Uncategorized

Peste 7000 de persoane la Sibiu Jazz Festival 2017

Cea de-a  47-a ediție a Sibiu Jazz Festival s-a încheiat. Timp de patru zile, Piața Mică din Sibiu a fost neîncăpătoare pentru numărul mare de iubitori ai jazului care au savurat din plin fiecare moment.
Sibiu Jazz Festival 2017 a fost, fără îndoială, un festival al premierelor. Aflat la prima ediție, proiectul Romanian Jazz Meeting, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român, a adus la Sibiu nume importante ale jazz-ului românesc. Artiștii români au susținut concerte de promovare, intens mediatizate în cea mai mare rețea europeană de jazz: Europe Jazz Network, concerte transmise live pe www.livestream.com, www.sibiujazz.ro și Facebook.
O altă premieră în România a fost prezența artistei cubaneze, Yilian Cañizares. Exotica Yilian a cucerit spectatorii încă de la primele acorduri de vioară, iar după concert a coborât în public pentru autografe și fotografii cu fanii. Artista de origine americană, Natalia M. King a încântat și ea pentru prima dată publicul din România, care și-a arătat aprecierea cântând alături de ea.
Ultima seară a Sibiu Jazz Festival a fost dedicată acordurilor exotice. În aplauzele Excelenței Sale, ambasadorul Coreei de Sud în România, dar și ale tuturor celor prezenți, muzica coreenilor de la Black String , a adus în premieră pe șcena festivalulului,  energia nestapanită a instrumentelor de percuție traditionale coreene și sonoritățile neașteptate ale chitarei de jazz. Formația Mozayek Band a încheiat festivalul cu mesajul “Muzică pentru Pace”.  Cei 13 artiști sirieni au susținut un spectacol impresionant aplaudat îndelungat la finalul concertului.
Pe parcursul celor patru zile ale evenimentului, iubitorii jazz-ului și un numai s-au bucurat de expozițiile Focus Jazz: fotografiile semnate de Tibor Jakab “Jazz Body Sounds”, sculpturile de bronz realizate de sculptorul Eugen Petri – “Jazz Suflet și Formă” și expoziția de afișe de jazz a graficianului Ștefan Orth .
Cei mici s-au distrat alături de pianista Daniela Nicolae și percuționistul Andrei Marcovici, la cea de-a doua ediție a proiectului de educație prin muzică, “Jazz for Kids”.
Mai multe detalii despre ediția 2017 a Sibiu Jazz Festival găsiți pe sibiujazz.ro
Despre Sibiu Jazz Festival
Fondat în anii ’70, Sibiu Jazz Festival este un eveniment cultural internațional, pe scena căruia au fost prezenți cei mai importanți artiști ai genului din lume și unde au debutat nume sonore ale jazz-ului autohton. Deși se apropie de jumătate de secol, festivalul a surprins mereu prin noutățile cu care își întâmpină publicul la fiecare ediție. Sibiu Jazz Festival este singurul festival de jazz din România membru al Europe Jazz Network.

Related posts

Renault oferă noi drumuri pentru mobilitate

A. I.

Hattrick Office Building in Sibiu

Ionut Oprea

Recepție oficială la Ambasada Italiei la București, de Ziua Republicii Italiene

Stefana Muresan

Volumul tăierilor ilegale în fondul forestier de stat, o nouă scădere

Stefana Muresan

Shortlist announced for the 2nd annual CRE Awards

redactia

Stefanini: target: + 25% la cifra de afaceri

Stefana Muresan

~Video 3

,,Gambling Market-Global Outlook and Forecast 2018-2023’’ indică o creștere semnificativă a valorii pieței mondiale de gambling în următorii cinci ani

Tirdea Ionut

Iată de ce ar trebui să alegi un vestiar metalic în detrimentul mobilierului din lemn!

A. I.

TransLogistica Expo isi deschide portile

Ionut Oprea

Class not Mass Fashion & Design Market

Ionut Oprea

Transgaz Mediaş, profit net în creştere cu 86%

Stefana Muresan

 AFI Europe a pus piatra de temelie a celui de-al treilea centru comercial al companiei in Romania

Ionut Oprea

Cât câştigă un deputat

Stefana Muresan

ADR Vest: Finantare nerambursabila pentru companii private

Stefana Muresan

Plafonul alocat ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic depășește 268 milioane de euro (proiect)

redactia

„Tax & Finance Forum” pentru prima dată la Cluj-Napoca

Ionut Oprea

NTT, 52 de ani de activitate

Tirdea Ionut

Poșta Română- profit brut de 12,3 milioane de lei

Stefana Muresan

~Video 5

Transilvania Business

Îngrijorare în Las Vegas, după apariția primului caz de coronavirus

Tirdea Ionut

Ce este si cum va schimba lumea tehnologia 5G

Tirdea Ionut

Iulius dezvolta Openville cu un partener global

Ionut Oprea

”Prima casă” 2017, plafon total de garantare de 2,67 miliarde de lei

Stefana Muresan

Leave a Comment