Agricultura Eveniment

Brașov: Fundația 'Prințul de Wales' va lansa un nou program de susținere a micilor fermieri și producători locali

Fundația ‘Prințul de Wales’ va lansa un nou program de susținere a micilor fermieri și producători locali, în scopul dezvoltării produselor și accesării de noi piețe de desfacere atât în țară, cât și peste hotare, a declarat miercuri, la Viscri, directorul executiv al fundației, Aura Woodward.
‘Programul legat de fermieri este un program nou al Fundației ‘Prințul de Wales’. Acum două săptămâni, Alteța Sa Regală ne-a ajutat că strângem o sumă însemnată de bani în Marea Britanie, ca să începem un program-pilot de zece luni, în care vom merge în Deltă, în Bucovina, Maramureș, Banat și Transilvania și vom face o hartă a producătorilor care fac produse naturale, produse bio și încercăm să vedem care este calitatea acestor produse, în ce cantitate le fac și în ce măsură ele pot fi îmbunătățite. După care vom aduce specialiști din România, Italia și Marea Britanie să ne uităm la conținutul de zahăr, de sare, la ambalaj și așa mai departe. Ideea este ca la finalul acestui program-pilot să identificăm cinci produse de o calitate excepțională pe care să le vindem cu succes în România și în străinătate, ca producătorii să rămână cu mai mulți bani în buzunar’, a precizat Aura Woodward.
Prințul Charles al Marii Britanii, care se află într-o vizită privată în țara noastră, s-a întâlnit în cursul zilei de miercuri, la sediul Fundației ‘Prințul de Wales’ din Viscri, pe care o patronează, cu mai mulți fermieri din zonă, care i-au prezentat diverse produse fabricate de ei, în principal brânzeturi, miere, dulcețuri naturale și produse din carne.
De asemenea, prințul s-a întâlnit cu membri ai organizației europene Pro Silva, care susține un management forestier responsabil, precum și cu experți din domeniul forestier din țara noastră.
‘În ultimii ani, Alteța Sa Regală și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește exploatarea și defrișarea ilegală a pădurilor din Carpați, considerate ultima zona sălbatică a Europei. Pro Silva va deschide o filială și în România’, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Marii Britanii la București, remis miercuri Agerpres.
Potrivit sursei citate, Fundația “Prințul de Wales România” este singura organizație a acestuia din țara noastră și a fost înființată în urmă cu doi ani. Organizația susține conservarea patrimoniului cultural, agricultura și dezvoltarea sustenabilă. În fiecare an, organizația oferă cursuri de pregătire pentru restaurarea clădirilor istorice, pentru revitalizarea meșteșugurilor vechi și stimularea micilor afaceri.
Fundația are sediul în satul Viscri din județul Brașov, localitate aflată în patrimoniul UNESCO, unde o casă din 1.700 a fost transformată în centru de pregătire și pensiune. Vechiul hambar a devenit cameră de lectură și cafenea. Centrul de pregătire dispune de curând de o nouă bucătărie profesională iar în cafenea se servesc produse locale precum brânză, șuncă, conserve și miere.

Related posts

Cele mai frumoase exemplare de păsări de casă, porumbei și iepuri din Bihor

Traian Dan

Conferința Internațională Arhitecții Educației revine în toamnă la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Zilele Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș

redactia

Karpatia Horse Show. Spectacolul unic al echitației de top mondial revine pentru a VI-a ediție 

Ligia Voro

X Party & Networking lansează serviciul de Networking Dedicat

A. I.

Constanta Port Container Day, conferinta la Cluj

Ionut Oprea

Seminarul „Vămuirea centralizată la nivel național. Beneficii și provocări pentru portul Constanța”

Ionut Oprea

Acrobaţii aerului la BIAS 2016

Canah din Salonta, singura fabrică din Europa care produce produse bio din seminţe de cânepă, afaceri pe peste 5 mil. euro

redactia

Seroussi susține viitorul fotbalului românesc

Stefana Muresan

Noutăți în managementul eficient al lanțului de aprovizionare la Supply Chain & Logistics Forum & Expo, Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Conferința Digital Days 2019, Oradea 25 – 26 octombrie

Traian Dan

Black Edition: TAGRO U100 va putea fi admirat la Agraria

Ligia Voro

Pentru a sprijini tinerii fermieri în vederea achiziționării de teren, Europarlamentarul Daniel Buda propune modelul Prima Fermă

Stefana Muresan

Proiect Sudium Green pentru plantarea a 10.000 de arbori în Cluj Napoca

A. I.

Conferința PRIA Aviation va avea loc la Aeroportul Tuzla în 13 iulie 2018 în deschiderea prestigiosului Show aviatic AEROMANIA

Stefana Muresan

NRCC UNIVERSITY presents the Elevator Pitch, 17th March, Brasov

Ionut Oprea

Bihorul și Maramureșul, în topul cererilor la APIA

Nora Dumitrescu

Azomureș a lansat oficial 3 tipuri noi de îngrășământ complex, de tip NP și NPK, parte din strategia de dezvoltare a companiei

Stefana Muresan

Liderul global eBay, în premieră la TeCOMM Cluj

Stefana Muresan

Emil Dumitru (Pro Agro), despre nevoia unor maternități de producere a purcelului

Stefana Muresan

Investiția UBM Feed Romania din Sânpaul, apreciată de fermieri

Stefana Muresan

Top 10 exportatori de cereale din România

Stefana Muresan

95 de călăreți din 15 țări participă la Transylvania Horse Show 2017!

Raluca Ursu

Leave a Comment