Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timisoara: Germanii de la ZF Friedrichshafen preiau divizia auto a furnizorului de servicii de inginerie BeeSpeed

Producătorul german de echipamente auto ZF Friedrichshafen, prezent în România prin companiile TRW Automotive Safety Systems (Timișoara) și TRW Airbag Systems (Roman), a semnat un acord pentru preluarea diviziei auto a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed Automatizări, din Timișoara, cu care colaborează de 10 ani.
Potrivit profit.ro, cei doi parteneri au încheiat un acord de investiții și colaborare, care prevede separarea diviziei auto a BeeSpeed până la începutul anului viitor și integrarea acesteia în cadrul companiei germane la 1 ianuarie 2019.
Fondată în 1994, BeeSpeed Automatizări oferă soluții și echipamente în domeniul automatizării industriale, precum și în sectorul testării și dezvoltării de instrumente software pentru industria automobilistică. Timișoara Engineering Centre, divizia de cercetare și dezvoltare în domeniul auto, a fost înființată în 2007, în parteneriat cu firma germană.
Compania estimează că a obținut o cifră de afaceri de 26 milioane lei (5,7 milioane euro) în 2016, în scădere de la 27,85 milioane lei cu un an în urmă. BeeSpeed va continua să opereze independent divizia de automatizări. Germanii sunt prezenți pe piața românească prin intermediul companiei americane TRW Automotive, preluată în 2014 contra sumei de 12,4 miliarde dolari.
Cele două subsidiare locale ale TRW, din Timișoara și Roman, au împreună 4.000 de angajați și sunt specializate în producția de volane și, respectiv, airbag-uri. Vânzările companiei germane în România s-au situat anul trecut la circa 100 milioane euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect legislativ transpartinic: ”Autostrada Unirii”, Iași – Târgu Mureș

Articolul următor

Cea mai mare plantație de goji, la Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share