Agricultura

Cea mai mare plantație de goji, la Satu Mare

Un localnic din Ciuperceni, judetul Satu Mare, a reușit performanța de a deține cea mai mare plantație de goji din România, cu pasiune și cu multă ambiție.
Povestea plantației de la Ciuperceni, unică în România, a început acum șapte ani de zile când proprietarul, Emeric Kolbaszer, a pus bazele unei afaceri în agricultură mizând pe o plantă prea puțin cunoscută atunci pe meleagurile satmarene, potrivit presasm.ro.
Sătmăreanul a decis să își dedice tipul cultivării de goji, un arbust din familia Solanaceae, originar din Tibet, si a cărui fructe au devenit renumite în lume grație cantităților mari de antioxidanți pe care le conțin.
Cu 50 de mii de seminţe, în valoare de 500 de dolari canadieni, Kolbaszer și-a început mica afacere, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Opțiunea bio era de la sine înțeleasă având în vedere că “fructul tinereții” este la mare căutare în industria farmaceutică.
Cu cheltuielile de amenajare și întreținere ce se ridică la câteva zeci de mii de euro pe hectar, plantația de goji nu este o investiție de neglijat. Se pot cultiva și 3.000 de plante pe un hectar. Un kilogram de fructe goji se vinde la prețuri de trei, patru euro.

Related posts

Grupul Jidvei a mizat pe comunicare, investiții și inovație în 2019

Ligia Voro

Brașov: Fundația 'Prințul de Wales' va lansa un nou program de susținere a micilor fermieri și producători locali

Stefana Muresan

Friesland și Albalact, cei mai mari angajatori din industria lactatelor

Stefana Muresan

1 comment

Cea mai mare plantatie de goji din Romania se afla la Ciuperceni (Satu Mare) | Agrostandard 20 May 2017 at 6:22

[…] In judetul Satu Mare, in satul Ciuperceni (comuna Agris), se gaseste cea mai mare plantatie de goji din Romania, care se intinde pe o suprafata de 3,5 ha. Povestea plantatiei, unica in Romania, a inceput acum sapte ani de zile cand proprietarul, Emeric Kolbaszer, a pus bazele unei afaceri in agricultura mizand pe o planta prea putin cunoscuta atunci pe meleagurile noastre. Satmareanul a decis sa cultive un arbust din familia Solanaceae, originar din Tibet, ale carui fructe au devenit renumite in lume gratie cantitatilor mari de antioxidanti pe care le contin. Iar plantatia de la Satu Mare, urma sa fie bio, se gandea proprietarul care inca de pe atunci intuia ca asa-numitele“fructe ale tineretii” vor merita investitia si munca depusa, relateaza Transilvania Business Magazine. […]

Reply

Leave a Comment