcactice și ale consilierilor,” explică Bruno Van den Bossche, General Manager al Academiei Educaționale.
Trainerii belgieni vor lucra pe 3 teme care au dat rezultate foarte bune la învățători şi consilieri din restul Europei: grijă față de sine (echilibrul dintre capacitatea de a prelua probleme altora şi poverile pe plan individual), acceptarea sinelui (inclusiv a momentelelor de eşec) şi cunoaşterea copilul interior. Sesiunile plenare dezvoltă teme ca dans şi mişcare,  poveşti şi arhetipuri, sunet şi voce. Tehnicile de lucru sunt conştientizarea, respiraţia, lucrul cu corpul, modelaj în lut, creioane colorate şi vopsea, teatru improvizațional şi jocuri.
“Carmeuse este o companie care isi doreste sa contribuie la o lume mai buna. Prin implicarea noastra in programe de dezvoltare personala si profesionala sustinem dezvoltarea sistemului de invatamant intr-o directie sustenabila, incurajand participarea cadrelor didactice si a consilierilor scolari din comunitatile unde Carmeuse opereaza. Este al doilea an in care continuam parteneriatul cu Asociatia Hora si credem in impactul pe termen lung al acestui program”,  confirmă Lorena Felder, responsabil Carmeuse Foundation în România, sponsorul cel mai important ai Academiei de vară Hora.
“Pentru VPK Packaging si Asociatia The share project, implicarea in dezvoltarea sistemului educațional din Romania este o alegere naturală,” afirmă directorul general Bart Dobbelaere. “Consolidând puterea interioară a celor care educă, a învățătorilor, procesul de invățare devine un factor facilitator al dezvoltării copiilor, viitori posibili membri ai echipei noastre.”
Izvoare este un sat in judetul Harghita unde se afla parcul de animale salbatice Ivo. Izvoare oferă superba villa Honor, unde vor fi cazati participantii si unde vor avea loc sesiunile de lucru.
Cei 24 de participanți vor fi subiecții unui program de  follow-up intensiv, program inițiat și susținut de Hora pe parcursul anului şcolar care urmează. Academia de vară este o inițiativă pe termen lung, Hora planificând sa visiteze fiecare an o alta regiune din Romania.
Asociația Hai cu noi în Horă este o organizație non guvernamentală română care oferă cursuri de  dezvoltare personală pentru învățători şi consilieri şcolari, proiecte derulate în colaborare cu  specialişti din străinătate. Academia de vară aduce participanții mai aproape de rădăcinile lor, atelierele de lucru desfășurându-se numai în locuri cu sens, ca Izvoare. Asociația Hai cu noi în Horă lucrează sub patronajul Ambasadei Belgiei în România, în colaborare cu Ministerul ale Educatiei si Institutul de Ştiinte ale Educației, Centele Judeţene de Resurse şi Asistență Psihipedagogică (CJRAE) din județele Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş. Hora este sponsorizată de către Absolute Jobs, BEROBA, Carmeuse Romania, Dacris, H.Essers Romania, FinderFinancials Romania, SAB Miller, Team Industries si VPK Packaging Romania. Hora colaborarează cu Educatieve Academie.

Related posts

„Samfest Jazz 2020”

Gruita Ienasoiu

Corporate Finance House Group a cumparat Day Tower

Papuc Irina

România a urcat 17 poziţii în clasamentul PwC Paying Taxes 2020

Papuc Irina

Top Ansambluri Rezidențiale, la Vivo Mall Cluj Napoca

Nicolae Pop

Startup-urile sunt invitate sa-si expuna proiectele la Techsylvania 2017

Tirdea Ionut

Rohde&Schwarz Topex închiriază 8.000 mp în myhive IRIDE |nineteen, tranzacție Crosspoint

Ligia Voro

The Lawyer European Awards 2018: Maravela|Asociații desemnată Firma de avocatură a anului în Europa de Est și Balcani și propusă pentru Firma de avocatură a anului în Europa

Stefana Muresan

Digitalizare și Eficiență energetică: de unde pornești, cu cine vorbești – conferință ONLINE

Ligia Voro

Gaziantep İstasyon Urban Regeneration Project at MIPIM 2018

Ionut Oprea

Variante de cazare la Untold

Impact Hub Bucharest aduce în București Finala Regională Central European Startup Awards 2019

redactia

TBI Bank garantează clienților dobândă de 1% la depozite pentru retragerile înainte de termen

Ligia Voro

Gala Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Timiș, a 25-a ediție

redactia

WORK IN MOTION. A workforce mobility conference: mobilitatea angajaților, un element cheie în strategiile companiilor

Stefana Muresan

Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului

Stefana Muresan

Eveniment Prefbeton: Conferința internațională “Soluții prefabricate din beton”, Cluj-Napoca, 4 octombrie

redactia

Translogistica 2017 la Romexpo

Ionut Oprea

Codrin Scutaru, numit Deputy Managing Director al McGuireWoods România

Stefana Muresan

Fermierii români, premiați și anul acesta în cadrul Galei PRIA Romanian Farmers

Stefana Muresan

B | O treime dintre medicamentele cu rețetă au risc mare de disponibilitate

Programul „Alege Oaia!” cooptează Cooperativa Țara Mea

Stefana Muresan

Elite transilvane la ”Celebrate Cluj Party & Networking”

A. I.

„Colorful.hr Annual Meetup”, seminarii ce vor aborda cele mai importante subiecte cu impact în salarizare și modificările legislative recente, ajunge în 6 orașe din România

Papuc Irina

Noi instrumente de eficiență energetică (cogenerare, monitorizare, automatizare)

redactia

Leave a Comment