Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Americanii de la PHI Group, control asupra companiei Maxagro, înființată în Timiș de o familie de slovaci

Compania americană PHI Group, specializată în investiții în domeniul resurselor naturale și agricultură, a semnat un acord angajant în vederea achiziției unui pachet de 51% din acțiunile companiei românești din domeniul agricol Maxagro, din județul Timiș, anunță profit.ro.
Americanii vor să strângă 50 milioane de dolari pentru extinderea afacerilor Maxagro. Compania americană estimează că tranzacția va fi finalizată pe 8 august. PHI s-a angajat să strângă fonduri de 50 milioane de dolari pentru creșterea afacerilor Maxagro, inclusiv prin achiziții și luări în arendă de noi terenuri și lansarea de noi produse. Maxagro și PHI au convenit și cultivarea în comun, în următoarele cîteva luni, a unor soiuri speciale de plante, destinate uzului alimentar și medicinal.
Cele două companii au încheiat recent un parteneriat pentru dezvoltarea unui program de agricultură organică în județul Timiș. PHI va înființa holdingul Maxagro International în vederea achiziției pachetului majoritar de acțiuni la compania românescă.
Totodată, americanii vor folosi noul holding drept platformă pentru extinderea activităților în domeniul agriculturii organice în România și în alte state europene, susțin oficialii companiei, potrivit sursei citate.
Fondat în 1993 de familia de etnici slovaci Zifceak, Maxagro Group cultivă, în prezent, circa 12.000 de hectare în scopuri agricole. Maxagro deține și 10 silozuri pentru stocarea cerealelor, cu o capacitate totală de 25.000 de tone, o hală pentru depozitare cu o capacitate de 12.000 de tone, o fermă de aproximativ 2.000 de vaci și o instalație de biogaz și asigură servicii în domeniile transportului de mărfuri și construcții.
Conform datelor PHI, grupul Maxagro are venituri anuale de circa 30 milioane de euro și capacitatea de a administra peste 50.000 de hectare de pâmânt agricol în Timiș și județele învecinate. PHI Group a fost înființată în Nevada în anul 1982. Compania investește în principal în active din agricultură, energie și resurse naturale, oferind și servicii de consultanță în domeniul fuziunilor și achizițiilor, prin intermediul subsidiarei PHI Capital Holdings.
Sursa foto: maxagro.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AgroTransilvania Cluster, în negoieri cu companii coreene

Articolul următor

Dedeman cumpara AFI Park cu 164 mil. euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share