București Real Estate

Oregon Park, premiu – “Cel Mai Bun Ansamblu de Birouri pentru Servicii BPO/ SSC în București”

.Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust a câștigat premiul “Cel Mai Bun Ansamblu de Birouri pentru Servicii BPO (Business Process Outsourcing) / SSC (Shared Service Outsourcing) din București” pentru cel mai recent proiect al său, complexul Oregon Park, în cadrul celei de-a treia ediții a “Romanian Outsourcing Awards for Excellence”. Premiul a fost ridicat joi seara, în cadrul ceremoniei de decernare de la hotelul JW Marriott din București, de către Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

Distincția este oferită proiectului de birouri din București care a reușit să ofere cel mai sănătos, plăcut și productiv mediu de lucru pentru industria BPO/SSC. Proiectele care au concurat cu Oregon Park în această categorie au fost AFI Park și Gara Herăstrău, ansamblu dezvoltat de GlobalWorth Real Estate Investment. Oregon Park, al șaselea complex de birouri dezvoltat de Portland Trust în România, este la prima nominalizare și la primul premiu câștigat.

“Suntem foarte bucuroși să primim acest premiu, care reprezintă o recunoaștere a standardelor de înaltă calitate ale muncii depuse pentru realizarea Oregon Park. Ceea ce ne diferențiază față de alte proiecte de clădiri de birouri „verzi” de clasă A din București este accentul pe consumul redus de energie, designul deosebit îmbinat cu o poziție ce oferă acces ușor atât cu mașina, cât și cu mijloacele de transport în comun și o zonă generoasă dedicată spațiilor verzi. Acest proiect a fost construit pentru a se situa peste standardele pieței autohtone, prin implementarea unora dintre cele mai performante măsuri de sustenabilitate și eficiență energetică de la ora actuală: de la sistemul geotermal de pompe de căldură, care generează economii de peste 30% la costurile cu energia pentru încălzire și răcire, la lifturile cu sistem inteligent de control al destinației (DCS) și iluminarea cu lămpi LED de ultima generație, la interior și exterior”, a declarat Florin Furdui, Country Manager Portland Trust Romania. „Alături de locație, un alt atu al proiectului, este, după părerea noastră, atenția dedicată peisagisticii și spațiilor verzi, care reprezintă 30% din suprafața totală a proiectului. Crezul nostru este că o clădire modernă trebuie să creeze un mediu plăcut, unde oamenii să se relaxeze în spații special amenajate dar și să lucreze la capacitate maximă în ambianța stimulantă a birourilor”, a completat Florin Furdui.

Cele trei clădiri care alcătuiesc ansamblul Oregon Park sunt concepute după recomandările BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru calificativul „Excelent”. În ceea ce privește spațiile comerciale, proiectul pune la dispoziția chiriașilor o serie de facilități: o cafenea “1 Minute”, concepută după cel mai modern concept al acestei mărci, un restaurant din rețeaua “Stradale”, care se remarcă prin amestecul de ambianță relaxată cu deliciile culinare preparate de către Chef FOA, o clinică medicală “Medicover” și un punct bancar al BCR. În viitor, la parterul clădirii C vor fi deschise și alte unități comerciale precum și o grădiniță pentru copiii angajaților.

“Acest premiu este încă o dovadă a unicității proiectului Oregon Park. Dezideratul nostru, la Portland, este de a le oferi chiriașilor cele mai bune condiții pentru angajații lor la costuri considerabil reduse din punct de vedere energetic. Consider că Oregon Park se va alătura curând galeriei celor mai titrate proiecte ale noastre, alături de Floreasca Park!”, a conchis Florin Furdui.

Oregon Park este situat pe Șoseaua Pipera, în partea de nord a Bucureștiului, și va include trei clădiri de birouri ce vor ocupa o suprafață totală de 72.000 m2. Clădirea A are 21.000 m2  și a fost închiriată în totalitate de compania Oracle. Clădirea B a fost finalizată în luna ianuarie a.c și ocupă 24.000 m2 , din care 14.000 sunt deja închiriați. Clădirea C va ocupa 24.000 m2 și are ca termen de finalizare al treilea trimestru din 2018.

