Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

INS: prognoze de crestere

Managerii din industria prelucrătoare, construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii preconizează pentru următoarele trei luni o creştere a activităţii, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică.
În cadrul anchetei de conjunctură din luna mai 2017, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +18%). Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +56%). Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%)’, se arată în document.
Referitor la numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare.
Potrivit estimărilor din luna mai 2017, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +33%). Managerii estimează o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +15%).
În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o creştere moderată a acestora (sold conjunctural +13%).
‘În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +33%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere (sold conjunctural +19%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%)’, informează INS.
Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale preconizează o creştere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +12%).
Conform estimărilor din luna aprilie 2017, spune INS, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +24%). În sectorul de servicii se estimează o apreciere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%).
Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Acțiunile Banca Transilvania, la maximul ultimilor ani

Articolul următor

Crama Liliac, în căutarea unui investitor care să dezvolte cabane în mijlocul viei, investiţie de circa 350.000 euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Miliardari din sucuri și ape minerale

Cei mai mari producători de sucuri și ape minerale din România sunt producătorii băuturilor Coca Cola, Roua Munților,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share