Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașov: Fundația 'Prințul de Wales' va lansa un nou program de susținere a micilor fermieri și producători locali

Fundația ‘Prințul de Wales’ va lansa un nou program de susținere a micilor fermieri și producători locali, în scopul dezvoltării produselor și accesării de noi piețe de desfacere atât în țară, cât și peste hotare, a declarat miercuri, la Viscri, directorul executiv al fundației, Aura Woodward.
‘Programul legat de fermieri este un program nou al Fundației ‘Prințul de Wales’. Acum două săptămâni, Alteța Sa Regală ne-a ajutat că strângem o sumă însemnată de bani în Marea Britanie, ca să începem un program-pilot de zece luni, în care vom merge în Deltă, în Bucovina, Maramureș, Banat și Transilvania și vom face o hartă a producătorilor care fac produse naturale, produse bio și încercăm să vedem care este calitatea acestor produse, în ce cantitate le fac și în ce măsură ele pot fi îmbunătățite. După care vom aduce specialiști din România, Italia și Marea Britanie să ne uităm la conținutul de zahăr, de sare, la ambalaj și așa mai departe. Ideea este ca la finalul acestui program-pilot să identificăm cinci produse de o calitate excepțională pe care să le vindem cu succes în România și în străinătate, ca producătorii să rămână cu mai mulți bani în buzunar’, a precizat Aura Woodward.
Prințul Charles al Marii Britanii, care se află într-o vizită privată în țara noastră, s-a întâlnit în cursul zilei de miercuri, la sediul Fundației ‘Prințul de Wales’ din Viscri, pe care o patronează, cu mai mulți fermieri din zonă, care i-au prezentat diverse produse fabricate de ei, în principal brânzeturi, miere, dulcețuri naturale și produse din carne.
De asemenea, prințul s-a întâlnit cu membri ai organizației europene Pro Silva, care susține un management forestier responsabil, precum și cu experți din domeniul forestier din țara noastră.
‘În ultimii ani, Alteța Sa Regală și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește exploatarea și defrișarea ilegală a pădurilor din Carpați, considerate ultima zona sălbatică a Europei. Pro Silva va deschide o filială și în România’, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Marii Britanii la București, remis miercuri Agerpres.
Potrivit sursei citate, Fundația “Prințul de Wales România” este singura organizație a acestuia din țara noastră și a fost înființată în urmă cu doi ani. Organizația susține conservarea patrimoniului cultural, agricultura și dezvoltarea sustenabilă. În fiecare an, organizația oferă cursuri de pregătire pentru restaurarea clădirilor istorice, pentru revitalizarea meșteșugurilor vechi și stimularea micilor afaceri.
Fundația are sediul în satul Viscri din județul Brașov, localitate aflată în patrimoniul UNESCO, unde o casă din 1.700 a fost transformată în centru de pregătire și pensiune. Vechiul hambar a devenit cameră de lectură și cafenea. Centrul de pregătire dispune de curând de o nouă bucătărie profesională iar în cafenea se servesc produse locale precum brânză, șuncă, conserve și miere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rapoartele de atribuire pentru lotul 5 la Comarnic-Brașov și pentru varianta de ocolire Comarnic au fost semnate

Articolul următor

Banca Transilvania - la o valoare de 2,4 miliarde euro, acțiunile - maxim istoric

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share