Auto

Timisoara: Germanii de la ZF Friedrichshafen preiau divizia auto a furnizorului de servicii de inginerie BeeSpeed

Producătorul german de echipamente auto ZF Friedrichshafen, prezent în România prin companiile TRW Automotive Safety Systems (Timișoara) și TRW Airbag Systems (Roman), a semnat un acord pentru preluarea diviziei auto a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed Automatizări, din Timișoara, cu care colaborează de 10 ani.
Potrivit profit.ro, cei doi parteneri au încheiat un acord de investiții și colaborare, care prevede separarea diviziei auto a BeeSpeed până la începutul anului viitor și integrarea acesteia în cadrul companiei germane la 1 ianuarie 2019.
Fondată în 1994, BeeSpeed Automatizări oferă soluții și echipamente în domeniul automatizării industriale, precum și în sectorul testării și dezvoltării de instrumente software pentru industria automobilistică. Timișoara Engineering Centre, divizia de cercetare și dezvoltare în domeniul auto, a fost înființată în 2007, în parteneriat cu firma germană.
Compania estimează că a obținut o cifră de afaceri de 26 milioane lei (5,7 milioane euro) în 2016, în scădere de la 27,85 milioane lei cu un an în urmă. BeeSpeed va continua să opereze independent divizia de automatizări. Germanii sunt prezenți pe piața românească prin intermediul companiei americane TRW Automotive, preluată în 2014 contra sumei de 12,4 miliarde dolari.
Cele două subsidiare locale ale TRW, din Timișoara și Roman, au împreună 4.000 de angajați și sunt specializate în producția de volane și, respectiv, airbag-uri. Vânzările companiei germane în România s-au situat anul trecut la circa 100 milioane euro.

Related posts

APIA participă la proiectul european Drives privind dezvoltarea de competenţe în sectorul auto

redactia

Bosch, 100 locuri de muncă la Blaj

Stefana Muresan

Autoliv, investiții de peste 40 mil. euro în acest an

Stefana Muresan

Leave a Comment