Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cea mai mare plantație de goji, la Satu Mare

Un localnic din Ciuperceni, judetul Satu Mare, a reușit performanța de a deține cea mai mare plantație de goji din România, cu pasiune și cu multă ambiție.
Povestea plantației de la Ciuperceni, unică în România, a început acum șapte ani de zile când proprietarul, Emeric Kolbaszer, a pus bazele unei afaceri în agricultură mizând pe o plantă prea puțin cunoscută atunci pe meleagurile satmarene, potrivit presasm.ro.
Sătmăreanul a decis să își dedice tipul cultivării de goji, un arbust din familia Solanaceae, originar din Tibet, si a cărui fructe au devenit renumite în lume grație cantităților mari de antioxidanți pe care le conțin.
Cu 50 de mii de seminţe, în valoare de 500 de dolari canadieni, Kolbaszer și-a început mica afacere, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Opțiunea bio era de la sine înțeleasă având în vedere că “fructul tinereții” este la mare căutare în industria farmaceutică.
Cu cheltuielile de amenajare și întreținere ce se ridică la câteva zeci de mii de euro pe hectar, plantația de goji nu este o investiție de neglijat. Se pot cultiva și 3.000 de plante pe un hectar. Un kilogram de fructe goji se vinde la prețuri de trei, patru euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timisoara: Germanii de la ZF Friedrichshafen preiau divizia auto a furnizorului de servicii de inginerie BeeSpeed

Articolul următor

Proiect în județul Alba: Școală profesională și incubator de afaceri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share