Auto Eveniment Ultimele stiri

Continental: Tehnologia AllCharge face mașinile electrice să se potrivească la orice tip de stație de încărcare

Tehnologia inovatoare de încărcare AllCharge transformă sistemul de propulsie electrică într-un “încărcător universal” pentru toate tipurile de stații de încărcare prin cablu. Sistemul AllCharge al Continental poate utiliza întotdeauna rata maximă de ieșire, de până la 800V și până la 350 kW la toate tipurile de stații de încărcare – curent alternativ monofazat, curent alternativ trifazat sau curent continuu de mare viteză. Beneficii maxime la stațiile de încărcare de curent alternativ urbane: este posibilă încărcarea de până la 12 ori mai rapidă a bateriei. Tehnologia AllCharge este dezvoltată în centrul de inginerie din Timișoara
La salonul auto din Frankfurt din luna septembrie și la Continental Tech Show din iunie, Continental va prezenta un răspuns la problemele ridicate de infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice. Ideea de bază este simplă: decât să îngreuneze mașina și să instaleze diferite tehnologii pentru a se potrivi cu toate tipurile de stații de încărcare, Continental transformă chiar propulsorul electric într-un “încărcător”. Sistemul “AllCharge”, cum a fost numit de Continental, se bazează pe componentele unui motor electric convențional (care cuprinde un motor electric și un invertor – pentru comutarea între curent continuu (DC) și curent alternativ (AC)). Cum schimbarea constantă a tensiunii DC/AC la diferite voltaje este deja o trasătură specifică a motoarelor electrice, aceste componente au toate trăsăturile pentru a funcționa ca un sistem de încărcare. Prin exploatarea acestor caracteristici, Continental poate acum să asigure compatibilitatea cu diferite tehnologii de încărcare utilizând o soluție existentă în mașină.
Sistemul AllCharge este dezvoltat la centrul de inginerie din Timișoara. Specialiștii români au avut responsabilitatea pregătirii din punct de vedere software și hardware a acestuia.
Pe lângă faptul că pot încărca vehiculul la orice stație de încărcare, la o viteză de ieșire de până la 800 V și până la 350 kW, șoferii au și 230 V de curent alternativ disponibil pentru utilizarea la bord dacă este necesar. Tehnologia sistemului AllCharge V2D (vehicle-to-device) permite, de asemenea, ca bateria autoturismului să fie folosită pentru încărcarea aparaturii mobile, de la laptop la frigider sau grătar electric.
„Astăzi, șoferii mașinilor electrice își parchează de multe ori mașina într-o stație care nu le permite să încarce pe atât de repede pe cât și-ar dori“, spune dr. Oliver Maiwald, șeful departementului Technology & Innovation din cadrul diviziei Powertrain a Continental. „Prin intermediul tehnologiei Continental AllCharge, conducătorii auto nu mai trebuie să își facă griji în privința găsirii stației de încărcare potrivite pentru mașina lor pentru că aceasta este echipată pentru orice tip de tehnologie, de la sisteme de curent continuu monofazat sau trifazat la sisteme de curent continuu de mare viteză“. Maiwald a adăugat că “avantajul maxim poate fi atins pentru stațiile de încărcare de curent alternativ urbane unde este posibilă o încărcare de 12 ori mai rapidă“.
Sistemul AllCharge – soluție universală pentru toate tipurile de încărcare bazate pe cablu
Reîncărcarea unui vehicul electric lasă în continuare ceva de dorit în ceea ce privește ușurința în utilizare. De exemplu, stația de încărcare selectată poate oferi o încărcare alternativă lentă în curent alternativ sau, în cazul în care oferă o încărcare de curent continuu de mare viteză, este posibil ca mașina să nu fie dotată cu tehnologia necesară pentru a susține acest lucru. Eforturile de extindere a infrastructurii actuale se confruntă cu o dilemă: stațiile de încărcare de curent alternativ monofazate și trifazate, care sunt mai ieftine de instalat și, prin urmare, cel mai răspândit tip de punct de încărcare, implică perioade de încărcare relativ lungi, ceea ce le face impracticabile pentru călătorii lungi. În același timp, stațiile de încărcare de curent continuu, de mare viteză, cu tehnologia lor costisitoare, sunt încă foarte puține și sunt la foarte mare distanță între ele. În plus, multe mașini electrice nu sunt încă echipate pentru încărcarea de curent continuu de înaltă tensiune.
“Ceea ce lipsea până acum era o soluție universală capabilă să lucreze cu orice tip de stație de încărcare”, spune dr. Martin Brüll, expert responsabil pentru noul sistem de încărcare. “O astfel de soluție universală este acum disponibilă sub forma AllCharge”. Pe baza expertizei, a tehnologiei și a experienței în producție, Continental a dezvoltat un sistem inovator, care este în esență o propulsie electrică modificată în care motorul electric și invertorul (care comută între curent continuu și curent alternativ) au fost special adaptate pentru a face față sarcinii suplimentare de încărcare. Singura componentă suplimentară implicată în acest sistem este un convertor DC / DC al cărui obiectiv este asigurarea unui flux de putere optimizat la baterie în orice moment.
Cinci minute de încărcare oferă o distanță de condus de până la 150 km
Vehiculul este echipat cu un singur conector de cablu, dar există două posibile căi de încărcare a bateriei. În cazul sistemului de curent alternativ, curentul curge de la stația de încărcare, prin intermediul motorului electric, la invertor, unde este transformat în curent continuu înainte de a fi alimentat de la baterie. În cazul curentului continuu, cel de la stația de încărcare curge direct prin invertor către baterie. AllCharge funcționează cu orice tip de stație de încărcare și poate funcționa la o viteză de până la 800 V și o putere de la 150 kW în prezent și până la 350 kW pentru aplicații premium speciale.
“Cu o încărcare de curent continuu de 350 kW, timpul de încărcare de cinci minute asigură aproximativ 150 km de distanță parcursă – un bun indiciu al potențialului real al sistemului nostru de încărcare”, spune dr. Brüll. “Indiferent cât de repede se dezvoltă infrastructura în viitor, un vehicul cu tehnologia AllCharge va fi întotdeauna capabil să profite la maximum de capacitatea stației de încărcare selectate”. La Continental Tech Show și Salonul Auto de la Frankfurt 2017, publicul va putea vedea primele demonstrații live ale sistemului AllCharge.
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 227.000 de angajați în 56 de țări.
Divizia Powertrain dezvoltă și produce soluții eficiente pentru motoarele de vehicule pentru a optimiza consumul de combustibil. Gama completă de produse include sisteme de injecție pe benzină și diesel, controlul motorului și controlul transmisiei, inclusiv senzori și actuatori, tehnologii de posttratare a gazelor de eșapament, sisteme de alimentare cu combustibil și componente și sisteme pentru acționări hibride și electrice. Powertrain are peste 37.500 de angajați în întreaga lume. În 2016, acesta a înregistrat vânzări de aproximativ 7,3 miliarde de euro.
In perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an în România.

