Real Estate Ultimele stiri

Dedeman cumpara AFI Park cu 164 mil. euro

AFI Europe Romania a semnat cu Dedeman, lanțul românesc de magazine de bricolaj, un antecontract de vânzare a clădirilor AFI Park 1-3. Acordul include și opțiunea de vânzare a clădirilor AFI Park4&5. Valoarea totală a tranzacției este estimată la aproximativ 164 mil. euro.
„Încheierea tranzacției va marca prima vânzare a AFI Europe pe piața din România. Acesta este un pas important din punctul nostru de vedere ca dezvoltator internațional care a investit mai mult de 500 mil. euro în România și care dezvoltă, în prezent, trei noi proiecte importante: proiectul mixt AFI Brașov, care include un centru comercial de 45.000 mp și birouri clasa A de 25.000 mp, birourile AFI Tech Park – 56.000 mp și proiectul rezidențial AFI City în Bucureștii Noi”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.
Dezvoltarea proiectul de birouri AFI Park reprezintă un adevărat succes pentru compania noastră în România. Finalizarea întregului ciclu de dezvoltare a 5 clădiri de birouri clasa A în 5 ani și având drept chiriași unele dintre cele mai importante companii multinaționale, în timp ce rata de ocupare este de 100%, împreună cu această vânzare reprezintă o dovadă solidă a pachetului bogat de facilități și specificații tehnice pe care le oferim în proiectele noastre de birouri atât chiriașilor cât și investitorilor. Experiența câștigată în urma dezvoltării AFI Park este de mare importanță pentru proiectele noastre viitoare din zona de birouri”, a adăugat David Hay.
Dragoș Paval, CEO Dedeman, a declarat: “Proiectul AFI Park reflectă standardele noastre înalte, pe care dorim să le atingem în toate afacerile noastre, aplicate sectorului de birouri. Am ajuns la concluzia că această achiziție este cel mai sigur pas pe care îl putem face astăzi în domeniul imobiliar comercial, sector în care vrem să investim. În plus, considerăm că această investiție va consolida grupul nostru și activitatea noastră principală de comerț cu amănuntul, împreună cu încrederea partenerilor noștri de afaceri existenți și viitori”. Dedeman este liderul pieței române de bricolaj și este una dintre cele mai mari companii din România care deține 45 de magazine.
Cele 5 clădiri de birouri din cadrul complexului AFI Park au o suprafață închiriabilă totală de 70.000 mp și sunt ocupate de corporații multinaționale. Principalii chiriași sunt Microchip Technology, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron US, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, Telus International, Veeam Software, SecureWorks și alții. Toate clădirile din cadrul AFI Park dețin certificări verzi LEED Gold.
AFI Europe Romania a fost consiliat de către Colliers International Romania, casa de avocatură NNDKP și avocat Bianca Stamatoiu, în timp ce Dedeman a fost consiliat de către Popovici Nitu & Asociatii.
Robert Miklo, Colliers International Romania, a declarat: „Felicităm AFI pentru primul exit în România, în ceea ce poate deveni cea mai mare tranzacție pură de birouri din istoria pieței locale de investiții și una dintre cele mai mari din regiunea Europa Centrală și de Est, și care a atras cu succes un nou jucător și primul investitor local – Dedeman. Aceasta este o tranzacție foarte importantă pentru piața noastră și va avea o influență pozitivă asupra percepției României atât în arena internațională cât și în ochii comunității locale de investiții. De asemenea, felicităm grupul Dedeman pentru intrarea încrezătoare pe piață ca urmare a achiziției acestui proiect remarcabil”.
AFI Properties este membră a grupului AFI, un grup de trusturi şi de fonduri de investiții cu subsidiare active în domeniul imobiliar, construcţii, infrastructură, industrie şi hoteluri (www.afigroup-global.com).
 
Compania activează în domeniul producţiei şi dezvoltării pieţei imobilelor din 1971. AFI Properties a fost listată la bursa din Tel-Aviv în 2004. Compania activează în Europa din 1997 prin intermediul subsidiarei sale AFI Europe, în principal pe pieţele din Europa Centrală şi de Est. AFI Properties este clasată pe poziţia “BBB + pozitiv” de către S&P şi “A3 stabil” de Midroog (o filială a Moody’s).
 
 
AFI Europe, o subsidiară a AFI Properties, este una dintre cele mai importante companii imobiliare de dezvoltare, management şi investiţii din Europa Centrală şi de Est din 1997. Portofoliul diversificat al AFI Europe cuprinde centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale şi cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Republica Cehă, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.
 
AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi mai important mall din România şi printre cele mai importante centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 mp şi oferă vizitatorilor săi o zona mare de divertisment cu multiple opţiuni de petrecere a timpului liber şi o varietate de peste 300 de magazine de branduri locale şi internaţionale, vizitate de 50.000 de clienţi pe zi.
 
În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploieşti, primul şi singurul centru comercial modern dezvoltat în centrul oraşului Ploieşti, în urma unei investiţii de peste 50 de milioane de Euro. Mall-ul oferă o suprafaţă totală închiriabilă de 34.000 mp, distibuită pe două etaje ocupate de 100 de branduri naţionale şi internaţionale, inclusiv peste 7.000 mp de divertisment. Adiacent, dar complet integrat în AFI Palace Cotroceni, AFI Europe Romania a dezvoltat AFI Park, cel mai nou şi mai avansat parc de business de clasa A din Bucureşti. AFI Park oferă 70.000 mp de spaţii de birouri ocupate de corporaţii multinaţionale IT&C. AFI Park 1-5 sunt închiriate în proporţie de 98%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat clădirile de birouri AFI Park 4 & 5, oferind un total de 32.000 mp suprafaţă închiriabilă brută raportat la întregul proiect. Grupul chiriaşilor multinaţionali AFI Park include: Microchip Technology, Electronic Arts, Endava România, Cameron US, SII România, ORTEC Europa Centrală şi de Est, FotoNation, Telus Internaţional, Veeam Software şi Dell SecureWorks.
 
