București Real Estate Ultimele stiri

AFI extinde proiectele din Romania

AFI Europa România a publicat rezultatele financiare obținute pe T1 2017, înregistrând un venit operațional net (NOI) din activele sale generatoare de venit din România de 12,2 milioane de euro, în creștere cu 12,7% comparativ cu perioada similară din 2016.
AFI Cotroceni, cel mai mare şi de succes centru comercial din România, a avut un venit operațional net (NOI) de 8,3 milioane de euro în T1 2017, obținând rezultate mai mari cu 2,4% față de cele înregistrate în T1 2016.
În prezent, AFI Cotroceni este în proces de finalizare a lucrărilor de extindere prin intermediul cărora suprafața închiriabilă totală a centrului comercial va crește cu 6.500 de metri pătrați (GLA). Acest nou spațiu va găzdui în principal brand-ul de fashion Peek&Cloppenburg (P&C), care va deschide un magazin de 5.200 metri pătrați. În urma lucrărilor de extindere, AFI Cotroceni va avea o suprafață închiriabilă totală de aproape 90.000 metri pătrați.
Vânzările retailerilor din AFI Cotroceni (cifra de afaceri) au generat venituri de aproape 54 de milioane de euro în primele trei luni ale acestui an, în timp ce numărul vizitatorilor din centrul comercial a înregistrat o medie de 50.000 de persoane pe zi, ambii indicatori menținându-și stabilitatea valorilor atinse comparativ cu cele obținute în T1 2016.
Rezultatele AFI Ploiești continuă să înregistreze creşteri semnificative pentru toţi parametrii. Vânzările retailerilor (cifra de afaceri) s-au apreciat cu peste 12% în T1, în timp ce numărul vizitatorilor din centrul comercial a crescut cu 7%. De asemenea, venitul operaţional net (NOI) a crescut cu 16% în primele trei luni ale anului curent, față de perioada similară din 2016, atingând o valoare de 1,2 milioane de euro.  Gradul actual de ocupare a centrului comercial din Ploiești este de 99%.
Gradul de ocupare al AFI Park, proiectul de birouri clasa A, care însumează o suprafață închiriabilă de 70.000 de metri pătrați, este de aproape 100%.
“Rezultatele financiare excelente și ritmul permanent de dezvoltare economică din România ne oferă ocazia de a ne continua și extinde proiectele aflate în derulare și de a investi în unele noi. Este cazul proiectului de 60.000 de metri pătrați din centrul Brașovului, AFI Brașov – care include un centru comercial și un proiect de birouri; al celui de 56.000 de metri pătrați de spatii de birouri clasa A AFI Tech Park din Bulevardul Progresului din București și al primului proiect rezidențial dezvoltat de AFI Europa România –  AFI City situat pe Bulevardul Bucureștii Noi. De asemenea, continuăm să ne menținem interesul de a sesiza și da curs oportunităților, fie că va fi vorba despre dezvoltarea de noi centre comerciale sau de proiecte de centre de birouri”, a declarat David Hay, CEO al AFI Europe România.
Rezultatele AFI Properties; Venit operațional net (NOI) de 21 de milioane de euro în T1 2017, cu 2,5% mai mare decât cel înregistrat în T1 2016
“AFI Properties”, compania mamă a AFI Europe, a publicat rezultatele financiare pentru T1 2017, obținând un venit operaţional net (NOI) de 21 de milioane de euro, cu 2,5% mai mare decât valoarea înregistrată anul trecut.
Valoarea totală a activelor AFI Properties este de 1,75 miliarde de euro. Compania deține 450.000 de metri pătrați de proprietăți comerciale.
AFI Properties, prin subsidiarele sale, are în curs de dezvoltare 120.000 de metri pătrați de proiecte comerciale, care includ: 5 clădiri noi de birouri și centrul comercial AFI Brașov, cu o suprafață închiriabilă totală de 45.000 metri pătrați (situat în Brașov, România), pe lângă cele 824 de unități rezidențiale din Serbia, Polonia, Letonia și Republica Cehă.
 
