Lideri si afaceri

UBER și UBB, parteneriat pentru dezvoltarea economiei digitale și colaborative

UBER și Universitatea Babeș-Bolyai anunță încheierea unui parteneriat pentru dezvoltarea economiei digitale și colaborative în Romania. Cadrele didactice și studenții Facultății de Științe Economice şi Gestiunea Afacerilor vor participa în proiecte de cercetare susținute de UBER, menite să analizeze impactul și potențialul acestui domeniu nou asupra consumatorilor și economiei locale, urmând ca lucrările să fie făcute publice în lunile următoare, în beneficiul tuturor celor interesați de acest domeniu.
“Credem că un parteneriat cu mediul academic este esențial pentru a înțelege mai bine oportunitățile de creștere care vin odată cu modernizarea și digitalizarea economiei și pentru a oferi argumente puternice în favoarea economiei colaborative. Universitatea Babeș-Bolyai este una dintre cele mai prestigioase universități din România și prima universitate din țara noastră care intră în Top 500 universități din lume. Ne bucurăm să îi avem parteneri în misiunea noastră de a schimba în bine orașele”, precizează Nicoleta Schroeder, General Manager, UBER România.
“Economia colaborativă bazată pe platforme digitale este un domeniu nou și încă neexplorat la nivel academic în România. Credem că poate contribui semnificativ la competitivitatea economiilor locale și naționale, atâta timp cât o înțelegem corect. Prin parteneriatul cu UBER, cel mai valoros start-up de tehnologie din lume, ne propunem să oferim o perspectivă cât mai corectă și obiectivă asupra acestui fenomen care se întâmplă deja de câțiva ani și în România” a spus conf.univ.dr. Răzvan V. Mustață, Decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) este în prezent cea mai mare universitate românească, găzduind circa 40.000 studenți înmatriculați la programe de studii de nivel licență, masterat sau doctorat în anul universitar 2016-2017.
Situată la confluența mai multor culturi europene și având, implicit, un caracter multicultural, UBB este o instituție de învățământ superior dinamică, cu legături internaționale puternice. Conform meta-rankingului universitar publicat de Ministerul Educației Naționale din România, UBB a fost cea mai bună universitate românească în 2016, cu vizibilitate și cu un puternic impact la nivel internațional.
Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) este parte a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din 1961, fiind înființată inițial ca o instituție independentă în 1920. Astăzi, FSEGA este cea mai mare facultate din România, circa 7.000 de studenți fiind înmatriculați la programe de studii de nivel licență, masterat sau doctorat în anul universitar 2016-2017.
Programele de studii ale FSEGA, prin diversitate și calitate, conferă facultății un statut de lider în educația universitară economică la nivel regional și național, fiind totodată foarte bine poziționată în piața educațională internațională. Atât programele de studii de licență, cât și cele de masterat, prin planurile de învățământ, conținutul disciplinelor și metodele de predare, sunt concepute ținând cont de cerințele mediului de afaceri și de structura și conținutul unor programe de studii similare oferite de universități prestigioase din străinătate.

Related posts

Timişoara- Cosovanu, de la fotbal la antreprenoriat de succes

Stefana Muresan

Bosch Service Solutions își mută operațiunile într-o nouă clădire de birouri din Timișoara

redactia

Metro vinde magazinele Real

Stefana Muresan

Lem’s, Casa Rusu, Ikea, Elvila și Mobexpert atacă piața în 2017

Stefana Muresan

Praktiker – 8 mil. euro in remodernizarea a peste 10 magazine

Stefana Muresan

Provocări și previziuni despre IT-ul românesc: „Noi am reușit în ciuda faptului că suntem în România, nu datorită faptului că suntem în România”

Ion Surdu

Bucharest Stock Exchange and MedLife awarded in Warsaw

Ligia Voro

Grand Rhapsody, cei mai buni în organizarea de evenimente

Transilvania Business

Carmen Neagu, CEO-ul EnergoBit, numită administrator al Cora

Stefana Muresan

Olandezii de la Business Lease Group, investiție de 70.000 de euro la Cluj

Stefana Muresan

Ovi D. Pop – povestea Duran’s Press

Traian Dan

Dedeman a ajuns principalul acționar la Cemacon

Stefana Muresan

Mircea Solovăstru, continuitate în structurile de conducere la Bursa de Valori București.

Nicolae Pop

Crama La Salina din Turda vinde 10% din producţie pe pieţele din Anglia şi Polonia

redactia

Samsonite România, cifră de afaceri de 6,88 milioane de euro

Stefana Muresan

Green Residence. O nouă ofertă imobiliară în Tîrgu-Mureș, de la un nou jucător

Ligia Voro

Coșuri cadou corporate de sărbători – pentru succesul afacerii tale

Nicolae Pop

Investitor de 24 de ani, câștigător al Invest Quest – competiția de tranzacționare virtuală organizată de BVB și Clubul Rotary

Stefana Muresan

ELITE ÎN BUSINESS Banat-Transilvania. Top 220 companii cu capital străin: locurile 201-220

Ion Surdu

Asociația de afaceri Belgia-România "BEROBA" devine Cameră de Comerț Bilaterală

Ionut Oprea

Alba Iulia: Apulum, peste 1.500 de angajaţi şi locuri de muncă disponibile

Stefana Muresan

Banca Transilvania, Fondul Proprietatea și Transgaz, cele mai generoase dividende

Stefana Muresan

Schaeffler România a primit distincția „Supplier Quality Excellence Award” din partea General Motors

Papuc Irina

Business Summit Transilvania: Transilvania antreprenorială, o nouă abordare, o voce unitară!

Nicolae Pop

Leave a Comment