Gala “The Romanian Outsourcing Awards for Excellence” certifică și celebrează succesul celor mai importante companii din domeniul serviciilor profesionale de externalizare: BPO, ITO și SSC din România. Evenimentul este organizat de Outsourcing Today. La ceremonia de pe data de 11 mai a.c., au participat aproximativ 100 de reprezentanți importanți ai Guvernului României, ai mediului de business și ai societății civile precum și lideri din industria serviciilor de outsourcing. Toate aplicațiile au fost notate de un juriu format din nume recunoscute ale mediului de afaceri, Guvernului și societății academice.

Portland Trust este o companie importantă de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală, care a fost înfiinţată în anul 1997 și este condusă de Robert Neale, proprietar și director general. Portland Trust are birouri în Praga și București și a construit până în prezent peste 550.000 m2 de spații comerciale noi închiriabile.

Compania are un joint-venture pe termen lung cu ARES Management, un parteneriat care îi permite să se extindă și să investească în proiecte ample, în diferite țări din Europa Centrală şi de Est. În România, compania a pus accent pe dezvoltarea unor clădiri de birouri la cele mai înalte standarde.

Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare și simple – folosirea materialelor locale, naturale, pe cât posibil, conceperea clădirilor într-o manieră fundamental eficientă din punct de vedere al consumului de energie, implementarea unor tehnologii eficiente și aderarea la regulile internaționale privind eficiența energetică. Compania a câștigat numeroase premii pentru design și sustenabilitate.

 

Related posts

MHP Consulting Romania a semnat contractul de închiriere pentru 5.300 mp spații de birouri în Record Park

Ligia Voro

Dezvoltatorul Novis Plaza anunță: Corpul A – închiriat în totalitate!

Ligia Voro

Aniversare: rebranding pentru Grupul Tester

Ionut Oprea

3 new towers for Bucharest

Ionut Oprea

Analiză: 2020-2021. Brisk Group – performanță în context pandemic.

Ionut Oprea

Prezența mai multor companii din Fortune Global 500 în CEE va crește cererea pentru spații imobiliare

Ligia Voro

Onix Park livreaza primele 600 de locuinte in 2019 in urma unei investitii de 32 mil. euro

redactia

Subsidiara locală grupului internațional El Grupo Número 1, noul chiriaș al P3 Bucharest A1

Ionut Oprea

Cum reduci costurile de operare ale clădirilor

Ligia Voro

Shining jewel in the port of Hamburg

Ionut Oprea

VIVO! în România

Transilvania Business

Where will new money come from to the region?

Ionut Oprea

Investițiile Gran Via pe piața românească depășesc 200 de milioane de euro

Papuc Irina

Cora, proiect mixt la Cluj: hotel, office & mall? Proiect in dezbatere.

Nora Dumitrescu

Misiune posibilă: orașul inteligent

Transilvania Business

P3 are 1,8 mil. mp pregătiți pentru expansiune în Europa

Ionut Oprea

Analiza DTZ Echinox, retail S1

Transilvania Business

ATENOR sells a fourth building in Budapest in less than a year

Ionut Oprea

„Tranzacțiile M&A: aspecte cheie juridice, fiscale și de business într-o perspectivă 360 de grade” are loc pe 19 noiembrie la București

Papuc Irina

Bratislava Property Forum 2020

Ionut Oprea

Conclusions: Romania at Expo Real 2017   

Ionut Oprea

Piața de capital din România, creștere de 4,63% în aprilie

Ligia Voro

Somfy, 50 de ani pe plan internațional, estimează afaceri în creștere cu 20% în România

Ligia Voro

NTT Data România închiriază 4000 mp în centrul Bucureștiului

A. I.

Leave a Comment