Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 7000 de persoane la Sibiu Jazz Festival 2017

Cea de-a  47-a ediție a Sibiu Jazz Festival s-a încheiat. Timp de patru zile, Piața Mică din Sibiu a fost neîncăpătoare pentru numărul mare de iubitori ai jazului care au savurat din plin fiecare moment.
Sibiu Jazz Festival 2017 a fost, fără îndoială, un festival al premierelor. Aflat la prima ediție, proiectul Romanian Jazz Meeting, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român, a adus la Sibiu nume importante ale jazz-ului românesc. Artiștii români au susținut concerte de promovare, intens mediatizate în cea mai mare rețea europeană de jazz: Europe Jazz Network, concerte transmise live pe www.livestream.com, www.sibiujazz.ro și Facebook.
O altă premieră în România a fost prezența artistei cubaneze, Yilian Cañizares. Exotica Yilian a cucerit spectatorii încă de la primele acorduri de vioară, iar după concert a coborât în public pentru autografe și fotografii cu fanii. Artista de origine americană, Natalia M. King a încântat și ea pentru prima dată publicul din România, care și-a arătat aprecierea cântând alături de ea.
Ultima seară a Sibiu Jazz Festival a fost dedicată acordurilor exotice. În aplauzele Excelenței Sale, ambasadorul Coreei de Sud în România, dar și ale tuturor celor prezenți, muzica coreenilor de la Black String , a adus în premieră pe șcena festivalulului,  energia nestapanită a instrumentelor de percuție traditionale coreene și sonoritățile neașteptate ale chitarei de jazz. Formația Mozayek Band a încheiat festivalul cu mesajul “Muzică pentru Pace”.  Cei 13 artiști sirieni au susținut un spectacol impresionant aplaudat îndelungat la finalul concertului.
Pe parcursul celor patru zile ale evenimentului, iubitorii jazz-ului și un numai s-au bucurat de expozițiile Focus Jazz: fotografiile semnate de Tibor Jakab “Jazz Body Sounds”, sculpturile de bronz realizate de sculptorul Eugen Petri – “Jazz Suflet și Formă” și expoziția de afișe de jazz a graficianului Ștefan Orth .
Cei mici s-au distrat alături de pianista Daniela Nicolae și percuționistul Andrei Marcovici, la cea de-a doua ediție a proiectului de educație prin muzică, “Jazz for Kids”.
Mai multe detalii despre ediția 2017 a Sibiu Jazz Festival găsiți pe sibiujazz.ro
Despre Sibiu Jazz Festival
Fondat în anii ’70, Sibiu Jazz Festival este un eveniment cultural internațional, pe scena căruia au fost prezenți cei mai importanți artiști ai genului din lume și unde au debutat nume sonore ale jazz-ului autohton. Deși se apropie de jumătate de secol, festivalul a surprins mereu prin noutățile cu care își întâmpină publicul la fiecare ediție. Sibiu Jazz Festival este singurul festival de jazz din România membru al Europe Jazz Network.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Actualul Binderbubi Hotel si Spa din Sighisoara se transforma in Mercure

Articolul următor

Cinci noi sectoare de drumuri județene propuse pentru reabilitare și modernizare în Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share