Producătorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier CMP) a realizat în primul trimestru o cifră de afaceri de peste 187 mil. lei (aproximativ 41 mil. euro), mai mult cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor de pe site-ul companiei. În primele trei luni din 2016, Compa a avut o cifră de afaceri de circa 157,5 mil. lei (35 mil. euro).
Exporturile producătorului de componente auto din Sibiu au ajuns în primele trei luni la 149,7 mil. lei (33 mil. euro), având o pondere de 80% în cifra de afaceri, potrivit calculelor ZF. Compania a încheiat primul trimestru cu un profit brut de peste 12 mil. lei (2,7 mil. euro).
„Continuarea creşterii volumului producţiei industriale şi a cifrei de afaceri sunt efecte ale dezvoltării capacităţilor de producţie, precum şi ale creşterii volumului cererilor de la principalii clienţi – Delphi, Bosch-Rail şi Haulotte. Punerea în funcţiune a celei de a 12 celule de fabricaţie pentru realizarea de componente de injecţie Bosch-Rail a avut impact în creşterea capacităţilor la această grupă de produse, precum şi în cifra de afaceri în acest domeniu“, se arată în raportul financiar trimestrial publicat pe site-ul companiei.
Numărul de angajați al companiei producătoare de subansamble auto a ajuns la peste 2.200, o creștere de mai bine de 500 de angajați față de perioada similară a anului trecut.
Înființată în 1969 (sub numele de Întreprinderea de Piese Auto Sibiu), fabrica a preluat denumirea Compa SA din 1991, fiind privatizată integral în septembrie 1999. Acționarul majoritar în acest moment este Asociația salariaților Compa, care deține 54,6% din participațiuni.
Compa SA Sibiu produce sisteme de injecție, arcuri, piese ștanțate și alte subansamble auto pentru o gamă foarte largă de mărci, de la Audi, la BMW, Citroen, Toyota sau Porsche.
Citește și:
Dimex lucrează cu 190 de utilaje pe drumul expres către Autostrada Transilvania
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a controlat șantierul gestionat de constructorul bistrițean. DRDP a monitorizat…
2 decembrie 2023
Cercetător celebru format la Cluj, decorat în SUA
Evenimentul de la Washington a fost coordonat de ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru. El a fost…
2 decembrie 2023
Centrale fotovoltaice “în cascadă” la Aquabis. 13 locații cuprinse în proiect
Societatea de apă și canalizare Aquabis Bistrița se află în faza finală a proiectului de energie verde. Lucrările…
2 decembrie 2023
Stadion conform standardelor UEFA la Brașov
Consiliul Local Brașov a aprobat în ședința din 28 noiembrie construirea unei noi arene care va fi ridicată…
2 decembrie 2023
Rectoratul UMF „Iuliu Hațieganu” rămâne încredințat pentru un nou mandat Profesorului Univ. Dr. Anca Buzoianu
Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al Universității de Medicină…
2 decembrie 2023
Zilele Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” se apropie
Începutul lunii decembrie vor marca în calendarul academic clujean Zilele Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, organizate…
2 decembrie 2023
100.000 de oameni în stradă la Cluj, de Ziua Națională
Evenimentele realizate la Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Naționale a României au început în Piața Mihai Viteazul, cu ceremonialul…
2 decembrie 2023
Trecerea de la idee la piață – sprijin pentru IMM are ghidul specific în consultare publică
ADR Centru a lansat în consultare ghidul specific intervenției 1.3.1 Trecerea de la idee la piață – sprijin…
2 decembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
