Agricultura Eveniment

Brașov: Fundația 'Prințul de Wales' va lansa un nou program de susținere a micilor fermieri și producători locali

Fundația ‘Prințul de Wales’ va lansa un nou program de susținere a micilor fermieri și producători locali, în scopul dezvoltării produselor și accesării de noi piețe de desfacere atât în țară, cât și peste hotare, a declarat miercuri, la Viscri, directorul executiv al fundației, Aura Woodward.
‘Programul legat de fermieri este un program nou al Fundației ‘Prințul de Wales’. Acum două săptămâni, Alteța Sa Regală ne-a ajutat că strângem o sumă însemnată de bani în Marea Britanie, ca să începem un program-pilot de zece luni, în care vom merge în Deltă, în Bucovina, Maramureș, Banat și Transilvania și vom face o hartă a producătorilor care fac produse naturale, produse bio și încercăm să vedem care este calitatea acestor produse, în ce cantitate le fac și în ce măsură ele pot fi îmbunătățite. După care vom aduce specialiști din România, Italia și Marea Britanie să ne uităm la conținutul de zahăr, de sare, la ambalaj și așa mai departe. Ideea este ca la finalul acestui program-pilot să identificăm cinci produse de o calitate excepțională pe care să le vindem cu succes în România și în străinătate, ca producătorii să rămână cu mai mulți bani în buzunar’, a precizat Aura Woodward.
Prințul Charles al Marii Britanii, care se află într-o vizită privată în țara noastră, s-a întâlnit în cursul zilei de miercuri, la sediul Fundației ‘Prințul de Wales’ din Viscri, pe care o patronează, cu mai mulți fermieri din zonă, care i-au prezentat diverse produse fabricate de ei, în principal brânzeturi, miere, dulcețuri naturale și produse din carne.
De asemenea, prințul s-a întâlnit cu membri ai organizației europene Pro Silva, care susține un management forestier responsabil, precum și cu experți din domeniul forestier din țara noastră.
‘În ultimii ani, Alteța Sa Regală și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește exploatarea și defrișarea ilegală a pădurilor din Carpați, considerate ultima zona sălbatică a Europei. Pro Silva va deschide o filială și în România’, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Marii Britanii la București, remis miercuri Agerpres.
Potrivit sursei citate, Fundația “Prințul de Wales România” este singura organizație a acestuia din țara noastră și a fost înființată în urmă cu doi ani. Organizația susține conservarea patrimoniului cultural, agricultura și dezvoltarea sustenabilă. În fiecare an, organizația oferă cursuri de pregătire pentru restaurarea clădirilor istorice, pentru revitalizarea meșteșugurilor vechi și stimularea micilor afaceri.
Fundația are sediul în satul Viscri din județul Brașov, localitate aflată în patrimoniul UNESCO, unde o casă din 1.700 a fost transformată în centru de pregătire și pensiune. Vechiul hambar a devenit cameră de lectură și cafenea. Centrul de pregătire dispune de curând de o nouă bucătărie profesională iar în cafenea se servesc produse locale precum brânză, șuncă, conserve și miere.

Related posts

Impactul tehnologiei în sistemul medical: blockchain, inteligență artificială, VR si alte tendințe, la iCEE.health 2018, săptămâna viitoare

Stefana Muresan

Asociaţia "Hai cu noi în Horă" deschide programul de dezvoltare personală “Joyful Teaching”

Ionut Oprea

Agile HR construiește valori între business, clienți și angajați

Ionel Albu

USAMV Cluj va avea fabrică de bere, abator și rețea de magazine

redactia

Chimcomplex a lansat planurile de dezvoltare a noii Companii Române de Chimie, după preluarea Oltchim

redactia

41 Top Speakers at 2-day CEE Businesss Services Summit & Awards, 30-31 January, Warsaw

redactia

Marius Ghenea si Dragos Popescu vin la Baia Mare cu BusinessDrive

Stefana Muresan

Fermierii campioni la rapiță cu hibrizii Pioneer

Stefana Muresan

350 directori și actori în educație participă la Conferința Internațională Arhitecții Educației

Nicolae Pop

Cercetarea Nomisma referitoare la combaterea inovativă a dăunătorilor a fost prezentată în cadrul târgului Fruit Logistica

Ligia Voro

Restricțiile privind comerțul cu carne de porc în România, menținute din cauza ineficienței autorităților

Ligia Voro

Workshop Elevator pitch

Transilvania Business

Timișoara Fashion Week

Ligia Voro

Concurs de proiecte digitale pentru studenţi creativi

Ionut Oprea

Weinfest 2019 la Mediaș: povești și degustări de vin din cramele românești și Republica Moldova

Nicolae Pop

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: KWS produce hibrizi în România

Ligia Voro

CEO Conference – Shaping the Future: Evenimentul anual de referinta al mediului de afaceri din Romania se desfasoara marti, 22 mai 2018, in Bucuresti

Stefana Muresan

Producţiile de porumb şi floarea soarelui din România, pe primul loc în Uniunea Europeană

redactia

Valentin Mărginean sau noua revoluție verde a agriculturii mureșene

Stefana Muresan

70 de milioane de euro, atraşi de APIA Mureş în campania 2015

Stefana Muresan

Adrian Pintea, Director General APIA: Procentul de absorbție din Fondul European de Garantare Agricolă este simțitor mai mare

Stefana Muresan

Horticultor din Alba cultivă lămâi uriașe care ajung și la 900 de grame

Stefana Muresan

Expediție științifică în Caucaz sub egida Centenarului UBB și a Facultății de Geografie

Ligia Voro

Clujenii de la Untold au vândut 10.000 de abonamente la Neversea

Nora Dumitrescu

Leave a Comment