Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania – la o valoare de 2,4 miliarde euro, acțiunile – maxim istoric

Acţiunile Băncii Transilvania (simbol bursier TVL), cel mai tranzacţionat emitent de la bursa românească, au închis miercuri la maximul istoric de la 3 lei, stabilind un nou record istoric.
Potrivit zf.ro, valoarea băncii a ajuns la 10,9 miliarde lei, adică 2,4 miliarde euro.
Ultimul record stabilit de Banca Transilvania a fost cel de vineri, 26 mai 2017, când acţiunile au închis la 2,915 lei.
Precizăm că primul trimestru al acestui an a însemnat pentru Banca Transilvania rezultate financiare pozitive şi intrarea în linie dreaptă cu pregătirea noilor platforme online, potrivit Raportului aferent trimestrului I 2017, dat publicității recent.
Profitul net al Băncii Transilvania pentru trimestrul I al acestui an se cifrează la 246 milioane lei, iar cel al Grupului Financiar Banca Transilvania, la 267 milioane lei. În primele 3 luni ale acestui an, banca a acordat 36.000 de credite noi clienților retail, IMM şi Corporate.
Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administrație BT, declara în urmă cu câteva zile: „A fost un început de an bun, cu rezultate conform obiectivelor şi aşteptărilor. Datorită perspectivelor dezvoltării economice din România suntem încrezători privind continuarea planurilor ambiţioase de creştere şi consolidare a băncii şi a Grupului BT. Suntem atenți la oportunităţile pieței bancare locale şi investim în digitalizare. Focusul nostru rămâne perfecționarea relației cu clienții, creşterea eficienței şi a valorii de piață a băncii”.
Banca Transilvania a raportat un portofoliu de 2,9 milioane carduri, care a generat tranzacții cu aproape 23% mai mari față de perioada similară a anului precedent, în trimestrul întâi al acestui an. Cota de piață a băncii în funcție de volumul tranzacțiilor cu cardul este de peste 19%, pentru perioada de referință menționată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașov: Fundația 'Prințul de Wales' va lansa un nou program de susținere a micilor fermieri și producători locali

Articolul următor

Siemens, în căutare de specialişti IT pentru centrele din Braşov şi Cluj

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share