Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

City Manager Alba Iulia: 48 de proiecte de oraș inteligent, contractate pentru conceptul Smart City 2018

”Proiectul-pilot de Smart City de la Alba Iulia este unul pentru care noi am investit, în primul rând în resursa umană, iar de la momentul lansării Ghidului specific și până în prezent, am contractat 48 de proiecte de oraș inteligent pentru conceptul Smart City din 2018”, a anunțat, marți, într-o dezbatere de specialitate, Nicolaie Moldovan, city managerul orașului Alba Iulia, anunță Agerpres.
‘Dincolo de un parteneriat public-public cu Ministerul Comunicațiilor, care este postat și cunoscut la nivel public pe site-ul ministerului și pe site-ul Primăriei Municipiului Alba Iulia, noi am trecut în mod concret la încheierea unor parteneriate cu diferite companii care, după anunțul făcut de Ministerul Comunicațiilor, și-au arătat interesul de a veni și de a cunoaște care sunt realitățile din orașul Alba Iulia, și cum pot să încadreze foarte bine și să răspundă foarte bine nevoilor municipiului nostru, de la produse la servicii. Companiile implicate sunt fie din zona multinaționalelor, fie a naționalelor sau Start-Up-urilor. Au fost foarte multe companii care ne-au vizitat, ne-au cunoscut, ne-au întrebat ce probleme avem și ce nevoi și s-au întors acasă în forurile de decizie. De la unii am primit deja deciziile de parteneriat, cu alții suntem în faza de negociere, iar alții probabil că se mai gândesc. Mai sunt și companii care nu au considerat că e oportun să ne facă vreo ofertă”, a menționat Moldovan, potrivit sursei citate.
Acesta a precizat că de la aproximativ un an de zile de la anunțul fostului ministru al Comunicațiilor, Marius Bostan, au fost contractate 48 de proiecte de oraș inteligent. “Acestea sunt parte a unor protocoale de colaborare aprobate de către Consiliul Local și de către forurile decizionale ale unor companii multinaționale, naționale sau Start-Up-uri”, a spus Moldovan.
Potrivit oficialului, proiectele contractate au fost organizate pe 10 verticale de interes, ce se regăsesc și în recomandările Uniunii Europene.
‘Noi le-am organizat (proiectele, n.r.) ca și gândire și din punct de vedere al colaborării și cooperării respectând cele 10 verticale pe care probabil le cunoașteți cu toții și pe care le regăsim în recomandările Uniunii Europene în parteneriatul pentru inovare în comunități și orașe inteligente. Sunt 10 verticale pe care noi am acumulat o serie de colaborări cu firme în domeniul mobilității urbane sustenabile, în domeniul sănătății, educației, turismului, siguranței publice, administrației, smart business, energie verde și fondul locativ”, a adăugat city managerul orașului Alba Iulia.
Printre companiile care sunt în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia se află Orange România, Microsoft, Siemens, Philips, Telekom România, Cloud Soft, Solar Eco sau Fast Order.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul va avea 50 de autobuze Mercedes

Articolul următor

Continental: Tehnologia AllCharge face mașinile electrice să se potrivească la orice tip de stație de încărcare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share