Real Estate Slider

tIMOn: Provincia înghite tot mai mult din investițiile dezvoltatorilor

În topul oraşelor mari unde aceştia îşi deschid şantiere se află Cluj-Napoca, Constanța şi Braşov. Sunt piețe pe care dezvoltatorii pariază în afara Bucureştiului, odată cu cererea tot mai mare.
În cadrul ediției de primăvară a tIMOn, care se desfășoară în aceste zile la Arena Națională, dezvoltatorii promovează proiecte imobiliare dezvoltate şi în alte oraşe decât Bucureşti. Organizatorii estimeaza o creștere a acestei tendințe în următoarele 6 luni, mai mulți dezvoltatori fiind în demersuri pentru începerea de ansambluri in Cluj și Constanța.
Capitala nu mai este văzută drept cea mai importantă piață pentru investiții în imobiliare, dezvoltatorii deschid porțile spre construirea unor locuințe noi şi în provincie, ajutați de cererea tot mai mare. După Bucureşti, pe harta celui mai atractiv oraş pentru construirea unor noi ansambluri este Cluj-Napoca, unde piața imobiliară este similară cu cea din Capitală atât din punct de vedere al prețurilor pe metrul pătrat cât şi din punct de vedere al cererii pentru locuințe noi. Cei de la Imoteca anunță dezvoltarea în perioada următoare mai multor proiecte rezidențiale în Cluj-Napoca, dar şi la Constanța, oraş care a câştigat o valoare de piața a locuințelor mai mare datorită turismului din zonă. Interesul pentru locuințe situate mai ales în apropiere de stațiunea Mamaia a crescut substanțial în ultimii ani.
Unul dintre dezvoltatorii care a construit în Bucureşti locuințe noi şi care a decis să investească acum în alt oraş este Onix. Dezvoltatorul vinde la tIMOn locuințe în Mamaia Nord, prin proiectul Onix Blue Mamaia Nord, în total fiind vorba despre 400 de garsoniere şi apartamente cu 2 camere dispuse în cinci blocuri. Toate oferă vedere spre mare, prețurile pe perioada târgului încep de la 37.400 de euro+tva.
Braşovul este un alt oraş important pe harta investițiilor pe care dezvoltatorii l-au ales pentru construcția de locuințe în provincie. Este un oraş turistic, dezvoltat din punct de vedere economic, iar Coldwell vine la târg cu cinci proiecte pe care le va vinde la această ediție. Este vorba în general despre proiecte premium, dezvoltate în zona centrală a oraşului. Printre acestea fiind Bobalna Residence cu 16 unități, Braşov One and Only cu 16 boutique apartamente şi Transilvania residence cu 46 de apartamente, prețurile fiind reduse cu 10% pe perioada târgului, cea mai ieftină locuință premium se va vinde cu 54.000 de mii de euro. Tot în Braşov, Sânpetru Residence vinde 700 de locuințe cu discount de 8% oferit la târg, loc de parcare şi bucătărie mobilată, cu prețuri de la 24.000 euro+tva pentru o garsonieră. Signature Real Estate, cu capital româno-anglo-american, va termina construcția ansamblului de 195 de apartamente în toamna anului 2017, după o investiție de 14 milioane de euro. Cel mai înalt bloc din Brașov are la tIMOn prețuri de 35.700 € tva inclus pentru un studio si 69.500 € TVA inclus pentru apartamentele de 3 camere.
Pe Valea Prahovei, cererea în zonă este în special cu scopul de investiție. În cadrul tIMOn, agenția imobiliară Mervani aduce în premieră mai multe locuințe de vânzare și de închiriere în stațiuni montane precum: Azuga, Bușteni sau Sinaia. Cel mai ieftin se vând căsuțele mobile de vacanță, construite din lemn, cu prețuri care pornesc de la 9.700 de euro.
Imoteca se extinde in provincie
2 proiecte in Cluj, unul de 260 de apartamente ce urmează a fi construit de un dezvoltator belgian și altul de 120 de apartamente, ce va fi construit de un dezvoltator român. In Constanta, Imoteca va fi agentul exclusiv al unui ansamblu de 250 de apartamente dezvoltat de GranVia Real Estate. Dezvoltatorii ce au ales sa se extinda spre provincie sunt companii care au deja experienta pietei din Bucuresti si toti au vazut aceasta oportunitate pentru perioada urmatoare, cererea in zona
La Târgul Imobiliar Național care s-a deschis joi în Piața Constituției se regăsesc 300 de ansambluri rezidențiale din București si în provincie, dar și locuințe în Bulgaria, Spania, Anglia și Emiratele Arabe Unite.
Târgul va fi deschis de joi pana duminică la Arena Națională iar prețul biletului este 10 lei. Invitații gratuite s-au putut descărca de pe www.timon.ro înainte de deschiderea evenimentului.

Related posts

Ventilator pulmonar mecanic donat de Rotary Satu Mare Spitalului Județean

Traian Dan

Festivalul usturoiului în Ținutul Contelui Dracula, 1-3 septembrie 2017

Stefana Muresan

Un vis devenit realitate. Stiloul Regelui Mihai I al României made by Herlitz – Pelikan

Ligia Voro

Noua sală a sporturilor din Oradea este gata în proporţie de 25%

Traian Dan

Peste 12 ore, Energynomics organizează online Energy Strategy Summit 2020

Ligia Voro

Peste 35 de milioane de lei pentru coridorul de mobilitate urbană din Oradea

Traian Dan

MIPIM 2017: The New Deal

Ionut Oprea

Ramona Ungur, noul președinte al CA al Romgaz

Ligia Voro

Element Industrial lansează Eli Xpress

Papuc Irina

Grand Park Sud își face showroom pe șantier

Nora Dumitrescu

Cluj Business Days 2017

Ionut Oprea

Patru oferte pentru sala polivalentă din Turda, investiție de 55 milioane lei

Stefana Muresan

Romgaz, rezultate istorice în 2017

Stefana Muresan

CTP: New milestones for 2023

Ionut Oprea

Fostul sediu al Primăriei Carei a fost cumpărat de o companie din Ungaria

Traian Dan

20 de ani de evoluție în industria IT – de la EBS Romania la NTT DATA Romania

Nicolae Pop

Iluminare arhitecturală pentru două clădiri Art Nouveau din municipiul Oradea

Traian Dan

Camelia Șucu și Genoveva Hossu extind ClassIN în Dubai

Ionut Oprea

Noul val în automotive

Ligia Voro

Piata tranzactiilor de investitii din Romania a crescut cu 43%

Ionut Oprea

B | P3 anunta 300.000 m2 de spatii construite in Romania

USAMV atacă piața supermarketurilor

Stefana Muresan

Mihai Aniței, director general AZOMUREȘ: “Este foarte important ca fiecare să realizeze că AZOMUREȘ produce valoare adăugată în România și pentru România” (II)

Ligia Voro

Cora, proiect mixt la Cluj: hotel, office & mall? Proiect in dezbatere.

Nora Dumitrescu

Leave a Comment