București Real Estate

Colliers lanseaza Retail Services

Compania de consultanță imobiliară Colliers International a lansat o nouă linie de business, Retail Services, prin care își propune să devină “one stop shop” pentru dezvoltatorii de retail. Divizia Retail Services este coordonată de Simina (Istrate) Niculiță, care are o experiență de peste 12 ani în piața imobiliară, perioadă în care s-a ocupat atât de închirierea, cât și de vânzarea de centre comerciale.
“Obiectivul nostru este să fim un one stop shop pentru dezvoltatorii de retail, rol prin care ne dorim să ne consolidăm poziția de cea mai respectată și iubită companie imobiliară din România. Rolul Siminei Niculiță este de a integra servicii pentru a servi modelul nou de business al retailerilor și dezvoltatorilor de spații comerciale, aflat astăzi în continuă schimbare”, a declarat Ilinca Păun, Managing Partner Colliers International.
Tehnologia care a facilitat dezvoltarea comerțului online și digitalizarea băncilor și a serviciilor, generația Millennials, care reprezintă 40% din forța de muncă și care caută un mix de funcțiuni bazat pe comoditate și trăirea unor experiențe aparte sunt doar câteva dintre noile provocări ale pieței de retail.
“Serviciile noastre principale către dezvoltatorii de retail sunt cele tranzacționale de achiziție teren, marketing și leasing, vânzare post-dezvoltare ca investiție, dar oferim și servicii cu valoare adăugată, precum consultanță fezabilitate, consultanță  de repoziționare, servicii de finanțare și certificare verde”, a explicat Simina Niculiță, Director Retail Services în cadrul Colliers International.
Echipa de Retail Services va fi formată din nouă persoane, specialiștii în leasing și consultanță, investment, reseach și terenuri.
Simina Niculiță  face parte din echipa Colliers International de 12 ani. După ce a început ca și consultant în cadrul departamentului de rezidențial, unde a intermediat tranzacții de portofolii de apartamente de peste 150 milioane de euro, ulterior, s-a alăturat echipei de retail ca Director Asociat.
În calitate de consultant pe piața de retail, Simina a fost implicată în serviciii de consultanță și închiriere a centrelor comerciale în dezvoltare Gold Plaza Baia Mare, Cora Bacău, Mega Mall București, Focșani, Satu Mare și Târgu Mureș, precum și în îmbunătățirea mixului de chiriași pentru proiectele existente City Park Constanța, Liberty Center, Cora Lujerului sau Colloseum. De asemenea, Simina a fost responsabilă cu intermedierea unor tranzacții importante pe segementul de spații stradale, printre care se numără H&M Lipscani, Koton Unirea și COS Calea Victoriei.
În toată această perioadă, a lucrat cu majoritatea chiriașilor și proprietarilor din piața de retail, acumulând cunoștințe detaliate în domeniu, care au dus la o tranziție către domeniul de investment, unde a fost implicată în încheierea tranzacției Auchan Titan, precum și a altor tranzacții de retail care sunt în desfășurare, dar și a unor clădiri de birouri, ca Phoenix Tower și Construdava.

Related posts

Element Industrial anunță un pipeline de 300.000 mp de parcuri logistice

Ligia Voro

Clujul domină piața regională a birourilor

Nora Dumitrescu

„Dincolo de o cariera de top, succesul este dat de mostenirea lasata in urma”

Ionut Oprea

EXCLUSIVE NETWORKING AT THE LUXURY GALA PARTY YACHT CLUB DE MONACO

Stefana Muresan

Peste 1.000 de arbuști și plante, în cadrul Vox Vertical Village

Stefana Muresan

Surpriza din studiul CBRE: tinerii post-mileniali din București sunt cei mai mulțumiți de biroul lor

redactia

VIVO! în România

Transilvania Business

Diplomacy360 International Conference 2019

Ligia Voro

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 3: DAW Bența produce cu grijă față de mediu ­și investe­ște constant în inovație ­și cercetare

redactia

Familia Căpușan ridică un nou Grand Park

Nora Dumitrescu

CTP câștigă premiile Industrial project of the year și Warehouse Developer of the Year, la gala Europa Property SEE Real Estate Awards 2018

Stefana Muresan

Weerts Group a finalizat Unirii View, cea mai inalta cladire de birouri din centrul Bucurestiului

redactia

Anul mega-tranzacțiilor

Transilvania Business

Shopping City Piatra Neamt, in portofoliul Optim PM

Ionut Oprea

Romsilva a publicat harta parcurilor naționale și naturale

Ligia Voro

PRIA Oncology

Ionut Oprea

Hattrick Office Building in Sibiu

Ionut Oprea

Yardi Romania closes the lease for 3,500 sqm of office space in Record Park

Ligia Voro

Timișoara și Oradea, locul I, respectiv III pe țară la spații comerciale moderne

Traian Dan

VGP expected to post substancial higher net profit for full year 2019

Papuc Irina

Discover how can DATA boost business growth & employee engagament!

Ionut Oprea

Perspective de CEO pentru 2017

Ionut Oprea

Business Days București repune pe agendă un subiect major:  rolul oamenilor de afaceri în construcția proiectului de țară

Ionut Oprea

S-a semnat contractul pentru înființarea Parcului Științific și Tehnologic Bihor

Traian Dan

Leave a Comment