AFI Properties este membru al AFI Group, un grup de trusturi și de fonduri de investiții internațional, cu subsidiare active în domenii precum: real estate, construcții, infrastructură, industrie și hoteluri (www.afigroup-global.com).
Compania este activă pe piață din 1971. AFI Propertis a fost listată la bursa din Tel-Aviv în 2004. Compania este activă în Europa din 1997 prin subsidiarele AFI Europe de pe piețele din Europa Centrală și de Est. AFI Properties este cotată BBB+ pozitiv de către S&P și “A3 stable” de către Midroog (o subsidiară a Moody’s).
 
AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.
Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.
 
AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Palace Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.
În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.
Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de 98%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, adăugând astfel încă o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați la suprafața totală închiriabilă a proiectului. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.
În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și un proiect de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.
Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi, o piață și un spațiu high tech de tip campus care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare. Faptul că acest parc de business este situat în zona centrală a Bucureștiului și nu în zona de periferie oferă proiectului un avantaj unic de interes pentru companiile multinaționale din România.
De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte, unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad. Cel de-al doilea, AFI City, va include un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).
 
Foto: marketwatch.ro

Related posts

CEO Conference – Shaping the Future: Evenimentul anual de referinta al mediului de afaceri din Romania se desfasoara marti, 22 mai 2018, in Bucuresti

Stefana Muresan

Primul traseu de mountain-bike din masivul Postăvarul, gata peste o lună. Acesta va fi conectat cu traseul spre Brașov

Ion Surdu

Renault, parteneriat cu învățământul clujean

Stefana Muresan

Peste 100 km de autostradă în 2019. Vizate, tronsoane de pe Sebeş – Turda şi Autostrada Transilvania

redactia

Creștere importantă pentru divizia Business Solutions din BRINEL

Ligia Voro

Nu mai avem o țară low-cost și alte concluzii la forumul franco-român

Ligia Voro

Lidl oferă prime duble de Crăciun pentru angajați și asigurare de sănătate

Traian Dan

Corina Creţu: Reiterez disponibilitatea mea şi a serviciilor DG REGIO de a finanţa prin fonduri europene studiul de fezabilitate şi etapizarea construcţiei autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni

redactia

Cities of Tomorrow #8:New Waves of Urban Migration | Prima Conferință hibrid din România dedicată dezvoltării orașelor

Ionut Oprea

Studiu Coface: evoluție pozitivă a veniturilor în 2018 în sectorul comerț cu amănuntul în magazine nespecializate

Ligia Voro

WDP – three new distribution centers

Transilvania Business

Ministrul Ștefan-Radu Oprea, prezent la GITEX Dubai 2018

redactia

Transgaz, profit net de peste 602 milioane de lei, la 31 decembrie 2017

Stefana Muresan

Aprobat: Schemă de ajutor public de 53 de milioane de euro pentru România pentru crearea unei rețele de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice

Papuc Irina

Fondurile europene schimbă Sănătatea din România

Papuc Irina

Europa îi pregătește pe maramureșeni pentru șocul digitalizării

Nora Dumitrescu

Bosch creează povești de succes și echipe remarcabile

Ioan Sandor

Baia Mare își face ștrand de 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Profesori și elevi bihoreni instruiți după sistem nemțesc

Traian Dan

Ministerul Economiei: Până acum s-a investit în 30% din perimetrele ce ar putea avea resurse de uraniu

Stefana Muresan

Unibail-Rodamco-Westfield chooses Paris La Défense and Trinity Tower for the Group’s future headquarters

Papuc Irina

Producătorii locali din Maramureș, promovați de Camera de Comerț

Nora Dumitrescu

Optim PM desemnat Project Manager pentru noul magazin IKEA Pallady din Bucuresti

Ionut Oprea

Teren de 4 ha, scos la vânzare pentru investitori de Primăria Mediaș

redactia

Leave a Comment