Fermierii pot accesa fonduri europene nerambursabile până la 1,5 milioane de euro pentru investiții în modernizarea sistemelor de irigații prin submăsura 4.3 “Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice” inclusă în Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020), a anunțat, miercuri, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).
Instituția a publicat pe pagina oficială de internet versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.3 “Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice”, componenta pentru infrastructura de irigații, finanțată prin PNDR 2020. Ghidul solicitantului se aplică atât pentru întreg teritoriul, cât și pentru zona ITI — Delta Dunării.
Astfel, sprijinul public pentru investițiile finanțate prin această submăsură este 100% nerambursabil și nu va depăși 1.000.000 euro/proiect pentru sistemele de irigații aferente stațiilor de punere sub presiune (SPP) sau 1.500.000 euro/proiect pentru amenajarea sistemelor de irigații aferente stațiilor de pompare și repompare (SPA — Stații de pompare a apei, SRP — Stații de repompare).
“Irigațiile sunt un sector esențial pentru agricultură și implicit pentru dezvoltarea acesteia la întreaga capacitate de care dispune țara noastră. Am ținut să publicăm din timp Ghidul final, rezultat în urma unor consultări ample, pentru ca solicitanții de finanțare nerambursabilă să fie pregătiți pentru a depune cât mai repede proiectul, ținând cont că uneori obținerea avizelor necesare sau a unor documentații pot fi consumatoare de timp. Interesul nostru, al Agenției, este întotdeauna convergent cu cel al beneficiarilor noștri și vom fi mereu pregătiți să sprijinim proiectele care asigură dezvoltarea unei economii agrare locale puternice”, a declarat Adrian-Ionuț Chesnoiu, directorul general al AFIR.
De la momentul publicării versiunii finale a Ghidului solicitantului, respectiv 29 mai 2017 și până la deschiderea sesiunii de primire a proiectelor este prevăzut un interval de minimum 7 zile, conform prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare al procesului de selecție și al procesului de verificare a contestațiilor pentru proiectele aferente măsurilor din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020.
Citește și:
Biostimulatorul de eficiență a azotului Utrisha N, lansat în România
Optimizatorul din categoria produse biologice se adaptează la nevoile de nutriție ale plantelor și contribuie la maximizarea sustenabilă…
30 noiembrie 2023
Vinurile Apoldia Maior, degustate la recepția de Ziua Națională din Irlanda
În onoarea zilei de 1 Decembrie, Ambasada României în Irlanda a organizat, la Dublin, un eveniment deosebit de…
30 noiembrie 2023
La Oradea se produce cea mai ieftină energie termică
Cu toate acestea orădenii consideră că plătesc mult în comparație cu alte orașe unde se produce energie termică…
30 noiembrie 2023
Oradea trece la iluminat public pe LED
Oradea va eficientiza energetic sistemul de iluminat public până la finalul anului 2025. În momentul de față Oradea…
30 noiembrie 2023
Pădure urbană, parc aventura și plajă pe malul stâng al Crișului Repede
Toate acestea, și multe altele, fac parte dintr-un concept ecologic și sustenabil al municipalității orădene pentru revitalizarea teritoriilor…
29 noiembrie 2023
Regenerare urbană de 22 de milioane de euro a Cartierului Nufărul I Oradea
Consilierii locali au aprobat în cadrul ședinței de miercuri, 29 noiembrie 2023, Planul Urbanistic Zonal de regenerare urbană…
29 noiembrie 2023
Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării
Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate…
29 noiembrie 2023
Centura Beclean se inaugurează de Ziua Națională
Varianta de ocolire a orașului din Bistrița-Năsăud va fi dată în folosință chiar de 1 Decembrie. “Comisia de…
29 noiembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
