Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UBER și UBB, parteneriat pentru dezvoltarea economiei digitale și colaborative

UBER și Universitatea Babeș-Bolyai anunță încheierea unui parteneriat pentru dezvoltarea economiei digitale și colaborative în Romania. Cadrele didactice și studenții Facultății de Științe Economice şi Gestiunea Afacerilor vor participa în proiecte de cercetare susținute de UBER, menite să analizeze impactul și potențialul acestui domeniu nou asupra consumatorilor și economiei locale, urmând ca lucrările să fie făcute publice în lunile următoare, în beneficiul tuturor celor interesați de acest domeniu.
“Credem că un parteneriat cu mediul academic este esențial pentru a înțelege mai bine oportunitățile de creștere care vin odată cu modernizarea și digitalizarea economiei și pentru a oferi argumente puternice în favoarea economiei colaborative. Universitatea Babeș-Bolyai este una dintre cele mai prestigioase universități din România și prima universitate din țara noastră care intră în Top 500 universități din lume. Ne bucurăm să îi avem parteneri în misiunea noastră de a schimba în bine orașele”, precizează Nicoleta Schroeder, General Manager, UBER România.
“Economia colaborativă bazată pe platforme digitale este un domeniu nou și încă neexplorat la nivel academic în România. Credem că poate contribui semnificativ la competitivitatea economiilor locale și naționale, atâta timp cât o înțelegem corect. Prin parteneriatul cu UBER, cel mai valoros start-up de tehnologie din lume, ne propunem să oferim o perspectivă cât mai corectă și obiectivă asupra acestui fenomen care se întâmplă deja de câțiva ani și în România” a spus conf.univ.dr. Răzvan V. Mustață, Decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) este în prezent cea mai mare universitate românească, găzduind circa 40.000 studenți înmatriculați la programe de studii de nivel licență, masterat sau doctorat în anul universitar 2016-2017.
Situată la confluența mai multor culturi europene și având, implicit, un caracter multicultural, UBB este o instituție de învățământ superior dinamică, cu legături internaționale puternice. Conform meta-rankingului universitar publicat de Ministerul Educației Naționale din România, UBB a fost cea mai bună universitate românească în 2016, cu vizibilitate și cu un puternic impact la nivel internațional.
Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) este parte a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din 1961, fiind înființată inițial ca o instituție independentă în 1920. Astăzi, FSEGA este cea mai mare facultate din România, circa 7.000 de studenți fiind înmatriculați la programe de studii de nivel licență, masterat sau doctorat în anul universitar 2016-2017.
Programele de studii ale FSEGA, prin diversitate și calitate, conferă facultății un statut de lider în educația universitară economică la nivel regional și național, fiind totodată foarte bine poziționată în piața educațională internațională. Atât programele de studii de licență, cât și cele de masterat, prin planurile de învățământ, conținutul disciplinelor și metodele de predare, sunt concepute ținând cont de cerințele mediului de afaceri și de structura și conținutul unor programe de studii similare oferite de universități prestigioase din străinătate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Arad, curse pentru pasageri operate de Christian Tour și Prestige Tours Internaţional

Articolul următor

Oregon Park, premiu - “Cel Mai Bun Ansamblu de Birouri pentru Servicii BPO/ SSC în București”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share