Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IRUM creşte cu 15% producţia la Reghin

Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM din Reghin, controlat de familia Oltean, estimează pentru acest an o creştere cu 15% a producţiei faţă de anul trecut, mizând pe o evoluţie pozitivă a afacerilor faţă de 2016, potrivit zf.ro.
Capacitatea anuală de producţie a fabricii IRUM de la Reghin este de 250 de tractoare forestiere, 500 de tractoare agricole şi 1.200 de tone de piese turnate.
Compania a înregistrat anul trecut o creştere de 15% a cifrei de afaceri faţă de anul anterior, când a avut afaceri totale de peste 68 mil. lei (15,4 mil. euro), potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. IRUM produce la Reghin tractoare şi utilaje TAF (Tractoare Articulate Forestiere), utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora.
„Pentru anul în curs intenţionăm să creştem cu 15% producţia faţă de anul 2016. Vom continua în acest an dezvol-tarea produselor noastre, a departamenului de prelucrări mecanice, a turnătoriei şi ne aşteptăm la o creştere a afacerilor faţă de anul trecut“, a declarat pentru ZF Mircea Eugen Oltean, director general IRUM Reghin.
Compania a finalizat anul trecut un program de investiţii de aproximativ 1,9 mil. euro, ce a prevăzut atât modernizarea atelierelor de lucru, cât şi investiţii în proiecte de cercetarea şi dezvoltarea produselor, fiind lansat pe piaţă un nou model de tractor forestier.
Un alt model de utilaj fores¬tier, dez¬voltat de centrul de cerce¬tare IRUM îm¬pre¬ună cu inginerii companiei fin¬landeze Logset, este TAF-4F, gândit pentru condiţiile de exploatare din ţara noastră. Producătorul din Reghin a mai realizat şi un nou încărcător frontal (IFRON), un model de funicular (FPU500H), cu o manevrabilitate mai bună şi zgomot redus faţa de funicularele din serie şi a modernizat modelul de tractor forestier TAF 690 PE.
În 2015, IRUM a inaugurat la Reghin un centru de cercetare în producţia de tractoare şi utilaje agricole, o investiţie totală de 11,9 mil. lei (circa 2,7 mil. euro), cofinanţată parţial printr-un proiect european de 6,4 mil. lei. Pe plan local, IRUM vinde prin intermediul punctelor proprii de vânzare şi distribuţie, însă compania colaborează şi cu firmele private din domeniul exploatărilor forestiere, fermieri, asociaţii agricole, dar şi cu Romsilva.
Aproximativ 15% din producţia de utilaje de la Reghin merge la export, partenerii de afaceri ai companiei fiind diverse firme de exploatare forestieră din Spania şi Bulgaria, dar şi producători de utilaje din Germania, Franţa şi Italia, potrivit unor informaţii anterioare.
În fabrica de utilaje agricole şi forestiere de la Reghin lucrează în prezent peste 400 oameni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MOL, investiție de 2,3 milioane de euro în Bihor

Articolul următor

Actualul Binderbubi Hotel si Spa din Sighisoara se transforma in Mercure

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share