București Real Estate

Colliers lanseaza Retail Services

Compania de consultanță imobiliară Colliers International a lansat o nouă linie de business, Retail Services, prin care își propune să devină “one stop shop” pentru dezvoltatorii de retail. Divizia Retail Services este coordonată de Simina (Istrate) Niculiță, care are o experiență de peste 12 ani în piața imobiliară, perioadă în care s-a ocupat atât de închirierea, cât și de vânzarea de centre comerciale.
“Obiectivul nostru este să fim un one stop shop pentru dezvoltatorii de retail, rol prin care ne dorim să ne consolidăm poziția de cea mai respectată și iubită companie imobiliară din România. Rolul Siminei Niculiță este de a integra servicii pentru a servi modelul nou de business al retailerilor și dezvoltatorilor de spații comerciale, aflat astăzi în continuă schimbare”, a declarat Ilinca Păun, Managing Partner Colliers International.
Tehnologia care a facilitat dezvoltarea comerțului online și digitalizarea băncilor și a serviciilor, generația Millennials, care reprezintă 40% din forța de muncă și care caută un mix de funcțiuni bazat pe comoditate și trăirea unor experiențe aparte sunt doar câteva dintre noile provocări ale pieței de retail.
“Serviciile noastre principale către dezvoltatorii de retail sunt cele tranzacționale de achiziție teren, marketing și leasing, vânzare post-dezvoltare ca investiție, dar oferim și servicii cu valoare adăugată, precum consultanță fezabilitate, consultanță  de repoziționare, servicii de finanțare și certificare verde”, a explicat Simina Niculiță, Director Retail Services în cadrul Colliers International.
Echipa de Retail Services va fi formată din nouă persoane, specialiștii în leasing și consultanță, investment, reseach și terenuri.
Simina Niculiță  face parte din echipa Colliers International de 12 ani. După ce a început ca și consultant în cadrul departamentului de rezidențial, unde a intermediat tranzacții de portofolii de apartamente de peste 150 milioane de euro, ulterior, s-a alăturat echipei de retail ca Director Asociat.
În calitate de consultant pe piața de retail, Simina a fost implicată în serviciii de consultanță și închiriere a centrelor comerciale în dezvoltare Gold Plaza Baia Mare, Cora Bacău, Mega Mall București, Focșani, Satu Mare și Târgu Mureș, precum și în îmbunătățirea mixului de chiriași pentru proiectele existente City Park Constanța, Liberty Center, Cora Lujerului sau Colloseum. De asemenea, Simina a fost responsabilă cu intermedierea unor tranzacții importante pe segementul de spații stradale, printre care se numără H&M Lipscani, Koton Unirea și COS Calea Victoriei.
În toată această perioadă, a lucrat cu majoritatea chiriașilor și proprietarilor din piața de retail, acumulând cunoștințe detaliate în domeniu, care au dus la o tranziție către domeniul de investment, unde a fost implicată în încheierea tranzacției Auchan Titan, precum și a altor tranzacții de retail care sunt în desfășurare, dar și a unor clădiri de birouri, ca Phoenix Tower și Construdava.

Related posts

Partener Deloitte, desemnat și responsabil pentru energie în Europa Centrală

Ligia Voro

Digitalizarea – efecte

Ionut Oprea

Golful românesc, în căutarea timpului pierdut

Ligia Voro

CSR Overview 2018 – o retrospectivă despre responsabilitatea socială și practicile de sustenabilitate în România

redactia

B | Business puls

BuildGreen depășește 3 milioane m2 asistați pentru certificare sustenabilă

Nicolae Pop

CBRE: E van Wijk reînnoire, 10.400 mp, în P3 Bucharest A1

Papuc Irina

Un nou chiriaș pentru AFI Tech Park  

Ionut Oprea

Arc Parc Industrial intră în piața rezidențială

Nora Dumitrescu

MUREȘ: Green Residence – un proiect rezidențial la cel mai înalt nivel!

Ligia Voro

„Top Ansambluri Rezidențiale” – Târgul dedicat dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale, are loc în noiembrie, la Vivo Mall – Cluj Napoca

Papuc Irina

Studiu Deloitte: jucătorii din sectorul imobiliar comercial din România vor căuta să încheie contracte pentru perioade mai scurte în viitor

Ion Surdu

România pentru a șaptea oară la EXPO REAL München

redactia

Un vis devenit realitate. Stiloul Regelui Mihai I al României made by Herlitz – Pelikan

Ligia Voro

Colliers administreaza Stefan cel Mare Building

Ionut Oprea

BNP PRE România avansează cu închirierea imobilului Hexagon Offices

Papuc Irina

Afacerile Adeplast s-au majorat cu 20% anul trecut

Stefana Muresan

Dragoș Anastasiu, reales președinte al AHK Romania

Ligia Voro

Ariston Thermo România deschide cel mai modern showroom din nord-vestul țării

Ligia Voro

Investitii mai mari pe piata imobiliara

Transilvania Business

Global Vision începe lucrările pentru extinderea fabricii Huf Group de la Arad

Ionut Oprea

Poziționarea în mintea clienților

redactia

Centric IT, extindere in Palas Iasi

Transilvania Business

BILANȚ: În 2019, BusinessMark a organizat 60 de evenimente

Papuc Irina

Leave a Comment