Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AgroTransilvania Cluster, în negoieri cu companii coreene

Coreenii vor să importe brânză româneasă și să îi învețe pe ardeleni cum se face tofu.
AgroTransilvania Cluster, primul cluster agricol din România, este în negocieri cu companii coreene pentru două proiecte din domeniul agroalimentar. Pe de o parte, coreenii sunt interesați să cumpere brânză de la membrii clusterului, iar pe de altă parte sunt dispuși să ne exporte tehnologie și know how pentru a putea produce tofu și a cultiva cartofi dulci pe plan local, potrivit informațiilor economica.net.
AgroTransilvania Cluster, prima inițiativă tip cluster agricol din România, începe să se extindă și peste granițe cu produsele realizate de cei aproximativ 70 de membri ai săi. În această perioadă este în tratative cu companii din Coreea care sunt interesate atât de importuri de brânză cât și de a-i învăța pe producătorii din Transilvania cum să producă tofu și cartofi dulci.
Felix Arion, Manager general AgroTransilvania Cluster, a declarant pentru sursa citată că în domeniu agroalimentar, coreenii ar fi interesați să importe brânză de la producătorii transilvăneni, membri ai clusterului și să exporte către aceștia tehnologie și know-how pentru a putea produce tofu și cartofi dulci.
Înființat în 2013, inițial cu 20 de membri, dintre care fermieri, producători din industria alimentară, dar și Consiliul Județean Cluj, AgroTransilvani Cluster a fost și printre primele entități care s-au organizat pentru a asigura atât materia primă, cât și porcesarea și desfacerea. În Cluj există astfel două magazine ale clusterului, care operează sub brandul Food Transilvania Market în Iulius Mall și galeria Carrefour din Polus Center. Anul acesta, AgroTransilvani Cluster a obținut 100.000 de euro finanțare UE (prin măsura 16.4-Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol) pentru crearea unui lanț de aprovizionare scurt la legume și fructe, urmând să primească aprobarea pentru alte două proiecte similare pentru lactate și produse din carne.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asocierea Alpenside-Comnord-Specialist Consulting a câștigat licitația pentru sectorul de autostradă Râșnov - Cristian

Articolul următor

Americanii de la PHI Group, control asupra companiei Maxagro, înființată în Timiș de o familie de slovaci

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share