Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șapte membri provizorii în consiliul de supraveghere al Transelectrica

Acţionarii transportatorului de energie Transelectrica, controlat de stat, au numit şapte membri provizorii în consiliul de supraveghere, cu mandate de patru luni, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Mandatul membrilor actuali ai consiliului de supraveghere a expirat pe 30 mai, însă nu a fost finalizată procedura de selecţie potrivit OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.
Noii membri sunt Ştefan Valeriu Ivan (funcţionar cu statut special în “Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională”), Marius Iulian Carabulea (secretar general în Ministerul Economiei), Iulius Dan Plaveti (fost director general al Tarom şi fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei), Bogdan Bobora (controller financiar la Heidelbergcement România), Beatrice Ambro (director general la firma de contabilitate Eficient Accounting), Cristian Eugen Radu (fost director de vânzări la Carpatica Asig) şi Corneliu Soroceanu (director executiv al Romenergo), potrivit sursei citate.
Transelectrica a realizat în primul trimestru al anului un profit net de 71,05 milioane lei.
În comunicatul societăţii emitente se mai precizează că veniturile totale au crescut în perioada ianuarie-martie cu 49%, la 1,125 miliarde lei, de la 755,23 milioane lei, în primele trei luni ale anului trecut. Transelectrica gestionează 81 de staţii electrice la nivelul ţării şi 8.834 km de linii electrice aeriene.
Conform sursei, compania administrează şi operează sistemul electric de transport şi este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pietei, asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN). Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 58,69% din acţiuni, şi are o valoare de piaţă de 2,43 miliarde lei (540 milioane euro).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AFIR: Până la 1,5 milioane de euro din fonduri europene pentru investiții în sistemele de irigații

Articolul următor

"Zilele Educației Mecatronice" la UTB

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Oradea trece la iluminat public pe LED

 Oradea va eficientiza energetic sistemul de iluminat public până la finalul anului 2025.  În momentul de față Oradea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share