Related posts

Zece firme selectate în primul accelerator de export din România – ScaleOut

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Lechința, tărâmul viilor săsești readuse la viață

Transilvania Business

Investiţie de 1,75 milioane dolari pentru Scooterson, firma arădeană ce produce scutere inteligente

Stefana Muresan

RALF 2016, cu Emil Dumitru, Președintele PRO AGRO: Este esențial să fim prezenți la masa discuțiilor

CBRE: Bucureștiul domină piața de spații de birouri din ECE, aflată într-o dezvoltare dinamică

Ligia Voro

Narcis Neaga: În Anul Centenarului sunt construiţi 101 kilometri de autostradă, din care 60 sunt daţi în trafic

redactia

Napoca Imobiliare premiată în cadrul Galei Profesioniştilor în Imobiliare

A. I.

Zalău: Michelin – investiție de 60 de milioane de euro, 140 de noi locuri de muncă

Stefana Muresan

Podul peste Someș finalizat de Tirrena Scavi just-in-time

redactia

Cum schimbă un curs de coaching viața unui manager?

Stefana Muresan

Lucrările de modernizare a tronsonului feroviar Simeria – Sighişoara, finalizate în proporţie de 95%

redactia

Schimbări la conducerea filialelor Daimler în România

Stefana Muresan

Principalele investiții anunțate pentru 2019. De la fabrica de aliaje pentru avioane Airbus și Boeing la realizarea unei unități pentru producerea de componente pentru sistemul de suspensii auto

redactia

La Casa începe să își redeschidă magazinele din Cluj

Nora Dumitrescu

Medicover a finalizat achiziția Spitalului Pelican Oradea

redactia

Sameday lansează un nou serviciu de livrare la domiciliu. „Încercăm să ne adaptăm”

Ion Surdu

„Autostrada electrică” îşi continuă extinderea în România

Stefana Muresan

5 ani de „5 To Go”, cel mai mare lanţ de cafenele din România: brandul se îndreaptă în afara țării

Papuc Irina

Organizaţia Salvaţi Copiii şi tenismena Sorana Cîrstea au dotat Maternitatea din Târgovişte, în valoare de aproape 23.000 de euro

Papuc Irina

Analiză PwC România: Construcțiile fără autorizație vor putea fi intabulate în cartea funciară. Care sunt condițiile

Papuc Irina

Compania de Apă Someș va alimenta mai multe comune din Cluj

Nora Dumitrescu

Primul Kaufland din Dej, înzestrat cu automat de reciclare

Nora Dumitrescu

Românii vor introducerea unor prețuri de referință pentru reparațiile auto

Traian Dan

Ce ii tine pe antreprenorii din Moldova în loc?

Leave a Comment