Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compa Sibiu, afaceri de aproximativ 41 mil. euro, în T 1

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier CMP) a realizat în primul trimestru o cifră de afaceri de peste 187 mil. lei (aproximativ 41 mil. euro), mai mult cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor de pe site-ul companiei. În primele trei luni din 2016, Compa a avut o cifră de afaceri de circa 157,5 mil. lei (35 mil. euro).
Exporturile producătorului de componente auto din Sibiu au ajuns în primele trei luni la 149,7 mil. lei (33 mil. euro), având o pondere de 80% în cifra de afaceri, potrivit calculelor ZF. Compania a încheiat primul trimestru cu un profit brut de peste 12 mil. lei (2,7 mil. euro).
„Continuarea creşterii volumului producţiei industriale şi a cifrei de afaceri sunt efecte ale dezvoltării capacităţilor de producţie, precum şi ale creşterii volumului cererilor de la principalii clienţi – Delphi, Bosch-Rail şi Haulotte. Punerea în funcţiune a celei de a 12 celule de fabricaţie pentru realizarea de componente de injecţie Bosch-Rail a avut impact în creşterea capacităţilor la această grupă de produse, precum şi în cifra de afaceri în acest domeniu“, se arată în raportul financiar trimestrial publicat pe site-ul companiei.
Numărul de angajați al companiei producătoare de subansamble auto a ajuns la peste 2.200, o creștere de mai bine de 500 de angajați față de perioada similară a anului trecut.
Înființată în 1969 (sub numele de Întreprinderea de Piese Auto Sibiu), fabrica a preluat denumirea Compa SA din 1991, fiind privatizată integral în septembrie 1999. Acționarul majoritar în acest moment este Asociația salariaților Compa, care deține 54,6% din participațiuni.
Compa SA Sibiu produce sisteme de injecție, arcuri, piese ștanțate și alte subansamble auto pentru o gamă foarte largă de mărci, de la Audi, la BMW, Citroen, Toyota sau Porsche.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Start pentru programul “Litoralul pentru toti”

Articolul următor

CIA Aboliv mizează pe o cifră de afaceri de 18 mil. euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share