AFI Europe Romania este, în prezent, în curs de dezvoltare în centrul oraşului Braşov România a AFI Braşov, care include un centru comercial de 45.000 mp şi un proiect de birouri de 25.000 mp. În segmentul de office, AFI România este în curs de dezvoltare a AFI TECH PARK, unui parc de business de 56.000 mp clasa A, situat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott şi a Parlamentului României. Parcul de business va cuprinde 2 clădiri de înălţime redusă şi un turn de birou, înconjurate de multe spaţii verzi, un mediu de tip high tech/campus într-un complex urban, cu o piaţetă centrală şi grădini. AFI TECH PARK reuşeşte să răspundă nevoilor în continuă creştere ale companiilor IT&C din România, oferind un spaţiu adecvat în ceea ce priveşte specificaţiile tehnice însoţite de opţiunile de extindere necesare. Faptul că business parcul este situat în centrul Bucureştiului şi nu la periferiile oraşului oferă parcului avantajul unic dorit de către companiile multinaţionale din România. În plus, AFI Europe România are două proiecte care urmează să fie dezvoltate în viitorul apropiat pe terenul companiei de 80.000 mp  din Arad, unde urmează să fie dezvoltat un parc de retail şi un proiect rezidenţial pe scară largă AFI City, care urmează să fie dezvoltat pe terenul de 148.000 mp în cartierul Bucureştii Noi din sectorul 1, Bucureşti.
 
Dedeman, o afacere 100% românească înființată în 1992, este liderul național al pieței de magazine de bricolaj. Până la sfârșitul anului 2016, compania avea 45 de magazine, peste 9.200 de angajați și o cifră de afaceri de peste 1,1 miliarde de euro. Sediul principal și unul dintre centrele logistice sunt situate în Bacău, Moldova, în nord-estul României. În București, Dedeman are 4 magazine, cel puțin un altul fiind deschis în această vară. Magazinele fizice și online ale Dedeman vând peste 45.000 de produse în game bine gândite, care acoperă toate cerințele pentru arhitectură și materiale de design, precum și decorațiuni interioare. Dedeman oferă de asemenea clienților săi mai multe servicii auxiliare, cum ar fi livrarea la domiciliu, închirierea de unelte, amestecarea vopselelor, comenzi speciale, livrări de materiale grele, servicii de returnare a mărfurilor, design de bucătărie și baie.

Related posts

Arhitecții ies în stradă la Cluj. Vor acorda consultații gratuite

Nora Dumitrescu

Austriecii interesați de Băile Herculane

Stefana Muresan

Două zile până la evenimentele Transilvania Open 4 Business 2017! 

Ligia Voro

“Medicina este cu oameni și despre oameni”, spune dr. Carmen Nicolau despre misiunea Centrului de Medicină Integrativă Lotus Life

redactia

FOTO: TAGRO made by IRUM, primul tractor agricol românesc, prezentat oficial

redactia

Schimburi comerciale franco-române, în creștere cu 4,4%, la 7,8 miliarde de euro

Stefana Muresan

Un start-up clujean primește finanțare din Canada. Ideea indianului care „în viața trecută a fost transilvănean” valorează peste 15 mil. $

redactia

Electrolux, cu fabrică în Satu Mare, este pe val: Acțiunile cresc fără precedent, iar profitul a depășit toate estimările

redactia

Top 3 verificări inginerești la achiziția unui apartament nou

Stefana Muresan

OMV Petrom, câştig net de peste 4 mld. lei, plus 64%, la afaceri de 22,5 mld. lei, în creştere cu 16%

redactia

BearingPoint se reorganizeaza in Europa Centrala

Ionut Oprea

Producătorii de energie regenerabilă solicită modificarea reglementărilor, ceea ce va duce la scăderea prețurilor

Stefana Muresan

Proiecte de infrastructură și regenerare urbană de peste 18 mil. euro în Oradea

Stefana Muresan

Antreprenor din Odorheiu Secuiesc, franciză pentru magazinele Ambient din Bistriţa, Mediaş, Sighişoara şi Sighetul Marmaţiei

Stefana Muresan

Contractul de finanțare pentru reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș, în valoare de 19 mil. de euro, semnat de ADR Centru și CJ Sibiu

Stefana Muresan

La 100 de ani de la înființare, Opera își deschide larg ușile și își dezvăluie cortina!

Ligia Voro

Voluntariat pe motociclete: jandarmii bihoreni duc medicamente cazurilor urgente

Traian Dan

Azerii de la Socar vor construi prima benzinărie în municipiul Sibiu

Papuc Irina

Apeluri de proiecte în valoare de 96,4 milioane euro pentru iluminat public de calitate

Stefana Muresan

Digitalizarea şi informatizare la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

Traian Dan

Primăria Iași, contract de peste 38 mil. euro. Invitație lansată producătorilor europeni de tramvaie, inclusiv Astra Vagoane Călători

redactia

Producătorii de gaze și de energie electrică, prețuri reglementate de la îngrijorarea guvernanților

redactia

POZITIV TB: Mihaela Pușcașu, Managing Partner Vital HR – „Această pandemie ne-a făcut să conștientizăm că digitalizarea este un must ce nu poate fi amânat”

Ion Surdu

Bihor: Primul centru de colectare și procesare legume-fructe preluate direct de la țărani

Stefana Muresan

Leave a Comment